Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27/10/202411:10

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης»

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια διαρκής υπόμνηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη κι αν έχουμε μπροστά μας το «αδύνατο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει RTHESS DESK

 

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια διαρκής υπόμνηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη κι αν έχουμε μπροστά μας το «αδύνατο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook.

 

«Ογδόντα τέσσερα χρόνια μετά, η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μία παρατεταμένα ταραγμένη γειτονιά, ένας αξιόπιστος παράγοντας ειρήνης, με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την αποτρεπτική μας ισχύ. Προϋπόθεση για αυτόν τον πατριωτισμό τής ευθύνης, τον υγιή πατριωτισμό, είναι μια δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Εστίασε σε δράσεις του σχεδίου στον Έβρο και στη Ζάκυνθο, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις αναπτυξιακές αλλαγές που επέφερε η κυβερνητική πολιτική σε αυτές τις δυο περιοχές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ακρίβεια την αγορά, και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια περιορισμού επιβάρυνσης των νοικοκυριών.

Σημείωσε πως, η Ένωση Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας, μετά από πρόσκληση της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, προχωρά σε μείωση από 6% έως 15% της τιμής αρχικά 123 βασικών καταναλωτικών προϊόντων που σταδιακά θα φτάσουν τα 600, ενώ το οργανωμένο λιανεμπόριο ανταποκρίθηκε στην κυβερνητική πρωτοβουλία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή, για την επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, με διατάξεις που στοχεύουν στη στήριξη των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, με την αυξημένη μοριοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις, καθώς και στην αύξηση της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ενός συστήματος κινήτρων και ανταμοιβών.

«Ρυθμίσεις αυτονότητες, με κοινωνικό πρόσημο. Γι’ αυτό είναι ακατανόητη η άρνηση της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να τις ψηφίσουν. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιοι επιλέγουν να παραμένουν στα συνθήματα, ενώ αρνούνται να συνεργαστούν στα αυτονόητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία που αφορά την επαγγελματική τους ένταξη «έναν από τους πυλώνες της Εθνικής Στρατηγικής μας για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, “Μία Ελλάδα με όλους, για όλους”» όπως είπε.

Ο κ .Μητσοτάκης στην ανάρτηση του αναφέρθηκε και «στο πολύ σοβαρό ζήτημα της παραβατικότητας των ανηλίκων, που μας θλίβει και ταυτόχρονα μας κινητοποιεί όλους να αναλάβουμε δράση».

Είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου φέτος οι συλλήψεις ανηλίκων έφτασαν τις 10.600, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι είχαν γίνει 7.400 συλλήψεις.

Το πιο ανησυχητικό όμως, επισήμανε ο πρωθυπουργός, είναι ότι πλέον τα παιδιά δρουν σε συμμορίες, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν, και τώρα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μαχαίρια, ακόμη και πιστόλια.

Τόνισε ότι από την πλευρά τού κράτους, πέραν των δράσεων με την αυξημένη αστυνομική παρουσία σε μέρη όπου συχνάζουν ανήλικοι για να αποτρέπονται βίαια περιστατικά, έχει τεθεί σε λειτουργία η πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών και ενημέρωσης 10201 και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η εφαρμογή Safe Youth, ένα panic button για ανήλικους, ώστε να ενημερώνονται και να προστρέχουν οι αρχές σε τυχόν περιστατικό, με GPS.

Αναφορικά με την ενδοσχολική βία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλατφόρμα stop-bullying συνέβαλε στο να ανοίξουν τα στόματα. Μέχρι στιγμής έχουν καταχωριστεί 501 αναφορές, εκ των οποίων οι 213 έγιναν φέτος.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που αναγκάστηκαν να θανατώσουν τα ζώα τους εξαιτίας της πανώλης και της ευλογιάς που εμφανίστηκαν φέτος το καλοκαίρι, λέγοντας ότι χρηματοδοτείται η πλήρης αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου που χάθηκε, με κονδύλια από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202415:56

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 3:30 το μεσημέρι στο Οβάλ Γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal από υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε πρόσκληση χθες Σάββατο στον Κύπριο Πρόεδρο και τον κάλεσε να έρθει στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202414:30

Τα Κουφάλια επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου προκειμένου να δει φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης όπου βγήκε πρώτος και με διαφορά στις δυο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202414:23

Eπιμένει να μην αναγνωρίζει τον αποκλεισμό του από την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ o Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνοντας πως το συνέδριο είναι το μόνο αρμόδιο για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του. «Πρέπει να γίνει το συνέδριο. Όπως ξέρετε υπάρχει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202413:35

Με αναφορές στην εθνική επέτειο, την ακρίβεια και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Μια χώρα που διδάσκεται από το παρελθόν, μεριμνά για το παρόν και κοιτάζει άφοβα το μέλλον σημειώνει ο πρωθυπουργός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Η Ένωση Σούπερ-Μάρκετ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202413:35

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή