Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Ενθαρρυντικά μηνύματα από τους Έλληνες αθλητές στα FIA Motorsport Games!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26/10/202410:32

Ενθαρρυντικά μηνύματα από τους Έλληνες αθλητές στα FIA Motorsport Games!

Στην τρίτη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε 8 διαφορετικές κατηγορίες.

Ενθαρρυντικά μηνύματα από τους Έλληνες αθλητές στα FIA Motorsport Games!

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε 8 διαφορετικές κατηγορίες.

Δυνατά ξεκίνησε ο Philippe Armand Καρράς, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά στην κατηγορία Formula 4. Στη συνέχεια, στο δεύτερο γύρο των ελεύθερων δοκιμαστικών πέτυχε την τρίτη ταχύτερη επίδοση, οδηγώντας μία Tatuus F4-T421, με τον νεαρό οδηγό να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Μια συνέχεια, η οποία περιλαμβάνει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου δύο σειρές χρονομετρημένων δοκιμαστικών, οι οποίες θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.

Αγχωτική ήταν η ημέρα στην κατηγορία Esports GT για τον Μάνο Γεράρδη, ο οποίος κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά! Αρχικά, έπειτα από σύγκρουση που είχε με αντιπάλους του, έμεινε πίσω στην κατάταξη, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε και κατάφερε να προχωρήσει στη διοργάνωση. Το πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθούν τα ημιτελικά στα Esports GT έπειτα από ένα σύντομο Free Practice.

Στην κατηγορία Karting Sprint jr, ο Νικόλας Καραγιάννης έδειξε την ταχύτητά του με το «καλημέρα» πετυχαίνοντας την δεύτερη ταχύτερη επίδοση στο πρωινό Free Practice, εκμεταλλευόμενος και το γλιστερό τερέν της πίστας, εξαιτίας της βροχόπτωσης που έπεφτε κατά διαστήματα στην Aspar Circuit. Στη συνέχεια, όμως, υπέπεσε σε λάθος, με αποτέλεσμα να πετύχει τον 20ό ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το πρόγραμμα για τον νεαρό οδηγό περιλαμβάνει δύο σειρές χρονομετρημένων δοκιμαστικών, γεγονός που σημαίνει πως θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τη θέση εκκίνησης ενόψει του Τελικού της Κυριακής.

Στην Karting Sprint Senior, το πρόγραμμα του Jean Paul Καρράς περιλάμβανε την Παρασκευή τέσσερις σειρές ελεύθερων περασμάτων. Ο οδηγός ήταν 11ος στα ελεύθερα δοκιμαστικά και θα τα δώσει όλα στα Σαββατιάτικα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ώστε να εκκινήσει από πιο πλεονεκτική θέση στον αγώνα της Κυριακής.

Η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των αθλητών στις κατηγορίες Crosscar Junior και Crosscar Senior. Στην Senior, ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του στην ειδικά διαμορφωμένη χωμάτινη πίστα πλησίον του Aspar Circuit, εξαιτίας και της λάσπης. Γύρο με το γύρο, όμως, ανέβασε την απόδοσή του, έδειχνε να εξοικειώνεται με το «Ισπανικό» Speedcar που έχει στα χέρια του στα FIA Motorsport Games και το Σάββατο θα εκκινήσει πρώτος στο τρίτο Group στα τρία Heat, με στόχο να προκριθεί στα ημιτελικά της κατηγορίας.

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος που αγωνίζεται στην Crosscar Junior πήρε μια πρώτη γεύση από την χωμάτινη πίστα, έχοντας μάλιστα τη «στιγμή» του στο πρώτο σκέλος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για ένα μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το Speedcar που είχε στα χέρια του. Οι μηχανικοί της ομάδας αποκατέστησαν τη βλάβη και ο Έλληνας οδηγός το Σάββατο είναι έτοιμος να τα δώσει όλα ώστε να προχωρήσει στα ημιτελικά.

Στην κατηγορία Drift που διεξάγεται πλησίον του Circuito Ricardo Tormo, ο Χρήστος Χαντζαράς πραγματοποίησε αρκετά δοκιμαστικά περάσματα, ώστε να «καταλάβει» την πίστα και να καταστρώσει κατάλληλη στρατηγική ενόψει της συνέχειας. Το άγχος δεν έλειπε από τον Έλληνα οδηγό, ο οποίος το Σάββατο θα κάνει το πρωί ελεύθερα περάσματα και το απόγευμα θα αγωνιστεί στα προκριματικά.

Ξεκούραση και αρκετή μελέτη των τεσσάρων ειδικών διαδρομών που απαρτίζουν το σκέλος του Σαββάτου περιλάμβανε το μενού για τους Χρήστο Αυγερόπουλο-Στράτο Γιαβάση. Το πλήρωμα θα οδηγήσει για πρώτη φορά σε αγώνα ένα Peugeot 208 Rally4, έχοντας να αντιμετωπίσει 10 αντιπάλους. Η προσπάθεια του Ελληνικού πληρώματος ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 9 και έπειτα από 7 ειδικές διαδρομές, θα τερματίσουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Circuito Ricardo Tormo.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Παντελής Τζερτζεβέλης

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή