Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Το Ισραήλ «χτύπησε» το Ιράν- «Αποστολή εξετελέσθη»

ΚΟΣΜΟΣ

26/10/202407:50

Το Ισραήλ «χτύπησε» το Ιράν- «Αποστολή εξετελέσθη»

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε “στοχευμένα πλήγματα ακριβείας” σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το Ισραήλ «χτύπησε» το Ιράν- «Αποστολή εξετελέσθη»

Γράφει RTHESS DESK

 

Τα πλήγματα “ολοκληρώθηκαν και η αποστολή εξετελέσθη”, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός. Προειδοποίησε το Ιράν ότι θα πληρώσει “μεγάλο τίμημα” σε περίπτωση νέας κλιμάκωσης.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική του άμυνα αντιμετώπισε με επιτυχία την «επίθεση», αν και πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιοχές υπάρχουν «περιορισμένες ζημιές».

Σε ανακοίνωσή της η ιρανική αντιαεροπορική άμυνα επεσήμανε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε στρατιωτικά κέντρα στις επαρχίες της Τεχεράνης, του Κουζεστάν και του Ιλάμ.

Το Ιράν θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέας κλιμάκωσης

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού εξήγησε ότι τα πλήγματα αυτά δίνουν στο Ισραήλ «μεγαλύτερη ελευθερία δράσης» στον ιρανικό εναέριο χώρο.

Παράλληλα προειδοποίησε το Ιράν ότι θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέας κλιμάκωσης.

«Αν το ιρανικό καθεστώς διαπράξει το λάθος να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο κλιμάκωσης, θα είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε», διαβεβαίωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: όλοι όσοι απειλούν το κράτος του Ισραήλ και προσπαθούν να σύρουν την περιοχή σε ευρύτερη κλιμάκωση θα πληρώσουν μεγάλο τίμημα», υπογράμμισε.

 

 

 

 

Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για πλήγματα «στοχευμένα και αναλογικά», με μικρό κίνδυνο να προκληθούν θύματα μεταξύ των πολιτών.

Ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι με αυτά τα πλήγματα θα πρέπει να τερματιστούν οι απευθείας ανταλλαγές πυρών μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν άμεσους και έμμεσους διαύλους επικοινωνίας με την Τεχεράνη μέσω των οποίων έχουν καταστήσει σαφείς τις θέσεις τους για πολλά ζητήματα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

26.10.202415:15

  Την επικίνδυνη διάσωση ενός παγιδευμένου σκύλου, με εικόνες που κόβουν την ανάσα, επιχείρησε ένας άντρας στην λίμνη του Κρασνόγιαρσκ Κράι της Ρωσίας που είχε παγώσει. Όπως φαίνεται στο βίντεο στη λίμνη σχηματίστηκε ένα λεπτό στρώμα πάγου το οποίο έκανε

ΚΟΣΜΟΣ

26.10.202410:56

  Ρωσική πυραυλική επίθεση σημειώθηκε χθες (25/10) το βράδυ εναντίον της πόλης Ντνίπρο στην κεντροανατολική Ουκρανία η οποία στοίχησε τη ζωή σε τρία άτομα. Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα παιδί ενώ από την επίθεση

ΚΟΣΜΟΣ

26.10.202407:15

    Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο. Χειροκροτούμε τους καλλιτέχνες του δρόμου, χορεύουμε και τραγουδάμε μαζί τους και εφόσον έχουν «προσκαλέσει» με κάποιον τρόπο, αφήνουμε ένα μικρό ποσό για «ευχαριστώ» που μας

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202420:27

  Η αμερικανική ταμπλόιντ εφημερίδα New York Post, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, κάλεσε σήμερα τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.   «Η Post υποστηρίζει Τραμπ» γράφει και επαναλαμβάνει το παλιό σύνθημα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, στην

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202420:16

  Ένας άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχος για 185 κατηγορίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο και εκβιασμού που σχετίζονται με επιθέσεις μέσω ενός ψεύτικου προφίλ (catfishing), μία εκ των οποίων οδήγησε στην αυτοκτονία

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202419:18

  Η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία έδωσε την αφορμή να έρθει ξανά στο προσκήνιο το ακανθώδες ζήτημα του ιστορικού ρόλου των πρώην αποικιακών αυτοκρατοριών και ειδικά αυτόν της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και το ιστορικό αποτύπωμα που άφησαν σε πρώην

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή