Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Η New York Post στηρίζει Τραμπ – Τι στάση κρατούν οι άλλες μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

25/10/202420:27

Η New York Post στηρίζει Τραμπ – Τι στάση κρατούν οι άλλες μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ

«Ευχαριστώ για τη φανταστική υποστήριξη», απάντησε ο Τραμπ με ανάρτηση στον ιστότοπό του, τον Truth Social.

NYPOST
Φωτ. NYPOST

Γράφει RTHESS DESK

 

Η αμερικανική ταμπλόιντ εφημερίδα New York Post, ιδιοκτησίας του μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, κάλεσε σήμερα τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Η Post υποστηρίζει Τραμπ» γράφει και επαναλαμβάνει το παλιό σύνθημα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, στην πρώτη της σελίδα ενώ  στο κεντρικό της άρθρο η συντηρητική εφημερίδα, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του Ρεπουμπλικάνου για το μέλλον των ΗΠΑ: «ασφαλή σύνορα», «ασφαλείς πόλεις», «μια ακμάζουσα οικονομία για όλους βασισμένη σε χαμηλή φορολογία και ρυθμίσεις», καθώς και μια Αμερική «σεβαστή στη διεθνή σκηνή».

Η εφημερίδα επαναλαμβάνει τις κατηγορίες των Ρεπουμπλικάνων σε βάρος της Κάμαλα Χάρις, διαβεβαιώνοντας ότι η Δημοκρατική υποψήφια για τον Λευκό Οίκο «κρύβεται» και «δεν θέλει να ξέρουν οι Αμερικανοί πόσο ριζοσπαστικό είναι το πρόγραμμά της».

«Ευχαριστώ για τη φανταστική υποστήριξη», απάντησε ο Τραμπ με ανάρτηση στον ιστότοπό του, τον Truth Social.

Η εφημερίδα Washington Post δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ούτε σε μελλοντικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της, Ουίλιαμ Λιούις.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, ότι θα θεωρηθεί ως σιωπηρή στήριξη σε έναν από τους υποψηφίους ή ως απόρριψη του άλλου, ή ως αποφυγή των ευθυνών μας. Είναι αναπόφευκτο. Εμείς δεν έχουμε αυτήν την άποψη» ανέφερε ο Λιούις.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ ισοψηφούν.

Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα, ιδιοκτησίας του Τζεφ Μπέζος, είχε στηρίξει τους Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές του 2008, του 2012, του 2016 και του 2020.

Ο Ουίλιαμ Λιούις περιέγραψε τη σημερινή απόφαση ως «επιστροφή στις ρίζες», υπενθυμίζοντας ότι η Washington Post δεν είχε στηρίξει κανέναν υποψήφιο το 1960, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Τζον Φ. Κένεντι. Υπερασπίστηκε την απόφαση να μην ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου λέγοντας ότι είναι «σύμφωνη με τις αξίες» της εφημερίδας, που φέρει κάτω από τον τίτλο της το ρητό «Η δημοκρατία πεθαίνει στο σκοτάδι».

«Η δουλειά μας, ως εφημερίδα στην πρωτεύουσα της σημαντικότερης χώρας του κόσμου, είναι να είμαστε ανεξάρτητοι. Αυτό είμαστε και αυτό θα είμαστε πάντα», κατέληξε ο γενικός διευθυντής.

Ο ιδιοκτήτης μιας άλλης μεγάλης εφημερίδας, των Los Angeles Times, μπλόκαρε πρόσφατα την απόφαση της εκδοτικής επιτροπής που ήθελε να εκφράσει τη στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα New York Times τάχθηκε υπέρ της νυν αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις .

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202420:16

  Ένας άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχος για 185 κατηγορίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο και εκβιασμού που σχετίζονται με επιθέσεις μέσω ενός ψεύτικου προφίλ (catfishing), μία εκ των οποίων οδήγησε στην αυτοκτονία

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202419:18

  Η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία έδωσε την αφορμή να έρθει ξανά στο προσκήνιο το ακανθώδες ζήτημα του ιστορικού ρόλου των πρώην αποικιακών αυτοκρατοριών και ειδικά αυτόν της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και το ιστορικό αποτύπωμα που άφησαν σε πρώην

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202418:53

  Τα εναλλασσόμενα πλάνα στο τρέιλερ του «Maria» δείχνουν την εντυπωσιακή μεταμόρφωση της Τζολί σε Κάλλας. Η ταινία εστιάζει, στις τελευταίες ημέρες στο Παρίσι της θρυλικής ντίβας της όπερας τη δεκαετία του ΄70. Η Μαρία Σοφία ‘Αννα Καικιλία Καλογεροπούλου, όπως

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202418:44

  Ένα 11χρονο γερμανόπουλο τραυμάτισε τον πατριό του καταφέροντάς του τρεις μαχαιριές για να προστατεύσει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια ενδοοικογενειακού διαπληκτισμού στην ανατολική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία, η οποία θα παραπέμψει την υπόθεση στα γερμανικά δικαστήρια λόγω

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202412:01

  Η επίθεση σημειώθηκε στην αεροδιαστημική βιομηχανία στην Άγκυρα με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς και 22 τραυματίες. Από την πρώτη στιγμή Τούρκοι αξιωματούχοι “έδειχναν” το ΡΚΚ ως υπεύθυνο για το τρομοκρατικό χτύπημα. Σήμερα το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την

ΚΟΣΜΟΣ

25.10.202410:31

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στον Λίβανο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις δημοσιογράφοι, σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI. «Τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Χασμπάγια», είπε το ANI. «Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή