Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Αστικά και Μετρό Θεσσαλονίκης σε νέο χάρτη

ΕΛΛΑΔΑ

25/10/202413:45

Αστικά και Μετρό Θεσσαλονίκης σε νέο χάρτη

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τις πρώτες 11 λεωφορειακές γραμμές που «αλλάζουν» και την νέα που δημιουργείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατών του Μετρό και θα μεταβαίνει προς και από περιοχές ανατολικά, δυτικά, βόρεια και νότια της βασικής γραμμής.

Αστικά και Μετρό Θεσσαλονίκης σε νέο χάρτη

Γράφει RTHESS DESK

 

Τροποποιούνται 11 λεωφορειακές γραμμές.
Δημιουργείται μια νέα γραμμή Νέα Ελβετία – Αεροδρόμιο- Νέα Ελβετία για τη σύνδεση του αερολιμένα της πόλης με τον σταθμό μετεπιβίβασης στην Ν. Ελβετία.

Σήμερα στην ημερίδα του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης ενόψει της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι αλλαγές αφορούν σε:

  • Απομάκρυνση δύο λεωφορειακών γραμμών από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό : της γραμμής 11 που εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία-Ν.Σ.Σταθμός και της γραμμής 17 που εκτελεί το δρομολόγιο Τριανδρία-Ν.Σ.Σταθμός.
  • Απομάκρυνση δύο λεωφορειακών γραμμών από τερματικό σταθμό Αριστοτέλους: της γραμμής 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος-Αριστοτέλους και της γραμμής 57 που εκτελεί το δρομολόγιο Χορτιάτης-Αριστοτέλους.
  • Απομάκρυνση δύο λεωφορειακών γραμμών από το κέντρο της πόλης: της γραμμής 20 που εκτελεί το δρομολόγιο Μενεμένη-Ερμού και της γραμμής 58 που εκτελεί το δρομολόγιο Πανόραμα-Βενιζέλου.
  • Τροφοδοτική λειτουργία των αστικών – περιαστικών – υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών (λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από σταθμούς μετεπιβίβασης Ν.Σ.Σ., ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Σταυρούπολη, Νέα Ελβετία, Α.Σ.ΙΚΕΑ) στο ΜΕΤΡΟ

Τροποποιήσεις Διαδρομών Λεωφορειακών Γραμμών:

Γραμμή 10/Χαριλάου-Ν.Σ.Σταθμός:  διέλευση της γραμμής από τον άξονα της Τσιμισκή (παύει να διέρχεται από τον άξονα της Εγνατίας)

 

Γραμμή 11/Πυλαία-Ν.Σ.Σταθμός: σύνδεση της γραμμής από τον τερματικό σταθμό Πυλαίας μέχρι το σταθμό Συντριβάνι του ΜΕΤΡΟ με παράλληλη κατάργηση του τμήματος από το Συντριβάνι μέχρι τον Ν.Σ.Σταθμό.

 

 

Γραμμή 11Τ/Πυλαία-Χαριλάου: επέκταση της διαδρομής της γραμμής μέχρι τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας (σύνδεση τερματικών σταθμών Πυλαίας, Χαριλάου και Ν. Ελβετίας)

 

 

 

Γραμμή 17/ Τριανδρία-Ν.Σ.Σταθμός: σύνδεση της γραμμής με στάσεις μετρό Πανεπιστήμιο, Συντριβάνι, Αγίας Σοφίας με παράλληλη κατάργηση του τμήματος της γραμμής μέχρι τον Ν.Σ.Σταθμό.

 

 

 

 

Γραμμή 20/Μενεμένη-Αριστοτέλους: απομάκρυνση από τον τερματικό σταθμό Αριστοτέλους και διέλευση της γραμμής μέσω των οδών Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου

 

 

 

 

 

 

Γραμμή 21/Εύοσμος-Αριστοτέλους: απομάκρυνση από τον τερματικό σταθμό Αριστοτέλους και διέλευση της γραμμής μέσω των οδών Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου

 

 

 

Γραμμή 30/Τριανδρία-Αποθήκη: επέκταση της διαδρομής μέχρι την Καλαμαριά στο ύψος της οδού Χηλής (Κερασούντος), επιστροφή μέσω Τάκη Οικονομίδη-Πλούτωνος.

 

 

 

Γραμμή 36/Βούλγαρη-Ζώνη Καινοτομίας: σύνδεση της γραμμής με τον τερματικό σταθμό της Ν. Ελβετίας.

 

 

Γραμμή 45/ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΤΕΛ Χαλκιδικής: σύνδεση της γραμμής με τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας

 

 

 

 

Γραμμή 57/Χορτιάτης-Αριστοτέλους: σύνδεση της γραμμής από τον τερματικό σταθμό Χορτιάτη μέχρι τον Ν.Σ.Σταθμό με ταυτόχρονη απομάκρυνση της γραμμής από τον τερματικό σταθμό Αριστοτέλους.

 

 

 

Γραμή 58/Πανόραμα-Βενιζέλου: σύνδεση της γραμμής από τον τερματικό σταθμό Χορτιάτη μέχρι τον τερματικό σταθμό Ν. Ελβετίας με ταυτόχρονη απομάκρυνση της γραμμής από την οδό Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης. Εξετάζεται ως εναλλακτική διαδρομή η διέλευση της γραμμής από την οδό Βούλγαρη και διέλευση από τις στάσεις ΜΕΤΡΟ 25ης Μαρτίου και Βούλγαρη.

 

 

 

 

 

Δημιουργία Νέων Λεωφορειακών Γραμμών : Αεροδρόμιο-Νέα Ελβετία-σύνδεση του αερολιμένα της πόλης με τον σταθμό Μετεπιβίβασης της Ν. Ελβετίας

 

 

 

Ίδρυση νέων στάσεων πλησίον στάσεων ΜΕΤΡΟ (4/Καλαμαριά-Χαριλάου, 66/Χαριλάου-Θέρμη

 

 

 

 

 

 

Aναλυτικά η παρουσίαση των αλλαγών  εδώ :

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΫ ΧΑΡΤΗ 

ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΕΩΦ ΓΡΑΜΜΩΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202418:33

  Επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα έργα που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και η επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία θα συνδράμει στην αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.   Όπως

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202418:31

  Ο ΕΟΦ ανακαλεί δερματική αλοιφή και καλεί τη φαρμακευτική εταιρεία να αποσύρει τις επίμαχες παρτίδες που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Με ανακοίνωσή που εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΦ δημοσιοποιεί την ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Advantan® 0.1% solution, λόγω εντοπισμού

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202418:20

  Σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ νοσηλεύεται η μαθήτρια από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκοκκο. Η μαθήτρια λιποθύμησε χθες, ενώ βρισκόταν στο σχολείο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202418:12

  Στο Μega και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε το πρόσωπο των ημερών, η Ειρήνη Μουρτζούκου. «Δεν με έχουν αφήσει να πενθήσω, δεν θέλω να ανοίγομαι, τα κρατάω μέσα μου» είπε μεταξύ άλλων ενώ μίλησε και για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202418:05

  Η Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις Brain Matters Institute, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. παρουσιάζουν το βιβλίο της Δρ. Αλεξάνδρας Πενταράκη, Κλινικής ψυχολόγου – Δικαστικής Πραγματογνώμονα, με θέμα «Σπάζοντας τα Δεσμά της Γυναικείας Κατάθλιψης» Για το

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202417:24

  Επαναπατρίστηκε από το Μάιντς της Γερμανίας, λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος μεσοβυζαντινών χρόνων, του 8ου-12ου αιώνα μ.Χ. Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, πρόκειται για τμήμα επιστυλίου ή υπέρθυρου, διαστάσεων 0,15μ. ύψος Χ 0,52μ. Χ 0,29μ., που κοσμείται με ελισσόμενο βλαστό και

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

25.10.202418:02

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή