Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκρός στρατιώτης από βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Συρία

ΚΟΣΜΟΣ

24/10/202409:39

Νεκρός στρατιώτης από βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Συρία

Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε νωρίς το πρωί ότι «πολυκατοικία» έγινε στόχος βομβαρδισμού του Ισραήλ στη συνοικία Καφρ Σούσα της Δαμασκού, ενώ επλήγη επίσης στρατιωτική θέση κοντά στη Χομς (δυτικά), όπου, κατά την ίδια πηγή, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

Twitter
Φωτ. Twitter

Γράφει RTHESS DESK

 

«Περί τις 03:40 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από (τον εναέριο χώρο) του κατεχόμενου συριακού (υψιπέδου του) Γκολάν και από τον βόρειο Λίβανο, στοχοποιώντας δυο τοποθεσίες στη συνοικία Καφρ Σούσα στη Δαμασκό και στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στη Χομς», δήλωσε πηγή του SANA στον συριακό στρατό.

«Ένας στρατιώτης» σκοτώθηκε και «άλλοι επτά τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η πηγή, κάνοντας ακόμη λόγο για «υλικές ζημιές».

Η επαρχία Χομς γειτονεύει με τον Λίβανο, όπου το Ισραήλ εντατικοποίησε από την 23η Σεπτεμβρίου τους βομβαρδισμούς του εναντίον της Χεζμπολά, κινήματος που υποστηρίζεται, όπως κι η Συρία, από το Ιράν.

Το SANA δεν έκανε λόγο για θύματα στη Δαμασκό· η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη χώρα, έκανε λόγο για «ανθρώπινες απώλειες».

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, στη μεγάλη πλειονότητά τους από τον αέρα, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν, πάνω απ’ όλα τη Χεζμπολά, καθώς και στοιχεία του συριακού στρατού και ιρανούς «συμβούλους».

Οι ισραηλινές αρχές σπανίως σχολιάζουν τους βομβαρδισμούς αυτούς κατά περίπτωση, πάντως διαμηνύουν συχνά πως δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, να επεκτείνει την παρουσία του στη συριακή επικράτεια.

Αφότου ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας εξαπλώθηκε στον Λίβανο στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κλιμακώθηκαν περαιτέρω.

 

 

Πηγή: AFP, Reuters

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202410:47

  Η απόπειρα της Χάρις να πάρει αποστάσεις από τον Μπάιντεν γίνεται την ώρα που πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποτελεί βαρίδι για την υποψηφιότητά της και ότι οι ψηφοφόροι επιθυμούν η χώρα να ακολουθήσει άλλη κατεύθυνση. Η

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202408:14

  Η επίθεση φέρεται να διαπράχθηκε το 1993 στη Νέα Υόρκη   Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε αυτή την εβδομάδα πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα χρόνια του 1990 μανεκέν που του σύστησε ο διαβόητος παιδεραστής Τζέφρι Έπσταϊν, σύμφωνα με δημοσίευμα του

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202407:42

  Η Τουρκία κατηγόρησε το PKK για την επίθεση στην Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία TUSAS με τους πέντε νεκρούς. Άμεση ήταν η απάντηση, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει μετά τα μεσάνυχτα ότι βομβαρδίστηκαν θέσεις του PKK και συμμάχων

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202407:15

    Είναι Παγκόσμια Ημέρα Καγκουρό, των χαριτωμένων μαρσιποφόρων της Αυστραλίας με hashtag #WorldKangarooDay. Θεσπισμένη το 2020 για να μην σφαγιάζονται τα 500.000.000 καγκουρό που χοροπηδούν στην μακρινή ήπειρο, για να γίνουν…γεύμα ή να τα εκμεταλλευτούν ποικιλοτρόπως… Είναι 1945, 24

ΚΟΣΜΟΣ

23.10.202423:00

Η κονσόλα ηχογράφησης EMI TG12345 των Beatles, την οποία χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν το άλμπουμ τους «Abbey Road» το 1969, έχει αποκατασταθεί και θα είναι διαθέσιμη για αγορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης μουσικών οργάνων και εξοπλισμού Reverb.com. Ο μουσικός εξοπλισμός

ΚΟΣΜΟΣ

23.10.202422:30

Η επερχόμενη τηλεοπτική σειρά «Harry Potter» που αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται από την Warner Bros. πρόκειται να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στο μαγικό κόσμο των διάσημων βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ προσφέροντας μια πιο λεπτομερή ματιά σε σύγκριση με τις ταινίες.

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202413:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή