Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / 28 Οκτωβρίου: Ήταν 5:30 στην Πίνδο, Εν τούτω νίκα, Ποτοαπαγόρευση και ο Τσάντλερ που αγαπήσαμε…

ΚΟΣΜΟΣ

28/10/202407:15

28 Οκτωβρίου: Ήταν 5:30 στην Πίνδο, Εν τούτω νίκα, Ποτοαπαγόρευση και ο Τσάντλερ που αγαπήσαμε…

1886 Γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη από τον πρόεδρο Γκρόβερ Κλίβελαντ.

NBC
Φωτ. NBC

Γράφει RTHESS DESK

 

 

Διεθνής Ημέρα Καρτούν καθώς σαν σήμερα το 1892 δόθηκε η πρώτη παράσταση από τον Charles-Émile Reynaud στο Παρίσι – όχι φυσικά με την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα αλλά ως κουκλοθέατρο. Η ημέρα θεσπίστηκε το 2002, από την Association Internationale du Film d’Animation.

 

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 

312 Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Μέγας Κωνσταντίνος, νικά το στρατό του διεκδικητή του θρόνου Μαξέντιου στη μάχη του Τίβερη. Το προηγούμενο βράδυ είχε δει στον ουρανό ένα σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτω νίκα». Ο Μαξέντιος πέφτει στο νερό και πνίγεται και ο Μέγας Κωνσταντίνος μένει ο μοναδικός Ρωμαίος αυτοκράτορας.

1492 Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στην Κούβα.

1636 Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Harvard

1886 Γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη από τον πρόεδρο Γκρόβερ Κλίβελαντ. Είναι δώρο της Γαλλίας για τη 100η επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

1912 Η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στους Έλληνες. Επίσημη είσοδος του διαδόχου Κωνσταντίνου στην πόλη, όπου του επιφυλάσσεται παλλαϊκή υποδοχή.

1919 Ξεκινά στις ΗΠΑ η Ποτοαπαγόρευση. Το Κογκρέσο εγκρίνει τον νόμο, παρακάμπτοντας το βέτο που είχε ασκήσει ο πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον μια μέρα πριν.

1923 Η κυβέρνηση του Μουσταφά Κεμάλ ανακηρύσσει τη δημοκρατία της Τουρκίας.

1940 Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΟΧΙ» ειπώθηκε στις 3 π.μ. μετά το τελεσίγραφο από τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι, στον Έλληνα πρωθυπουργό, με το οποίο η κυβέρνηση της χώρας του ζητούσε «το δικαίωμα να καταλάβει δια των ενόπλων αυτής δυνάμεων ορισμένα στρατηγικά σημεία του ελληνικού εδάφους». Ο Μεταξάς αρνείται και απαντά, «λοιπόν, έχουμε πόλεμο». Στις 5:30 αρχίζει στην Πίνδο η ιταλική επίθεση.

1941 Παρά τα τρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας των δυνάμεων κατοχής, οι Αθηναίοι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ». Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καλύπτεται από δάφνες.

1943 Υποτίθεται ότι διεξάγεται το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» στις ΗΠΑ. Με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αμερικανοί επιστήμονες καταφέρνουν να εξαφανίσουν ένα ολόκληρο αντιτορπιλικό με το πλήρωμά του από τη ναυτική βάση της Φιλαδέλφειας, να το εμφανίσουν στη ναυτική βάση του Νόρφολκ και μετά να το επαναφέρουν στη Φιλαδέλφεια. Το πείραμα δεν έγινε ποτέ και πρόκειται για αστικό μύθο.

1958 Εγκαινιάζονται τα φράγματα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

1959 Λειτουργεί το μεγάλο  εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

1962 Λήγει η «Κρίση των Πυραύλων» στην Κούβα, που έφερε στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Ο σοβιετικός ηγέτης, Νικίτα Χρουστσόφ, διατάσσει την απόσυρση των σοβιετικών πυραύλων, με αντάλλαγμα τη μη αμερικανική επέμβαση στην Κούβα.

1969 Το ΝΑΤΟ καλεί την Ελλάδα να επανέλθει στη Δημοκρατία.

1971 Η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει την είσοδο της Βρετανίας στην ΕΟΚ, δίνοντας λύση σε ένα ζήτημα 14 χρόνων!

1982 Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φελίπε Γκονζάλες κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία με απόλυτη πλειοψηφία.

1985 Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανακηρύσσεται γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

1993 Στη Μεγάλη Βρετανία ανοίγει ο δρόμος για τη χειροτονία γυναικών κληρικών, ύστερα από δικαστική απόφαση.

2011 Διαδηλωτές εισέρχονται στο χώρο όπου πρόκειται να διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Τελικά, η διεξαγωγή της ματαιώνεται. Ένταση επικρατεί και στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας. Επεισοδιακές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.

2018 Σκοτώνεται από πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας, στο μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 

1466  Έρασμος, Ολλανδός φιλόσοφος, αναγεννησιακός ανθρωπιστής, καθολικός ιερέας, δάσκαλος και θεολόγος. Έμαθε αρχαία ελληνικά και τα δίδαξε στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας, ενώ ερασμιακή λέγεται και η προφορά της αρχαίας ελληνικής που καθιέρωσε.

Το 1483 έχασε και τους δυο γονείς του σε επιδημία πανώλης. Το 1487 χειροτονήθηκε και πήρε υποτροφία από έναν επίσκοπο για σπουδές στο Παρίσι, όπου δέστηκε την επίδραση της Αναγέννησης. Ταξίδεψε στο Λονδίνο, το Βέλγιο, την Ελβετία. Διάβαζε ελληνικά μέρα-νύχτα για τρία χρόνια! Το 150 ταξίδεψε έφιππος στο Τορίνο όπου σπούδασε Θεολογία.

Μετέφρασε την Καινή Διαθήκη στα λατινικά  και στα ελληνικά. Στα πενήντα του χρόνια, είχε κλονισμένη υγεία, είχε περάσει ελονοσία και είχε προβλήματα με τα νεφρά. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, ούτε απέκτησε παιδιά, ενώ έχουν σημειωθεί από μελετητές ενδείξεις για πιθανή ομοφυλοφιλία του.

Πέθανε στις 12 Ιουλίου 1536 στη Βασιλεία από κάποια μορφή λοιμώδους δυσεντερίας ή από τύφο, περιστοιχισμένος από τους φίλους του. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κηδεία του ενώ η σορός του ενταφιάστηκε στον καθεδρικό ναό της Βασιλείας. Γνωστά έργα του είναι το Μωρίας Εγκώμιον, το Εγχειρίδιο του Χριστιανού Ιππότη και το Περί της Ευγενείας των Παίδων. Το σπίτι του στο Άντερλεχτ, προάστιο των Βρυξελλών, είναι σήμερα μουσείο.

1914  Τζόνας Σαλκ, Αμερικανός βιολόγος και γιατρός, παγκοσμίως γνωστός για την ανακάλυψη του πρώτου ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου κατά της πολυομυελίτιδας.

1930  Μπέρνι Έκλεστοουν, Άγγλος επιχειρηματίας και αναμορφωτής της Formula 1

1932  Σπύρος Κυπριανού, Κύπριος πολιτικός

1940  Πόλυ Πάνου, η Πολυτίμη Κολιοπάνου γεννήθηκε στην Πάτρα και απεβίωσε στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Μπήκε στη δισκογραφία το 1952 και σύντομα το «Να πας να πεις της μάνας μου», «Πάρε το δαχτυλίδι μου», «Τ’ αδέλφια δε χωρίζουνε», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Τα λιμάνια», «Ένα σφάλμα έκανα», «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη» έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Ίδρυσε, αρχικά μαζί με τον Πάνο Γαβαλά, τη δισκογραφική εταιρεία «Βεντέτα». Η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε «Τα παιδιά του Πειραιά» το 1960, που έγινε αργότερα διεθνής επιτυχία.

1955 Μπιλ Γκέιτς, Αμερικανός επιχειρηματίας, συνιδρυτής της Microsoft

1949 Caitlyn Marie Jenner‎, γεννήθηκε Γουίλιαμ Μπρους Τζένερ, είναι Αμερικανίδα τηλεοπτική προσωπικότητα και πρώην πρωταθλητής στο δέκαθλο, αφού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, κέρδισε χρυσό μετάλλιο.

Ήταν υποψήφια με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια στις εκλογές του 2021.

Έγινε ευρύτερα γνωστή ωστόσο, μέσα από το οικογενειακό ριάλιτι «Keeping Up with the Kardashians» ως σύζυγος της Κρις Τζένερ.

Τον Απρίλιο του 2015, αποκάλυψε την επιθυμία να προχωρήσει σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, αλλάζοντας το όνομά του από Μπρους σε Κέϊτλιν. Η πρώτη επίσημη φωτογράφιση ως γυναίκα, έγινε στο εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair. Έχει χαρακτηριστεί η πιο διάσημη τρανσέξουαλ γυναίκα του κόσμου.

Τη σεζόν 2015-2016 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «I Am Cait» που παρακολουθούσεε την μετάβασή της. Πριν προχωρήσει σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου είχε κάνει τρεις γάμους.

Ο πρώτος, το 1972 με την Κρίστι Κροουνόβερ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Το 1981, παντρεύτηκε την ηθοποιό Λίντα Τόμσον στη Χαβάη και απέκτησαν δύο γιους. Τέλος,  παντρεύτηκε με την Κρις Τζένερ το 1991 και μαζί απέκτησαν την Κένταλ και την Κάιλι ενώ ξεκίνησαν και το οικογενειακό ριάλιτι «Keeping Up with the Kardashians», μαζί με τα παιδιά της Κρις από το γάμο της με τον Ρόμπερτ Καρντάσιαν, Κιμ, Κόρτνεϊ, Κλοέ και Ρομπ. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2015.

1967 Τζούλια Ρόμπερτς, Αμερικανίδα ηθοποιός, η σύγχρονη Σταχτοπούτα «Pretty Woman» του 1990, στην ταινία με εισπράξεις 464 εκατομμύρια δολάρια!

Αφού βραβεύτηκε με Χρυσές Σφαίρες και κέρδισε υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Έριν Μπρόκοβιτς» το 2000.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες όπως Ανθισμένες Μανόλιες, The Pelican Brief, Ο Γάμος Του Καλύτερού Μου Φίλου, Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ, Η Νύφη Το Σκασε, Η Συμμορία των Έντεκα και Η Συμμορία των Δώδεκα, Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα. Οι ταινίες της έχουν αποφέρει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιούς με κασέ 25.000.000  δολαρίων για κάθε ταινία.

Γεννήθηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια. Όταν ήταν 10 χρόνων, ο πατέρας της πέθανε από καρκίνο. Μόλις αποφοίτησε από το λύκειο, πήγε στη Νέα Υόρκη για να γίνει ηθοποιός. Για την ταινία «Ανθισμένες Μανόλιες» βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Τον ρόλο της στην ταινία Pretty Woman τον έιχαν απορρίψει οι Μισέλ Φάιφερ, Μόλι Ρίνγκγουλντ, Μεγκ Ράιαν και Ντάριλ Χάνα! Λάθος τους, αφού της χάρισε δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ, αυτή τη φορά Α’ Γυναικείου Ρόλου και κέρδισε τη δεύτερη Χρυσή Σφαίρα της.

Η επόμενη επιτυχία ήταν η ταινία «Νύχτες με τον Εχθρό μου». Το 1991 συμμετείχε στο «Κάπταιν Χουκ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ στο ρόλο της Τίνκερμπελ. Το 1993, συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Λίαμ Νίσον στο «Μάικλ Κόλινς». Το 1995 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια».  Το 1999 συμπρωταγωνίστησε δίπλα στη Σούζαν Σαράντον στο «Η Ζωή Σε Δύο Πράξεις» ενώ στην ταινία «Αύγουστος» μαζί με τη Μέριλ Στριπ κσι κέρδισε  υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και Screen Actors Guild Award Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Η Τζούλια Ρόμπερτς κατά καιρούς είχε σχέση με τους ηθοποιούς Λίαμ Νίσον, Ντύλαν ΜακΝτέρμοτ, Κίφερ Σάδερλαντ και Μάθιου Πέρι. Το 1993 παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Λάιλ Λόβετ. Από το 1998 μέχρι το 2001 είχε δεσμό με τον ηθοποιό Μπέντζαμιν Μπρατ. Λίγο αργότερα γνώρισε τον κάμεραμαν Ντάνιελ Μόντερ, τον παντρεύτηκε και το 2004 έφερε στον κόσμο  δίδυμα. Το 2007 η Ρόμπερτς γέννησε το τρίτο τους παιδί.

1971 Λεωνίδας Σαμπάνης, Έλληνας πρώην αθλητής της άρσης βαρών. Σπούδασε δάσκαλος. Στην Ελλάδα ήρθε το 1991 και το 1995 εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών. Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην κατηγορία των 58 κιλών και το 2000 στο Σίδνεϊ στην κατηγορία των 61 κιλών.

Το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας κέρδισε χάλκινο μετάλλιο. Όμως κατόπιν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και του αφαιρέθηκε το μετάλλιο. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε ουσία. Είναι παντρεμένος με την Μπλέρτα και έχει δύο παιδιά.

1973  Μοντέλ Βοντέιβιους Πόρτερ, Αμερικανός παλαιστής

1974 Χόακιν Φίνιξ, Αμερικανός ηθοποιός, αδελφός του αδικοχαμένου Ρίβερ Φίνιξ. Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στην ταινία «Russkies» το 1987. Ακολούθησαν οι «Δεσμοί Στοργής», «Έτοιμη για Όλα» με τη Νικόλ Κίντμαν, «Τυφλή Στροφή» του Όλιβερ Στόουν, «Μονομάχος» σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ για την ερμηνεία του κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, «Quills» με τους Τζέφρεϊ Ρας και Κέιτ Γουίνσλετ, «Οιωνός» με τον Μελ Γκίμπσον.

Το 2005 υποδύθηκε τον τραγουδιστή Τζόνι Κας στην ταινία «Walk the Line» και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα ενώ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Το 2019 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Joker» και βραβεύτηκε με Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

1976  Παναγιώτης Κατσούρης, Έλληνας ποδοσφαιριστής

1981 Μίλαν Μπάρος, Τσέχος ποδοσφαιριστής

 

ΘΑΝΑΤΟΙ

1959  Καμίλο Σιενφουέγος, Κουβανός επαναστάτης

1985  Ιωάννης Τραυλός, Έλληνας αρχιτέκτονας και αρχαιολόγος

2007  Τζίμης Μακούλης, Έλληνας τροβαδούρος, που είχε γεννηθεί στις 12 Απριλίου 1935 στην Αθήνα. Ήταν επίσης συνθέτης και στιχουργός. Ακολούθησε από μικρός μουσικές σπουδές και στα 1948 πραγματοποίησε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση. Συνεργάσθηκε με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και υπολογίζεται ότι έχει ερμηνεύσει και ηχογραφήσει περισσότερα από 60 τραγούδια ενώ οι συνολικές πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια. Υπήρξε καλλιτέχνης διεθνούς ακτινοβολίας καθώς τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 εμφανίστηκε στη Γερμανία και στις ΗΠΑ με κορυφαία ονόματα της μουσικής, ενώ στα 1961 ήταν ο πρώτος Έλληνας που λάμβανε μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, για λογαριασμό της Αυστρίας!

2023 Μάθιου Πέρι. Είχε γεννηθεί 19 Αυγούστου 1969. Ο Αμερικανοκαναδός ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, αγαπήθηκε από τον ρόλο του στη δημοφιλέστατη σειρά του NBC «Τα Φιλαράκια» ως Τσάντλερ Μπινγκ.

Είχε συμμετάσχει και σε ταινίες όπως στο Fools Rush In, το The Whole Nine Yards και το 17 Again. Το 2011, συνέγραψε το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς Mr. Sunshine, όπως και για τη σειρά The Odd Couple, στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο υδρομασάζ του από τον βοηθό του, στο σπίτι του στο Πασίφικ Παλισέιντς του Λος Άντζελες και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος από αστυνομικούς του Λος Άντζελες Ήταν 54 ετών. Στις 15 Δεκεμβρίου 2023, η ιατροδικαστική υπηρεσία του Λος Αντζελες ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός πνίγηκε μετά από χρήση κεταμίνης.

 

 

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

27.10.202421:15

  Με ανάρτησή της στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η Taylor Swift για άλλα μια φορά υποστηρίζει Κάμαλα και η σελίδα της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρίαμ το αναπατήγαγε με περηφάνεια!   Στο μεταξύ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προστέθηκε

ΚΟΣΜΟΣ

27.10.202420:28

  Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πόλη Κοζάν, στην επαρχία των Αδάνων, στην ευρύτερη περιοχή όπου είχε σημειωθεί ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ τον Φεβρουάριο του 2023. Merkez üssü Adana Kozan Minnetli’deki 5.0 büyüklüğündeki

ΚΟΣΜΟΣ

27.10.202419:38

«Χορέψτε σαν να μη σας βλέπει κανένας» παροτρύνει τους θαυμαστές του ο Άντονι Χόπκινς. Καλημέρισε τα εκατομμύρια των ακολούθων του στο στο Instagram με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και αποθεώθηκε για μία ακόμη φορά.   View this post on

ΚΟΣΜΟΣ

27.10.202416:55

Το βίντεο είναι  τραβηγμένο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου του. Ο ίδιος φαίνεται να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ενώ φαίνονται τουλάχιστον δύο τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ με τον οδηγό να φέρει τραύμα στο κεφάλι. Atentado a Evo Morales,

ΚΟΣΜΟΣ

27.10.202416:26

  Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 32 άλλοι τραυματίσθηκαν από τους οποίους οι 5 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο οδηγός του φορτηγού «εξουδετερώθηκε» από οπλισμένους πολίτες, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Η περιοχή Γκλιλότ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, είναι κοντά στο

ΚΟΣΜΟΣ

27.10.202413:19

  Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ οι έξι από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η ισραηλινή Αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση». Ο οδηγός του φορτηγού πυροβολήθηκε και «εξουδετερώθηκε», σύμφωνα με τους Times of Israel.

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

27.10.202419:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή