Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Στη φυλακή 19χρονος φοιτητής για επτά ληστείες

ΕΛΛΑΔΑ

18/10/202418:05

Στη φυλακή 19χρονος φοιτητής για επτά ληστείες

Ελεύθεροι έως το Εφετείο οι 3 συνεργοί του

Στη φυλακή 19χρονος φοιτητής  για επτά ληστείες

Γράφει ThessNews-DESK

 

Στις φυλακές οδηγήθηκε ο 19χρονος φοιτητής, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ληστείες και κλοπές, σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με λεία άνω των 6.000 ευρώ. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών, κρίνοντας ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της «άγουρης» συμμορίας.

 

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν να δικαστούν ακόμα τρεις νεαροί, δύο 19χρονοι και ένας 20χρονος, που καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 5,5, 3 και 2,5 ετών, αντιστοίχως, αλλά σε αντίθεση με τον φοιτητή, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, ενόψει του Εφετείου, με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους η συμμετοχή τους σε συνεδρίες με επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε επτά ληστείες και μία απόπειρα ληστείας, που τελέστηκαν μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2024, με «στόχους» καφέ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, όπως επίσης έξι κλοπές, εκ των οποίων οι περισσότερες σε απόπειρα.

Οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν τα θύματά τους και το δικαστήριο τους χορήγησε τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο φοιτητής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστείες τις οποίες τέλεσε με την απειλή είτε μαχαιριού, είτε κατσαβιδιού, στην απολογία του έκανε λόγο για «απερισκεψία και ανωριμότητα». «Κατάλαβα από νωρίς ότι έκανα βλακεία κι εκεί σταμάτησα. Μετά στη φυλακή συνειδητοποίησα ότι έκανα κακό», είπε, ζητώντας συγγνώμη από τα θύματα.

Ανέφερε, δε, ότι τα πρωινά πήγαινε στο Πανεπιστήμιο και τα απογεύματα βοηθούσε τον πατέρα του στη δουλειά, ενώ τα χρήματα από τις ληστείες τα ξόδευε και αγόραζε δώρα για τον αδελφό του. Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το πώς συνέλαβαν την ιδέα να προβούν σε αυτές τις πράξεις, ο ίδιος απάντησε: «από βίντεο στο διαδίκτυο και τη μουσική που ακούγαμε».

Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, ο νεαρός που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών φέρεται να συνέδραμε τον φοιτητή στην τέλεση των ληστειών, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του ή δίκυκλη μηχανή κατά τη διαφυγή. Οι υπόλοιποι δύο κρίθηκαν ένοχοι για επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202410:20

  Σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, όπου 14 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα και μεταφέρθηκαν, κάποια εξ αυτών σε λιπόθυμη ή ημιλιπόθυμη κατάσταση, σε νοσοκομεία.   Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202410:05

  Τη νέα θεωρία που κάνει λόγο για δήθεν αρχαιολογικά ευρήματα που συνδέονται απευθείας με τον Μέγα Αλέξανδρο, σχολιάζει η καταξιωμένη αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη.   Συγκεκριμένα με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρεται στην πρόσφατη «ανακάλυψη» ενός «ιερού χιτώνα» του Μεγάλου

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:50

  Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.   Συγκεκριμένα, χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές στην οδό Νικάνορος και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, στη Χαριλάου. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:30

  Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα μείνουν οι κάτοικοι στις οδούς: Μοναστηρίου από Δράμας έως Κωλέττη, Βιτσίου από Μαζαράκη έως Κωλέττη, Μαζαράκη από Μοναστηρίου έως Βιτσίου, Κωλέττη από Μοναστηρίου έως Βιτσίου και τυχόν πλησίον περιοχές.  

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:10

  Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις αναμένεται σήμερα σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.   Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202421:00

  Από ώρα 10.30΄ μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:   Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη. Παύλου Μελά, στο τμήμα της

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:10

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή