Αρχική / ADVERTORIAL / Pasta day σε κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του Mediterranean Cosmos!

ADVERTORIAL

25/10/202410:02

Pasta day σε κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του Mediterranean Cosmos!

Γιατί και τα ζυμαρικά έχουν την παγκόσμια ημέρα τους.

Pasta day σε κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του Mediterranean Cosmos!

Γράφει RTHESS DESK

 

Με ιστορία που χάνεται στους αιώνες και λαούς να ερίζουν για την προέλευσή τους, τα ζυμαρικά, η αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, έχει την τιμητική της στις 25 Οκτωβρίου! Είναι η παγκόσμια μέρα ζυμαρικών και όπως θα διαπιστώσετε, το Mediterranean Cosmos είναι το ιδανικό μέρος της πόλης για να ζήσετε συναρπαστικές… Pasta εμπειρίες!

 

1. CAFE BRÛLÉE 

Ένας γευστικός pasta θησαυρός βρίσκεται κρυμμένος στο μενού του αγαπημένου all day Café Brulée, και σας προσκαλεί να τον ανακαλύψετε! Μιλάμε για πέννες με τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο, λευκή σάλτσα και παρμεζάνα, ένα πιάτο που η γεύση και η υψηλή ποιότητα των υλικών του θα σας ενθουσιάσει! Συνοδεύστε το γεύμα με ένα ποτήρι κρασί και χαλαρώστε στην ευχάριστη ατμόσφαιρα της μουσικής με θέα την πισίνα.

 

2. PLAISIR

Αν είστε απ’ αυτούς που έχουν συνδέσει το όνομα Plaisir μόνο με τα γλυκά, είναι γιατί δεν έχετε γευτεί ακόμα τη συγκλονιστική Ταλιάτα κοτόπουλο με νιόκι πατάτας cacio e pepe που σερβίρει! Πρόκειται για ένα πιάτο που δικαιώνει πανηγυρικά το όνομά του: Plaisir σημαίνει Ευχαρίστηση!

 

3. HOT POT

Οι αυθεντικές γεύσεις της Ιταλικής κουζίνας είναι που κάνουν το Hot Pot να ξεχωρίζει και να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των επιλογών σας! Για την ημέρα ξεχωρίσαμε για σας το Funghi Rosso: Μακαρόνια βουτηγμένα σε σάλτσα ντομάτας, ποικιλία μανιταριών, κρεμμύδι και μαϊντανό! Συνοδεύστε το με μια από τις ολόφρεσκες Special Made Super Food Salads, που θα βρείτε στον κατάλογο, ή με τραγανές μπρουσκέτες.

 

4. ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Αν η δημιουργικότητά και η διάθεση σας για μαγείρεμα βρίσκεται στο αποκορύφωμα της, στο supermarket Μασούτης θα βρείτε όλα τα καλά που χρειάζεστε για να φτιάξετε το τέλειο Pasta… στο σπίτι. Βάλτε στο καλάθι με τα ψώνια σας Ταλιατέλες από τον τόπο μας, από 100% σιμιγδάλι επιλεγμένου σκληρού σιταριού και αφήστε στη φαντασία τα υπόλοιπα. Είναι ένα άριστης ποιότητας προϊόν ελληνικής παραγωγής που, και μόνο με τυράκι να τις σερβίρετε που λέει ο λόγος, η γεύση τους θα σας ικανοποιήσει στο έπακρο!

 

5. TOTHELO GASTROBAR

Ο ανανεωμένος κατάλογος φαγητών και σνακ του ToThelo Gastrobar είναι ένας ακόμη λόγος που κάνει αυτό το υπέροχο coffee & cocktail house δίπλα στην πισίνα, τόσο αγαπημένο στέκι διαχρονικά! Σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε το Penne di Pollo: πέννες, με στήθος κοτόπουλου, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα. Δε θα το μετανιώσετε!

 

6. LA PASTERIA

Είναι μια γνήσια ιταλική τρατορία, στην καρδιά του Mediterranean Cosmos! Στο La Pasteria Cucina Italiana, θα ευτυχήσετε μάλιστα, να συναντηθείτε με την αυθεντική συνταγή της Σαρδηνίας για Linguini con Bottarga. Μιλάμε για Linguini με τρίμμα αυγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο! Παράλληλα μπορείτε να απολαύσετε μοναδικά cocktails και αγαπημένες ετικέτες κρασιών, ενώ θα βρείτε και corner με παραδοσιακά ιταλικά προϊόντα, που μπορείτε να προμηθευτείτε για το σπίτι!

 

7. THE PRINCE BARSSERIE

Η καλή αρχή για ένα εξαιρετικό lunch ή dinner ζυμαρικών γίνεται με ένα coctail στο The Prince Barsserie. Στη συνέχεια ένα top πιάτο όπως το Gradinated Penne with Chicken, το απογειώνει: πέννες, κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος, σκόρδο, τρούφα, και παρμεζάνα! Συνοδεύστε το με ένα ποτήρι κρασί από τις 25 ελληνικές ετικέτες κρασιού που θα βρείτε διαθέσιμες στον κατάλογο ή με μία από τη μεγάλη ποικιλία σε μπύρες!

 

8. EVANS

Ναι στις προκλήσεις και ναι στις μη τετριμμένες pasta εμπειρίες! Το μαύρο λιγκουίνι σολωμού που σερβίρεται στο bistro bar Evans είναι αριστούργημα! Αποτελείται από Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς, σολωμό, γλυκάνισο, άνηθο, κρέμα γάλακτος, και πρέπει να το δοκιμάσετε! Επιλεγμένοι ελληνικοί οίνοι, καθώς και πλούσια ποικιλία γευστικών cocktails θα ολοκληρώσουν το πιάτο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Mediterranean Cosmos:

Στο επίσημο site: https://mediterraneancosmos.gr/el

Στο Facebook: https://www.facebook.com/MediterraneanCosmosOfficial/?locale=el_GR

Στο Instagram: https://www.instagram.com/mediterraneancosmosofficial/?hl=el

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS DESK

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ADVERTORIAL

24.10.202411:07

  Ολυμπία, 18 Οκτωβρίου 2024 –  Στον ρόλο της δια βίου μάθησης και στο σύνολο των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων κατά το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας επικεντρώθηκε ο Ιδρυτής και CEO της Easy Education, Νικόλαος Μουρτζίλας, κατά την τοποθέτησή του στο

ADVERTORIAL

23.10.202415:47

  Πάνω από 700 συμμετέχοντες από 15 χώρες, βρέθηκαν για δύο ημέρες 18 και 19 Οκτωβρίου 2024, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” κατά τη διάρκεια του φετινού Voxxed Days Thessaloniki. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το συνέδριο εστιάζει στις

ADVERTORIAL

21.10.202421:01

  Παρακολούθησε τα εξ αποστάσεως σεμινάρια αναγνωρισμένα από ΑΣΕΠ και Δημόσιο που υλοποιούνται σε συνεργασία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πάντειου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Easy Education. Εγγραφείτε στο νέο κύκλο σπουδών και κάνετε το πρώτο βήμα για μία

ADVERTORIAL

17.10.202415:12

  Η KIKO MILANO, το No1 Make up Brand της Ιταλίας, που εκπροσωπείται αποκλειστικά στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία από τον Όμιλο Φάις, γιόρτασε την Τετάρτη  09/10 τα εγκαίνια του νέου της καταστήματος στην καρδιά της

ADVERTORIAL

11.10.202410:01

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, αποτελεί το πρώτο Νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα, αναγνωρισμένο από τo Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια προηγμένων θεραπειών Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας Σώματος.   Όλοι οι ασθενείς, που υποβάλλονται σε θεραπείες Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Ακτινοθεραπείας

ADVERTORIAL

8.10.202410:55

  Η UNDER ARMOUR διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το συναρπαστικό UA 3X3 Basketball Tournament. Σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης διοργάνωσης, το κορυφαίο τουρνουά μπάσκετ 3×3 υπόσχεται ακόμα περισσότερο θέαμα, δράση και μοναδικές στιγμές για τους συμμετέχοντες και το κοινό. Οι

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή