Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από τη φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13/10/202414:03

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από τη φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία

Στην πολιτεία του Σάο Πάολο, την πολυπληθέστερη της χώρας, 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση δέντρων και τοίχων οικημάτων που κατέρρευσαν

Twitter
Φωτ. Twitter

Γράφει ThessNews-DESK

 

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στη Βραζιλία, που άφησαν πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην πολιτεία του Σάο Πάολο, ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, οι αρχές.

 

 

Έως και 100 χιλιοστά βροχής ημερησίως, άνεμοι ταχύτητας 100 χιλιομέτρων την ώρα και χαλάζι: ορισμένες περιοχές του κεντρικού και του νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας έχουν πληγεί από την Παρασκευή από ισχυρές καταιγίδες, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (Inmet).

Στην πολιτεία του Σάο Πάολο, την πολυπληθέστερη της χώρας, 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση δέντρων και τοίχων οικημάτων που κατέρρευσαν, ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Στην Μπραζίλια, την πρωτεύουσα της χώρας, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του κι άλλος ένας τραυματίστηκε από την πτώση δέντρου καθώς κατέβαζαν σημαία μπροστά από το αρχηγείο της στρατονομίας, σύμφωνα με την στρατιωτική διοίκηση της περιοχής.

Και πάλι στην πρωτεύουσα, αξιωματούχοι της Βουλής των Αντιπροσώπων χρειάστηκε να ανοίξουν ομπρέλες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας, λόγω του νερού που έπεφτε από την οροφή, ενώ διαρροές επηρέασαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεγάλο τμήμα της πόλης του Σάο Πάολο βρέθηκε στο σκοτάδι και τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε παράλληλα ο ενεργειακός όμιλος Enel.

«Σε ορισμένες περιοχές, ολόκληρα τμήματα του δικτύου υπέστησαν ζημιές και θα πρέπει να ανακατασκευαστούν χιλιόμετρα δικτύου, αντικαθιστώντας στύλους, μετασχηματιστές και λοιπό εξοπλισμό», διευκρίνισε ο όμιλος σε μήνυμά του.

Οι καταρρακτώδεις βροχές έρχονται ύστερα από μια από τις χειρότερες περιόδους ξηρασίας που έχει γνωρίσει η Βραζιλία από τότε που άρχισαν να συλλέγονται δεδομένα, η οποία ευνόησε την εξάπλωση πυρκαγιών.

Στην Μπραζίλια οι έντονες βροχοπτώσεις έγιναν δεκτές με ανακούφιση έπειτα από ένα ρεκόρ πάνω από 165 ημερών χωρίς βροχή.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202413:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή