Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

12/10/202411:30

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόβα διάλυσης ή ξεκαθάρισμα; Η πολιτική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε πολυμέτωπο επίπεδο.

Intime
Φωτ. Intime

 

Η Πολιτική Γραμματεία δεν αποδέχτηκε το αίτημα μη σύγκλισης της Κεντρικής Επιτροπής και έτσι, στις 12.30 σήμερα ξεκινά ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το φινάλε του.

 

Χθες, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η Θεοδώρα Τζάκρη απηύθυνε έκκληση προς τους Νίκο Παππά, Ράνια Σβίγκου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κουβέλη και Γιώτα Μπελώνη να ξανασκεφτούν και να «μαζέψουν» την σύγκληση της ΚΕ που όπως είπε, γίνεται με μοναδικό σκοπό τον αποκλεισμό του Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο τα στελέχη των «87», αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί κανονικά η Κεντρική Επιτροπή και από τις ομιλίες τους στην Πολιτική Γραμματεία έγινε σαφές ότι προετοιμάζουν ψηφοφορία για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή θα γίνει απουσία του ίδιου του κ. Κασσελάκη ενώ παρούσα θα είναι όπως δήλωσε η στενή συνεργάτιδα του Θεοδώρα Τζάκρη.

Από την ΚΕ σήμερα, θα απουσιάζει επίσης ο υποψήφιος για την προεδρία Παύλος Πολάκης, λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης στην Κρήτη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αργά χθες το απόγευμα απέσυρε το εξώδικο προς την ΠΓ και την ΚΕ για την διαρροή στοιχείων του πόθεν έσχες του, «ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι» όπως δικαιολόγησε την απόφαση του.

Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε ως προσχηματική και σήμερα το θέμα θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή, όπως επίσης και η συνέπεια του που είναι η διοικητική αποβολή του Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι. Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα είμαι υποψήφιος, θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο, μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει».

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα πάμε σε Συνέδριο και σε εκλογή προέδρου γιατί στο τέλος της ημέρας, η βάση θα μιλήσει. Υπάρχει σχέδιο που θέλει να με αποκλείσει και να υπάρξει αναβολή των διαδικασιών και μια επιτροπή σωτηρίας. Δεν θα επιτρέψω το σενάριο αυτό, δεν θα επιτρέψω το σενάριο αναβολής και ρευστοποίησης του κόμματος».

Αναγνώρισε ότι η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να αποκλείσει την υποψηφιότητά του και πρόσθεσε ότι «το Συνέδριο μπορεί να ακυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202419:22

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικής αξίας άνω των 12.000.000€, περιλαμβάνει μεγάλα σκάφη ικανά να επιχειρούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες έως και 9 Μποφόρ, καθώς και μικρότερα σκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές και πλημμύρες.   «Για μία ακόμη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202418:49

Ισχυρίζονται εκ νέου ότι οι έρευνες του ελληνικού σκάφους O/AEGAEO που πήραν παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αφορούν σε περιοχές που ανήκουν σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Προχθές, ο σταθμός της Σμύρνης είχε εκδώσει ταυτόσημη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου» τονίζει με ανάρτησή του στο Χ/Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει: «Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202414:52

  Για την αντιπυρική περίοδο που δεν έχει ακόμα τελειώσει και καθημερινά εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες φωτιές, την προσπάθεια που έγινε φέτος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών με αποτέλεσμα τα καμένα στρέμματα να είναι λιγότερα από

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202413:27

  Χθες στην Βουλή ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα χαριεντιζόταν με τον Ν. Παππά, με τον οποίο πρόσφατα ο κ. Σαμαράς είχε θερμή χειραψία. Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά, στα σύνορά μας…..Χωρίς άλλους επικίνδυνους χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή