Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Στο Δημοτικό Συμβούλιο η κοπή των δέντρων στους Στάβλους Παπάφη (VIDEO & ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23/09/202420:00

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η κοπή των δέντρων στους Στάβλους Παπάφη (VIDEO & ΦΩΤΟ)

«Yπάρχει η μέριμνα της δημοτικής αρχής για τα δέντρα και τα ζώα που υπάρχουν μέσα στο χώρο των στάβλων» το μήνυμα Αγγελούδη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η κοπή των δέντρων στους Στάβλους Παπάφη (VIDEO & ΦΩΤΟ)

 

Εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων της Δ´ Δημοτικής Κοινότητας και μέλη της οργάνωσης «SOSε τα Δέντρα», μίλησαν από το βήμα για τα προβλήματα που προκύπτουν από το κλείσιμο του ελεύθερου χώρου και το θέμα πρασίνου που προκύπτει στην γειτονιά της Τούμπας.

 

«Στον χώρο των στάβλων υπάρχουν 29 δέντρα αναφέρει η Ελένη Ιωαννίδου, μέλος της οργάνωσης για το πράσινο στην πόλη.

 

 

«Τα πιο πολλά δέντρα είναι μεγάλα και με πλούσιο φύλλωμα. Επιβίωσαν από το κακό κλάδεμα και τώρα πάνε για κόψιμο. Τα περισσότερα δέντρα δεν βρίσκονται σε μέρος που εμποδίζει την ανοικοδόμηση του κτηρίου.

Είναι πλέον γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη έχει το λιγότερο πράσινο και την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση. Η μελέτη προβλέπει μεν την φύτευση δέντρων και θάμνων, τα οποία όμως θα έρθουν σε ικανοποιητικό μέγεθος σε πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής. Προβλέπουμε χαμένες γενιές παιδιών που θα μεγαλώσουν χωρίς πράσινο» τονίζει η κυρία Ιωαννίδου.

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης ζήτησε την αναθεώρηση της μελέτης για την κοπή των δέντρων από την δημοτική αρχή και την κάλεσε να μην ταυτιστεί με πολιτικές αφαίρεσης και εξόντωσης δέντρων.

Για το πρόβλημα της έλλειψης ελεύθερου χρόνου με το κλείσιμο της παιδικής χαράς αναφέρθηκαν ο Άγγελος Ντίνες και η κ. Λάτσα μέλη της ένωσης γονέων της περιοχής.

«Λαμβάνουμε συνεχώς θετικές αντιδράσεις στη γειτονιά για τον αγώνα μας για ελεύθερο χώρο και παιδική χαρά. Στην προηγούμενη συνάντηση δεν λάβαμε καμία απάντηση από τον κ. Τσιαπακίδη. Η Υφανέτ απομακρύνεται από τους 6 μήνες για δημιουργία ελεύθερου χώρου» τονίζουν.

Για το προ ημερησίας θέμα που έθεσαν οι πολίτες με τις τοποθετήσεις τους και την φυσική τους παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο απάντησε κ. Αγγελούδης.

 

 

«Η παρούσα διοίκηση βγήκε με τη σημαία της προστασίας και της διάθεσης του δημοσίου χώρου. Η αλήθεια ενοχλεί αλλά θα μιλήσουμε σήμερα για αυτή. Δεν έχει σημασία ο χρόνος μας στη διοίκηση. Θα λύσουμε ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε εμείς» σημείωσε ο δήμαρχος στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Πρόκειται για ένα πολύπαθο έργο που αρχίσει 10 χρόνια πίσω όπου ξεκίνησε η μελέτη και σχεδιασμός».

 

 

Ο κ. Αγγελούδης πρόσθεσε ότι «υπάρχει η μέριμνα της δημοτικής αρχής για τα δέντρα και τα ζώα που υπάρχουν μέσα στο χώρο των στάβλων.

Σαν Δημοτική Αρχή έχουμε ως αρχή την διαφύλαξη του πρασίνου. Τα δέντρα που μπορεί να κοπούν, θα έχουν άμεση αντικατάσταση ισάξια με τα δέντρα που υπάρχουν τώρα στην περιοχή. Διαφωνούμε ξεκάθαρα στο κόψιμο όλων».

Αναφορικά με το ζήτημα της παιδικής χαράς, ο κ. Αγγελουδης απάντησε:

«Η τεχνική υπηρεσία θα απαντήσει αν μπορεί η παιδική χαρά μπορεί να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των έργων. Εάν υπάρχει θέμα ασφαλείας θα κλείσει.

Όμως, προχωρούμε άμεσα στη μετατροπή σχολικής άυλης ανοικτή στο κοινό. Θα υπάρξει συνάντηση με τους κατοίκους, στις επόμενες 15 ημέρες, ώστε να μας υποδείξετε χώρους που σε 3 με 4 μήνες θα ανεγερθούν παιδικές χαρές», κατέληξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή