Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / “Καθάρισε” τον Ολυμπιακό και στο Παλατάκι ο ΠΑΟΚ!

AUTO MOTOSPORTS

14/11/202120:15

“Καθάρισε” τον Ολυμπιακό και στο Παλατάκι ο ΠΑΟΚ!

Εμφανώς ανώτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΟΚ ντούμπλαρε τις νίκες του φέτος απέναντι στον Ολυμπιακό, αυτή την φορά με 3-1, μετά από την νίκη με 2-3 μέσα στο Ρέντη την περασμένη Κυριακή και πέρασε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

“Καθάρισε” τον Ολυμπιακό και στο Παλατάκι ο ΠΑΟΚ!

Γράφει 3dsmin@

Εμφανώς ανώτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΟΚ ντούμπλαρε τις νίκες του φέτος απέναντι στον Ολυμπιακό, αυτή την φορά με 3-1, μετά από την νίκη με 2-3 μέσα στο Ρέντη την περασμένη Κυριακή και πέρασε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη υπερείχε σε όλους τους τομείς και με την βοήθεια του κόσμου στο Παλατάκι κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη για την ψυχολογία της ομάδας.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Πετρέας, Ούντρις, Κουκλίνσκι και Κουμεντάκης που σήκωσαν το βάρος των επιθέσεων, ενώ εξαιρετική δουλειά έγινε και στην υποδοχή από τον σχεδόν άψογο Κοκκινάκη.

Οι δυο προπονητές άρχισαν χωρίς στις βασικές τους εξάδες χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, έχοντας μεσοβδόμαδα και οι δυο ομάδες παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Για τον ΠΑΟΚ ο Καλμαζίδης επέλεξε να αρχίσει με τους: Μπράουν, Πετρέα, Γουόλς, Κουμεντάκη, Κουκλίνσκι, Ούντρις, ενώ ο Δημήτρης Καζάζης με τους Παγιένκ, Στιβαχτή, Μιγιαϊλοβίτς, Ζουπάνη, Πέριτς, Εγκλεσκάνς.

Μετά από δυο σερί νίκες μέσα σε μια εβδομάδα επί του Ολυμπιακού στο Ρέντη και της Μιντλφάρτ ο ΠΑΟΚ είχε καλή ψυχολογία και προσπάθησε να πιέσει την υποδοχή των «ερυθρόλευκων» από νωρίς. Ενώ οι δυο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι το 4-4, ένα γρήγορο 3-0, έφερε τον ΠΑΟΚ με τρεις πόντους, ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι και το +4 (10-6) και λιγό αργότερα στο +5 με άσο του Πετρέα (13-8). Ο Ολυμπιακός άρχισε να μειώνει και να ανεβάσει στροφές, εκμεταλλευόμενος συνεχόμενα λάθη του ΠΑΟΚ ψηλά στο φιλέ με το σκορ να πηγαίνει στο 15-14. Ο Δικέφαλος από την αρχή στο πρώτο σετ ήταν μπροστά στο σκορ και δεν άφησε να του φύγει το προβάδισμα, βρίσκοντας ξανά ισορροπία επιθετικά, αφού άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες ο Αρτέμ Ούντρις. Ο Λευκορώσος «κουβάλησε» τον ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα στο τέλος του πρώτου σετ, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε σε κρίσιμες φάσεις και ο Κουκλίνσκι. Τελικά η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη πήρε το πρώτο σετ με σκορ 25-21.

Με την φόρα και το μομέντουμ από το πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και βρήκε να προηγείται με 7-4. Συνεχόμενα λάθη της ομάδας του Καλμαζίδη με καλές επιλογές από τον Ολυμπιακό στην επίθεση, έφεραν το σκορ στην ισοπαλία (10-10) ενώ για πρώτη φορά γενικά στο ματς η ομάδα του Καζάζη πέρασε μπροστά με 11-12 μετά από ένα πλασέ του Πέριτς.

Πολλά τα λάθη και για τις δυο ομάδες ειδικά από την γραμμή του σερβίς, ενδεικτικό της νευρικότητα των παικτών. Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις επιθετικά και από τους Πέριτς, Παγιένκ, ενώ στο πρώτο σετ έπαιρνε πόντους μόνο από τον Μιγιαΐλοβιτς έφτασε μέχρι και το +3 (18-21). Κάπου εκεί όμως άρχισε μια μεγάλη αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, από μια φάση που ζήτησε τσεκ ο Καλμαζίδης σε καρφί του Μπράουν, που ο διαιτητής έδωσε άουτ ενώ ο Καναδός είχε στείλει την μπάλα μέσα. Αντί να γίνει το 18-22, έγινε το 19-21 και οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν να το πιστεύουν.

Ο Κουκλίνσκι πίεζε από το σερβίς την υποδοχή του Ολυμπιακού, ο Κουμεντάκης «καθάριζε» όλες τις φάσεις επιθετικά και έτσι ο Δικέφαλος από το 18-21 όχι απλά το γύρισε αλλά πήρε και το σετ με 25-23.

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο σετ αναγκαστικά δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει σε όλους τους τομείς. Προηγήθηκε με 6-9 αλλά και πάλι δεν ηταν πειστική η εμφάνιση του, με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερός από τον αντίπαλο του. Ο Ούντρις φαινόταν… ασταμάτητος για τον Ολυμπιακό με τον Δικέφαλο να παίρνει προβάδισμα μέχρι και με +2 (15-13). Από εκείνο το σημείο του τρίτου σετ και μετά οι ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο. Ο Δαλακούρας έδωσε σημαντικές βοήθειες στην ομάδα του Καζάζη και την κράτησε στο ματς, ενώ ο Κουμεντάκης επιθετικά πήρε την σκυτάλη από τους Κουκλίνσκι και Ούντριτς.

Όπως και στο δεύτερο σετ, έτσι και στο τρίτο ο Ολυμπιακός πάνω που ένιωσε ότι ήταν σε καλή θέση στο 18-20 άρχισε να… τρέμει. Ο ΠΑΟΚ με τον Κουκλίνσκι να παίρνει δυο σημαντικούς πόντους έκανε το 22-21. Ο Λευκορώσος αρχικά με μονό μπλοκ απέναντι στον Εγκλεσκάλνς ισοφάρισε σε 21-21 και στην συνέχεια σε κακή υποδοχή κάρφωσε για να δώσει προβάδισμα στον Δικέφαλο. Αυτή την φορά ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να απαντήσει και τελικά πήρε το σετ, μειώνοντας σε 2-1, με τον Πέριτς να παίρνει την τελευταία επίθεση του τρίτου σετ.

Στο τέταρτο σετ από την αρχή οι δυο ομάδες πήγαιναν «χέρι – χέρι» στο σκορ και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τα μέσα του σετ, η πιο μεγάλη διαφορά ήταν +2 (2-4 και 14-12). Η υπεροχή του ΠΑΟΚ στο μπλοκ ήταν ένα από τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα γενικότερα στα ματς αλλά και στο τέταρτο σετ. Η ομάδα του Καλμαζίδη είχε τους διπλάσιους πόντους στο μπλοκ από τον Ολυμπιακό, ενώ στα κρίσιμα σημεία ανέλαβε δράση ο Γιώργος Πετρέας τόσο από το μπλοκ όσο και επιθετικά.

Την… χαριστική βολή στον Ολυμπιακό έδωσε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που με δυο σερί άσους έστειλε την διαφορά +6 για τον ΠΑΟΚ (20-14).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202415:13

  Το Renault Group και η Γραμματεία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, ανακοίνωσαν μια συνεργασία με επίκεντρο την οδική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, που στόχο έχει να παρέχει εκπαίδευση, και να εξελίξει

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202414:20

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πελατών των μεσαίων SUV για περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση που θα λύνει τα χέρια των οδηγών, η Ford έρχεται να προσφέρει στην ελληνική αγορά το πιο προηγμένο Kuga όλων των εποχών σε μια κορυφαία,

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202411:52

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή