Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Δημόσιο διάλογο ζητάει η παράταξη «#Πράξεις για τη Μακεδονία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

12/03/201918:34

Δημόσιο διάλογο ζητάει η παράταξη «#Πράξεις για τη Μακεδονία»

Δημόσιο διάλογο ζητάει η παράταξη «#Πράξεις για τη Μακεδονία»

Γράφει ThessNews-DESK

Αιχμές για στημένο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια και τους δήμους, αφήνει η παράταξη «#Πράξεις για τη Μακεδονία», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Χρήστο Παπαστεργίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης οι διάλογοι έχουν ως σκοπό να «να στήσουν δίπολα που θα τους ωφελήσουν εκλογικά ενισχύοντας μία στείρα συντηρητική αντιπαράθεση». Παράλληλα, κάνει λόγο για «φιέστες» που στήνει ο περιφερειάρχης.

Τέλος, ζητούν δημόσιο διάλογο για τις προτεραιότητες και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες έναν ιδιότυπο διάλογο-στημένο-μεταξύ των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας και των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια και τους δήμους προκειμένου να στήσουν δίπολα που θα τους ωφελήσουν εκλογικά ενισχύοντας μία στείρα συντηρητική αντιπαράθεση .Παίζουν και οι δύο με τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών της Μακεδονίας μας πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Παίζουν με το φαίνεσθαι και όχι με την ουσία,την παράθεση θέσεων,προτάσεων.

Καμμία συζήτηση για την ταμπακιέρα.Για την ανυπαρξία έργου και την έλλειψη προγραμματισμού για την προοπτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τι έκανε ο χάρτινος Μακεδονομάχος κ.Τζιτζικώστας τόσα χρόνια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής πέρα από καλοπληρωμένες φιέστες;

Τι έχει να μας πει ο κυβερνητικός υποψήφιος,μέχρι πρότινος “συνεταίρος” του κ.Καμμένου,άρα και του κ.Τζιτζικώστα για τα κυβερνητικά “μη πεπραγμένα”.

Πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι οι πολίτες “τρώνε σανό”.Οι πολίτες θέλουν λύσεις και απαντήσεις.Θέλουν πράξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι περιφέρεια και κυβέρνηση χέρι-χέρι οδήγησαν σε οπισθοχώρηση την Κεντρική Μακεδονία.Την κατέστησαν πρωταθλήτρια στην ανεργία,την έριξαν δύο θέσεις πίσω ποσοστιαία στο ΑΕΠ σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας,δεν σχεδίασαν ,ούτε υλοποίησαν  ένα νέο έργο  για την βελτίωση των υποδομών.

Αντ’αυτού ο περιφερειάρχης στήνει φιέστες για να μας ενημερώσει ότι μοίρασε ,κάνοντας τον τροχονόμο των χρημάτων των ΤΕΒΑ,στους δήμους τα χρήματα του ευρωπαικού κοινωνικού ταμείου και αυτοί τα αξιοποίησαν σε χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.Μα δεν ντρέπεται;Ψηφοθηρία και στον πόνο;Την ανάγκη;Είναι φανερό ότι έμμεσα παραδέχεται το πισωγύρισμα,την φτωχοποίηση της ΠΚΜ υπό την διοίκησή του.

Τι έχουν να μας πουν π.χ.για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την ολική απαξίωσή της που οδηγεί στο οριστικό κλείσιμό της;

Ποιές προτάσεις έχουν πέρα από τις γενικότητες και τις αοριστολογίες;

Δυστυχώς γι’αυτούς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Αγαπώ τη Μακεδονία σημαίνει πράττω για τη Μακεδονία.Σχεδιάζω,οργανώνω και αγωνίζομαι για λύσεις για τα προβλήματα της Μακεδονίας.

Καλούμε όλους τους υποψηφίους σε οργανωμένο δημόσιο διάλογο για τα πραγματικά προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τις προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Δημόσιο διάλογο για τις προτεραιότητες και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι ώρα να προσδιορίσουμε μέσα από έναν σοβαρό διάλογο πως θα ξεπεράσουμε την κρίση και τα αποτελέσματά της και οι πολίτες ας μας κρίνουν.

Καλούμε τους θεσμικούς φορείς,επιμελητήρια και επιστημονικούς συλλόγους να πάρουν την πρωτοβουλία να καλέσουν και να οργανώσουν τον δημόσιο διάλογο για το σύνολο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ανά νομό.

Καλούμε τα ΜΜΕ δημόσια,δημοτικά και ιδιωτικά να συμμετέχουν.

Στο χέρι μας είναι να αφήσουμε πίσω την εποχή των μαυρογιαλούρων.

Με #πράξεις όχι με λόγια του αέρα.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202417:28

  Αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 στις 11 π.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της. Τη Δευτέρα 28

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

  Πρόκειται για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας των οποίων η αναβάθμιση υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο ο εκσυγχρονισμός τους δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα. H εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

  “Εγώ θα είμαι μέλος της αποστολής της διακοινοβουλευτικής επιτροπής διασύνδεσης Αλβανίας – Ε.Ε. Θα εκπροσωπώ το μεγαλύτερο νομικό θεσμό της Ευρώπης, ο κ. Ράμα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του και το κράτος του. Ελπίζω ότι επιβάλει η αστική ευγένεια, ο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή