Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα – Έκτακτη σύσκεψη για νέα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/11/202112:25

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα – Έκτακτη σύσκεψη για νέα μέτρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, την οποία συντονίζουν οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος και συμμετέχουν οι περιφερειάρχες και εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ.

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα – Έκτακτη σύσκεψη για νέα μέτρα

Γράφει ThessNews-DESK

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, την οποία συντονίζουν οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος και συμμετέχουν οι περιφερειάρχες και εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται εκ νέου έξαρση κρουσμάτων, αλλά και εισαγωγών σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή νοσηλεύνται 394 ασθενείς σε απλές κλίνες σε Μακεδονία και Θράκη. Σημειώνουμε, επίσης, ότι κατά τη χθεσινή ημέρα είχαμε 447 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 537 σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Η πόλη μας θα παραμείνει χωρίς κενή ΜΕΘ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

 

 

Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

 

Σύμφωνα με το protothema.gr, η συζήτηση για την επαναφορά μέτρων που θα αναχαιτίσουν την επιδημία, τουλάχιστον στις «κόκκινες» περιοχές γίνεται και σε επιστημονικό και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ωστόσο, είναι κοινός τόπος ότι δεν πρόκειται για μια εύκολη συζήτηση και επακόλουθη απόφαση καθώς και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τους πολύμηνους περιορισμούς ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκονται πάντα οι εμβολιασμένοι, για τους οποίους συμφωνούν ότι δεν πρέπει να ισχύσουν περιορισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα ενδεχόμενα μέτρα θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής μεθαύριο, Τετάρτη, με το πρώτο που συζητείται να αφορά τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των εστιατορίων μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα.

Σε ό,τι αφορά τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης δεν αποκλείεται επίσης η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή να επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και καθήμενοι και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι επίσης θέμα που απασχολεί τους ειδικούς, αλλά χωρίς να υπάρχει κοινό πεδίο με την κυβέρνηση.

Το αυξημένο testing, με επέκταση των rapid test δύο που είναι σήμερα σε τρία σε εβδομαδιαία βάση, για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως του αντικειμένου εργασίας τους, εξετάζεται επίσης από τους ειδικούς.

Τέλος, σημαντικό θεωρούν αλλά δυστυχώς με μεγάλα προβλήματα στην εφαρμογή τούτο θέμα των ελέγχων των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης των θαμώνων σε όλους τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή