Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Κωδικός «Δεύτερη Κυριακή» – Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των βασικών υποψήφιων δημάρχων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

11/03/201919:13

Κωδικός «Δεύτερη Κυριακή» – Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των βασικών υποψήφιων δημάρχων

Κωδικός «Δεύτερη Κυριακή» – Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των βασικών υποψήφιων δημάρχων

Γράφει ThessNews-DESK

Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων των κυριότερων ανταγωνιστών για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης δημοσιεύονται σήμερα στη ThessNews, στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο περασμένο φύλλο της εφημερίδας.

Στα πιθανά δίδυμα της δεύτερης Κυριακής βλέπουμε κάποια βασικά πρώτα χαρακτηριστικά που δείχνουν τόσο τις «συγγενικές μετακινήσεις» των ψηφοφόρων της Δεξιάς, την «αντιπάθεια» των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, τον «άγνωστο Χ» των ψηφοφόρων της Κατερίνας Νοτοπούλου και τέλος τη συμμαχία της λαϊκής Δεξιάς με τον Γιώργο Ορφανό που «απειλεί» την «κυριαρχία» του Νίκου Ταχιάου.

Οι ψηφοφόροι του Γ. Ορφανού

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Νοτοπούλου τη δεύτερη Κυριακή οι ψηφοφόροι του Γ. Ορφανού κατά 45,9% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, το 13,1% την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 32,8% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 8,2% δηλώνει ότι είτε δεν θα ψηφίσει είτε θα ρίξει άκυρο ή λευκό στην κάλπη.

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Βούγιας οι ψηφοφόροι του Γ. Ορφανού δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Ν. Ταχιάο το 41,7%, τον Σπ. Βούγια το 25,0%, το 8,3% λέει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα ενώ ένα 25% βαίνει προς την αποχή και τη λευκή ή άκυρη ψήφο.

 

Οι ψηφοφόροι του Σπ. Βούγια

Όσοι επιλέγουν Σπύρο Βούγια την πρώτη Κυριακή, στο ενδεχόμενο να μην περάσει στον δεύτερο γύρο, επιλέγουν ως επί το πλείστον τον Ν. Ταχιάο. Στο δίδυμο με την Κατερίνα Νοτοπούλου, οι ψηφοφόροι του Σπ. Βούγια δηλώνουν ότι το 39,6% θα στηρίξει τον Ν. Ταχιάο, μόλις το 15,1% θα ψηφίσει τη νεαρή υποψήφια δήμαρχο, το 26,4% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα ενώ ένα 18,9% θα επιλέξει την αποχή ή τη λευκή/άκυρη ψήφο.

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Ορφανός, το 41,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Ν. Ταχιάο, το 18,9% τον Γ. Ορφανό, ένα 28,3% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και ένα 11,3% επιλέγει την αποχή ή την άκυρη/λευκή ψήφο. Τέλος στο δίδυμο Ορφανός-Νοτοπούλου το 34% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον πρώτο, το 24,5% τη δεύτερη, το 32,1% δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 9,4% επιλέγει την αποχή.

 

Οι ψηφοφόροι του Π. Ψωμιάδη

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Νοτοπούλου οι ψηφοφόροι που επιλέγουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στον πρώτο γύρο, τάσσονται κατά 38,6% με τον Ν. Ταχιάο, μόλις το 1,8% επιλέγει την Κ. Νοτοπούλου, ένα 36,8% δεν έχει αποφασίσει ακόμα και ένα 22,8% επιλέγει την αποχή ή την άκυρη/λευκή ψήφο.

Στο πιθανό δίδυμο Ταχιάος-Ορφανός όμως, οι ψηφοφόροι του Π. Ψωμιάδη τάσσονται με τον «αντάρτη» της ΝΔ κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ. Το 19,3% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Ν. Ταχιάο, το 43,9% τον Γιώργο Ορφανό, το 21% δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 15,8% θα επιλέξει την αποχή.

Αν στον δεύτερο γύρο περάσουν οι Γ. Ορφανός και Κ. Νοτοπούλου η εικόνα δεν αλλάζει με το 64,9% να προτιμά τον πρώην υπουργό και μόλις το 1,8% τη νεαρή υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Με τον γαλάζιο υποψήφιο τάσσονται και στο δίδυμο Ταχιάος-Βούγιας αν και η πλειοψηφία (52%) δηλώνει ότι θα απέχει. Το 32% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Ν. Ταχιάο και το 4% τον Σπ. Βούγια.

 

Οι ψηφοφόροι του Ν. Ταχιάου

Στο πιθανό δίδυμο Ορφανός –Νοτοπούλου οι ψηφοφόροι του Ν. Ταχιάου κατά 65,9% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Γ. Ορφανό και μόλις το 1,6% την Κ. Νοτοπούλου. Το 23,6% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και το 8,9% επιλέγει αποχή/λευκό/άκυρο.

dimoskospisi

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202419:40

Την Κατερίνη επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις κυρίως με νέους ανθρώπους, μαθητές και άλλους,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202417:28

  Αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 στις 11 π.μ. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί στη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της. Τη Δευτέρα 28

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

  Πρόκειται για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας των οποίων η αναβάθμιση υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2015, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο ο εκσυγχρονισμός τους δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα. H εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

  “Εγώ θα είμαι μέλος της αποστολής της διακοινοβουλευτικής επιτροπής διασύνδεσης Αλβανίας – Ε.Ε. Θα εκπροσωπώ το μεγαλύτερο νομικό θεσμό της Ευρώπης, ο κ. Ράμα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του και το κράτος του. Ελπίζω ότι επιβάλει η αστική ευγένεια, ο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή