Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Κλασικό ποντιακό φαγητό που συνδυάζει άριστα τις πρωτεΐνες των φασολιών με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μαύρων λάχανων – λαχανίδας.
2 κιλά μαύρα λάχανα
600 γρ. φασόλια μέτρια Πρεσπών
300 γρ. ντομάτες φρέσκες
30 γρ. πελτέ
3 κρεμμύδια κόκκινα
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλινο
30 γρ. φρέσκο βούτυρο
70 ml ελαιόλαδο
Σκόρδο
Μαϊντανό, δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν τα φασόλια, τα οποία έχουμε μουσκέψει αποβραδίς. Μόλις μαλακώσουν, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το λάδι να κάψουν και προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε φέτες να σοταριστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε χοντροκομμένο το λάχανο, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει καλά. Αμέσως ρίχνουμε τα φασόλια με το ζουμί τους, τις ντομάτες τριμμένες και τον πελτέ. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό, αν χρειαστεί, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για αλλά 20 λεπτά! Τελειώνουμε με μαϊντανό και δυόσμο. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Από το φύλλο της THESSNEWS #72 (23/09/2017-24/09/2017)
Comments are closed.