Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τη λιώνουμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλει η μαγιά τους μύκητες (να δράσουν). Προσθέτουμε το νερό, το αυγό, το αλάτι, το βούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Την ίδια ώρα λιώνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμυδάκι το αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και τον δυόσμο να γίνουν ένα σώμα. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλά σχήματα με διάμετρο 5 εκ. Γεμίζουμε τις ζύμες με ένα μέρος της γέμισης, τα διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο και κλείνουμε καλά τις άκρες. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και βγάζουμε σε χαρτί.
Σερβίρουμε ζεστά.
Μπορούμε να γεμίσουμε με τυρί, κιμά, ακόμα και σπανάκι.
Από το φύλλο της THESSNEWS #72 (23/09/2017-24/09/2017)
Comments are closed.