Αρχική / Uncategorized / Η Volvo Cars δημιουργεί το πρώτο της κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο στην Κίνα

Uncategorized

24/04/202409:16

Η Volvo Cars δημιουργεί το πρώτο της κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο στην Κίνα

Χρησιμοποιώντας βιοαέριο

Η Volvo Cars δημιουργεί το πρώτο της κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο στην Κίνα

Γράφει ThessNews-DESK

Το εργοστάσιό της Volvo Cars στο Τάιτσου έκανε μετάβαση σε λειτουργία με βιοαέριο και αποτελεί πλέον την πρώτη μας μονάδα παραγωγής στην Κίνα που επιτυγχάνει κλιματική ουδετερότητα. Η μετάβαση του εργοστασίου από το φυσικό αέριο στο βιοαέριο θα αποφέρει μείωση άνω των 7.000 τόνων CO2 ετησίως.

Παρά το ότι η ενέργεια που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο του Τάιτσου αποτελεί ένα μικρό ποσοστό των συνολικών εκπομπών ύψους 43 εκατομμυρίων τόνων, που εμπίπτουν στα πεδία εφαρμογής 1-3 (Scope 1-3), η εξασφάλιση κλιματικά ουδέτερης ενέργειας για τη μονάδα του Τάιτσου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας για κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2025 και για μείωση των εκπομπών σε όλες τις δραστηριότητές μας παγκοσμίως. Αυτή η φιλοδοξία αποτελεί επίσης τμήμα του ευρύτερου στόχου για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040.

Όπως συμβαίνει με όλα τα εργοστάσιά της Volvo Cars ανά τον κόσμο, η μονάδα του Τάιτσου χρησιμοποιούσε ήδη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ. Αυτή η πρόσφατη εξέλιξη διασφαλίζει ότι το εργοστάσιο αποκτά επίσης κλιματικά ουδέτερη θέρμανση.
Η προμήθεια ενέργειας στο εργοστάσιο του Τάιτσου αφορά ηλεκτρισμό και θέρμανση. Περίπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά πάνελ – ποσοστό που θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Το 60% που απομένει προέρχεται από το δίκτυο και αφορά επίσης κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο. Μετά την πρόσφατη εξέλιξη, οι ανάγκες θέρμανσης καλύπτονται με τη χρήση κλιματικά ουδέτερου βιοαερίου.

Η Volvo Cars προχώρησε πρόσφατα στην επέκταση της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα με νέους φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια. Ο επόμενος στόχος, η επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040 βασίζεται στην προηγούμενη φιλοδοξία ενός κλιματικά ουδέτερου περιβάλλοντος έως το 2040. Πρώτη προτεραιότητα της Volvo Cars είναι η μείωση των πραγματικών εκπομπών, προτού στραφεί στην αφαίρεση άνθρακα προκειμένου να μετριάσει τις οποιεσδήποτε αναπόφευκτες εκπομπές. Ταυτόχρονα, η Volvo Cars, παρακινεί τους προμηθευτές της να πράξουν το ίδιο.

Από την ανακοίνωση της πρώτης στρατηγικής για την βιωσιμότητα, το 2019, η Volvo Cars καταγράφει αξιόλογη πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων που προβλέπει η δράση της για το κλίμα. Επιπλέον της μείωσης των εκπομπών από τις συνολικές δραστηριότητες μέσω χρήσης κλιματικά ουδέτερης ενέργειας σε ποσοστό 74%, βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των συνολικών στόχων της για το CO2.

 

 

Παντελής Τζερτζεβέλης

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή