RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Μαρινάκης από ΕΣΗΕΑ: Στόχος να θωρακίσουμε θεσμικά τον κλάδο

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρινάκης από ΕΣΗΕΑ: Στόχος να θωρακίσουμε θεσμικά τον κλάδο

ΕΛΛΑΔΑ

22/03/202418:38

Μαρινάκης από ΕΣΗΕΑ: Στόχος να θωρακίσουμε θεσμικά τον κλάδο

Μαρινάκης από ΕΣΗΕΑ: Στόχος να θωρακίσουμε θεσμικά τον κλάδο

Γράφει RTHESS NEWSROOM

Εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Στη συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης, ο Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη, ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των δημοσιογράφων από την Πρόεδρο της Ένωσης Μαρία Αντωνιάδου, την Α’ Αντιπρόεδρο Άρια Αγάτσα, τον Β’ Αντιπρόεδρο Γεώργιο Γαβαλά, τον Γενικό Γραμματέα Σταύρο Καπάκο και την Ειδική Γραμματέα Ανδρομάχη Νικολάρα.

«Είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε μια καθαρή, ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Ένωσης Συντακτών και της επίσημης Πολιτείας. Αυτή η σχέση χτίζεται κάθε μέρα, βήμα – βήμα. Στόχος δικός μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και να θωρακίσουμε θεσμικά τον κλάδο» υποστήριξε κατά την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης.

Παράλληλα, ανέπτυξε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από το 2019 για την προστασία της ελευθεροτυπίας και τη θωράκιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέσπισε για πρώτη φορά δύο Μητρώα: το Μητρώο Έντυπου και το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου, που έβαλαν τάξη σε ένα άναρχο τοπίο, που στο τέλος της ημέρας αφορά τους ίδιους τους εργαζομένους στα μέσα ενημέρωσης», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Στην τοποθέτηση του, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας του αθλητικού νόμου, σύμφωνα με την οποία κατέστη ιδιώνυμο αδίκημα η απειλή κατά των αθλητικογράφων, πρωτοβουλία που χαιρετίστηκε από την ΕΣΗΕΑ και επικροτήθηκε από την αρμόδια Αντιπρόεδρο Αξιών και Διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βιέρα Γιούροβα, κατά την πρόσφατη συνάντηση της με τον Παύλο Μαρινάκη στις Βρυξέλλες.

Αναφορικά με τις καταχρηστικές αγωγές κατά δημοσιογράφων ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας περιλαμβάνει συγκεκριμένες πρόνοιες, με ένα πιο αυστηρό πλαίσιο για καταχρηστικές και ψευδείς καταμηνύσεις, ενώ εξαλείψαμε το αξιόποινο για την απλή δυσφήμηση, προστατεύοντας τον ρόλο και την αποστολή των δημοσιογράφων, οι οποίοι πέφτουν θύματα ακόμα και πολιτικών που συστηματικά καθυβρίζουν και προβαίνουν σε προγραφές δημοσιογράφων, όταν κάνουν τη δουλειά τους».

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ταχύτερα βήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ για την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία του λεγόμενου «πακέτου Jourova» που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις καταχρηστικές αγωγές κατά δημοσιογράφων (SLAPP’s). Σημείωσε επίσης ότι, σε κάθε περίπτωση, στόχος της Κυβέρνησης είναι να ενσωματώσει το συντομότερο το σύνολο των ρυθμίσεων για τον Κανονισμό European Media Freedom Act (EMFA).

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ, ο Παύλος Μαρινάκης ξεναγήθηκε στους χώρους των Γραφείων της Ένωσης, στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ όπου βρίσκονται ιστορικά εκθέματα της νεότερης και σύγχρονης δημοσιογραφικής και πολιτικής ιστορίας του τόπου, καθώς και στην ανακαινισμένη αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202510:13

  Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα διεξήχθη τη νύχτα στην ευρύτερη περιοχή των οδών Γιαννιτσών, Αναγεννήσεως, Κωλέττη, Μοναστηρίου και σε περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά, κατά τους οποίους:   • Ελέγχθηκαν 115 άτομα και 12

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202509:50

  Kατά το προηγούμενο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά 13 άτομα, καθώς εντοπίστηκαν να οδηγούν στερούμενα σχετικής άδειας ικανότητας.

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202509:46

  Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 4 Ρομά νεαρής ηλικίας, δυο Πακιστανοί και ένας Αλβανός σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες. Οι δράστες, ενεπλάκησαν σε τέσσερις ληστείες εκ των οποίων η μία σε βάρος οδηγού ΤΑΞΙ, ενώ οι υπόλοιπες σε βάρος

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202509:37

  Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 6:30 νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στην Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης-Καβάλας, στην είσοδο της Νέας Καρβάλης. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ΙΧ που επέβαιναν τρία άτομα προσέκρουσε σε σταθμευμένη νταλίκα. Στο σημείο

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202509:19

  Για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη η συνάντηση πέντε Επιταφίων στην Πλατεία Αριστοτέλους, στις 9 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για την τουριστική

ΕΛΛΑΔΑ

16.4.202509:11

  Ήπιος θα είναι ο καιρός το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο, σε μερικές περιοχές θα σημειωθούν βροχοπτώσεις την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο δελτίο πρόγνωσης αναφέρει:

Rthess

Επικαιρότητα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

16.4.202507:51

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή