Αρχική / Uncategorized / Η Ford «θωρακίζεται» απέναντι στους Κινέζους

Uncategorized

20/02/202412:00

Η Ford «θωρακίζεται» απέναντι στους Κινέζους

Jim Farley CEO Ford: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τη μέρα που θα μπουν στις δυτικές αγορές»

Η Ford «θωρακίζεται» απέναντι στους Κινέζους

Γράφει ThessNews-DESK

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι αρκετοί Έλληνες αγοραστές αναμένουν πώς και πώς, την έλευση κινέζικων μοντέλων επί Ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς φαντάζουν ως την καλύτερη επιλογή απέναντι στην ακρίβεια η οποία παρεμπιπτόντως, μαστίζει την παγκόσμια αγορά του αυτοκινήτου.

Ήδη, οι παραδοσιακοί κατασκευαστές λαμβάνουν σοβαρότατα μέτρα προστασίας καθώς πλέον αισθάνονται την εξ ανατολών απειλή να χτυπά την πόρτα τους! Μάλιστα δε οι περισσότεροι από αυτούς ακύρωσαν τη φετινή τους συμμετοχή στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το οποίο κάποτε…. αποτελούσε σημείο αναφοράς και προβολής πολλών νέων μοντέλων. Στην Ford, δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας το τέλος, ή με επιστολές τους να ζητούν επιπλέον φορολογία προκειμένου να αναχαιτίσουν την επέλαση των Κινέζων.

Η Ford θεωρεί ότι θα έχουμε επανάληψη όσων ήδη έλαβαν χώρα στο παρελθόν τόσο με τους Ιάπωνες όσο και τους Κορεάτες! Νέα επιθετική τιμολογιακή πολιτική, και νέο ξαναμοίρασμα της πίτας των πωλήσεων. Μάλιστα ο κ. Marin Gjaja από το EV παρακλάδι της Ford, δήλωσε σχετικά στο Bloomberg : «Επειδή οι Κινέζοι είναι μπροστά από μας όσον αφορά την ηλεκτρική τεχνολογία, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τη μέρα που θα μπουν στις δυτικές αγορές! Ή θα είμαστε ανταγωνιστικοί ή δεν θα έχουμε μέλλον ως εταιρεία».

Η Ford, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της πρόκλησης αυτής, είναι ανοιχτή στο να συνενώσει τις δυνάμεις της με άλλες δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες για να αποκρούσει την εισβολή. Ο Jim Farley, CEO της Ford, σε πρόσφατο συνέδριο του Ομίλου ενημέρωσε τους συνέδρους ότι, «οι εταιρίες που δεν καταφέρουν να κοντράρουν τους Κινέζους, κινδυνεύουν να χάσουν το 20-30% των εσόδων τους», σύμφωνα με το Reuters.

Για τον λόγο αυτό, η Ford δημιούργησε ένα Τεχνολογικό Team που απαρτίζουν μηχανικοί και σχεδιαστές, στους οποίους δόθηκε η εντολή σχεδιασμού, ενός μικρού και εξαιρετικά προσιτού Ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι ικανό να ανταγωνιστεί το μικρό EV διαμάντι της BYD το Seagull που κοστίζει $11.000, το οποίο μέσα σε 24 ώρες δέχτηκε 10.000 παραγγελίες! Απίστευτο και όμως αληθινό.

Για το λόγο αυτό ο κ. Farley ζητά να ξεκινήσουν συνεργασίες μεταξύ εταιριών προκειμένου να συμβάλουν στη μείωση του υψηλού κόστους κατασκευής των βασικών εξαρτημάτων ξεκινώντας από τις μπαταρίες!

 

Παντελής Τζερτζεβέλης

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή