Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών ενόψει Agrotica

ΕΛΛΑΔΑ

17/01/202408:42

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών ενόψει Agrotica

Προσανατολίζονται να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών ενόψει Agrotica

Γράφει ThessNews-DESK

Να κλείσουν τα σύνορα του Προμαχώνα προσανατολιζονται αγρότες των Σερρών όπως ανάφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Αγροτών Σερρών Στέργιος Λήτος.

Οι κινητοποιήσεις στις πόλεις θα αναστατώσουν τους πολίτες ενω η κινητοποιήση στα σύνορα “θα πονέσει την Αθήνα που λαμβάνει τις αποφάσεις” τόνισε . Η πρόσφατη σύσκεψη με τον υπουργό Αγρότικής Ανάπτυξης – την Δευτέρα το μεσημέρι- δεν έδωσε θετικά αποτελέσματα για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. “Σήμερα που μιλάμε υπάρχουν πολλοί αγρότες που δεν έλαβαν επιδότηση όπως προβλέπονταν μέχρι τα τέλη του 2023” τόνισε ο κ Λήτος.

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης αποφασιζουν 

Στο Νέο Ρύσιο οι αγρότες,  κρατούν απόλυτα σκληρή στάση  και  εξετάζουν να  κινηθούν στην Agrotica με τα τρακτέρ τους.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες ωστόσο για τον πρόεδρο κ Κ Τζιλλιά, μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούν οι αγρότες να πετυχούν τις διεκδικήσεις τους.

Αυτή η απόφαση προς το παρόν δεν φαίνεται να βρίσκει  αντάποκριση από άλλους συνδικαλιστές που συνεκτιμούν το μέγεθος της ταλαιπωρίας που θα προκαλέσουν στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης δεδομένου ότι ήδη ταλαιπωρούνται, όπως λένε, με τα έργα για το flyover.

Ωστόσο στο τραπέζι των συσκέψεων των αγροτοσυνδικαλιστών έπεσε το ενδεχόμενο καθόδου τους στη Θεσσαλονίκη με τα τρακτέρ τους  την Κυριακή 4 /2  ημέρα που ολοκληρώνεται η Agrotica.

Αυτή η απόφαση θα ληφθεί το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αγροτών Κιλκίς και μέλος του συντονιστικoύ των αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας, απαιτεί καθολική συνέναιση όλων των εκπρόσωπων των αγροτών απο την Βόρεια Ελλάδα.

Ηδη γίνεται ενημερώση όλων των αγροτών στα χωριά της Κεντρικής Μακεδονίας για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, ενω προς το παρόν έχει αποφασιστεί η διαμαρτυρία αγροτών στις έδρες των αντιπεριφερειών της Βόρειας Ελλάδας στις 26 Ιανουαρίου.

Στα Βασιλικά οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης συνεδρίασαν το βράδυ της Τρίτης και ξεκινήσαν ένα μαραθώνιο ενημέρωσης όλων των συναδέρφων τους για να επιτύχουν την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στις αποφάσεις τους.

Ο Κοσμάς Μακρίδης, πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τονίζει στο rthess.gr ότι η κατάσταση για τους παραγωγούς έχει γίνει πλέον απελπιστική με το εισόδημα να έχει μειωθεί και να μην είναι εφικτή η επιβίωση των αγροτών δεδομένης της ακρίβειας σε λιπάσματα ρεύμα και  πετρέλαιο. Αυτές οι συνθήκες αποτρέπουν τους νέους να ασχοληθούν και τους παλιούς να εγκαταλείπονται τα χωράφια.

Στην Επανομή οι αγρότες έχουν κατεβάσει μικρό αριθμό τρακτέρ στην άκρη του δρόμου ωστόσο ακόμη δεν έχουν λάβει τελικές αποφάσεις.

Αγρότες Χαλκιδικής: Απαραίτητη η μαζική συμμετοχή και η παν αγροτική διεκδίκηση

«Σκοπός δεν είναι να μπουν τα τρακτέρ μέσα στην πόλη. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Δεν θέλουμε να φτάσουμε να εμποδίσουμε τον κόσμο που πηγαίνει στην δουλειά του δεν είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων εκτός και αν είναι μια συλλογική απόφαση όλων των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας», τόνισε στο rthess.gr ο πρόεδρος των αγροτών Γαλάτιστας Κώστας Παπαδάκης.

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας στον Παλαμά για να πάρουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες διεκδικούν άμεσα μέτρα που θα καλύψουν τις απώλειες του εισοδήματός τους.

Ζητούναφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του Φ.Π.Α σε μέσα και εφόδια, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, άμεσα μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, ελέγχους στις αθρόες εισαγωγές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις στα προϊόντα.

Παράλληλα τονίζουν ότι οι περικοπές των ενισχύσεων είναι από 15 έως 40%, με τη νέα ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στην ουσία, όπως λένε, τους βγάζει εκτός επαγγέλματος.

  1. Ρεπορτάζ Δέσποινα Κρητικού

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

26.10.202408:00

Κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, βρίσκεται η κρύπτη του πολιούχου της. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί φυλακίστηκε ο Δημήτριος, εκεί θανατώθηκε και εκεί ανεγέρθηκε ο πρώτος ναός προς τη χάρη του στα μέσα του 5ου αιώνα

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:50

  Απόπειρα ένοπλης ληστείας με τραυματία έναν ανήλικο σημειώθηκε στην Κυψέλη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 12 το μεσημέρι στην οδό Κεφαλληνίας, ένας άγνωστος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν 17χρονο από το Αφγανιστάν και τον τραυμάτισε στην

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:34

  Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο στο Ωραιόκαστρο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του αναβάτη της μηχανής. Το τροχαίο σημειώθηκε στην οδό Θεσσαλονίκης, ύψος της Γαλήνης. Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης.  

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:22

  Η πληρότητα των ξενοδοχείων για το πρώτο τριήμερο της σεζόν, σε πολλές περιοχές της χώρας είναι παραπάνω από ικανοποιητική αλλά όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, ακόμα και την τελευταία στιγμή, όποιος αποφασίσει να εκδράμει, θα καταφέρει να βρει κάποιο κατάλυμα.

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:16

  Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 21χρονος κρατούμενος στις φυλακές Βόλου. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο αλλοδαπός κρατούνταν στις ελληνικές φυλακές εδώ και δύο χρόνια, ενώ δεν είχε αναφερόμενο βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202421:00

  Απόψε στις 11.20 μ.μ., στο MEGA, το «Φως στο Τούνελ» συνεχίζει την έρευνά του για την υπόθεση των νεκρών παιδιών και η Αγγελική Νικολούλη φέρνει στο φως μυστικά που δεν έχουν ειπωθεί. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στο θρίλερ που αποκάλυψε

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή