Αρχική / Uncategorized / Έρχονται οι Rambo των ΚΤΕΟ!

Uncategorized

09/01/202413:00

Έρχονται οι Rambo των ΚΤΕΟ!

Έλεγχος στον έλεγχο

Έρχονται οι Rambo των ΚΤΕΟ!

Γράφει ThessNews-DESK

Αλλαγή πορείας για όποιους έκαναν παρατυπίες στα ΚΤΕΟ (Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων), ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών. Ειδικοί επιθεωρητές θα ελέγχουν εκείνους που λένε ότι ελέγχουν τα αυτοκίνητα! Απίστευτο και όμως αληθινό. Κάποιοι… επέτρεπαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους οχήματα τα οποία δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν. Για κακή τους τύχη όμως, έρχονται τα πάνω κάτω με την διενέργεια κάποιων δράσεων που σκοπό έχουν την μείωση των Τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία τελευταίως παίρνουν μεγάλες διαστάσεις!

 

 

Από φέτος οι έλεγχοι

Μόνο μυστικό δεν είναι ότι ο στόλος των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους είναι αρκετά «κουρασμένος». Στη χώρα μας ο μέσος όρο ηλικίας των οχημάτων ανέρχεται στα 17- 19 έτη. Ειδικοί αναφέρουν ότι μοντέλα με τόσο μεγάλο φόρτο χιλιομέτρων είναι πολύ δύσκολο να περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο. Εξαιρούνται εκείνα τα οποία, οι κάτοχοί τους, διατηρούν σε άρτια τεχνολογική κατάσταση, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν ενδελεχή έλεγχο καλής λειτουργίας! Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες βλέποντας κάποια οχήματα που δεν έπρεπε να κυκλοφορούν στους δρόμους, να «επιβιώνουν» στις μέρες μας καθώς, έχουν λάβει από ΚΤΕΟ το πιστοποιητικό τεχνικής επάρκειας. Τα οχήματα αυτά συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα φρένα, τα αμορτισέρ και φυσικά τα καυσαέρια.

Από την στιγμή που τα εν λόγο παραπτώματα έγιναν γνωστά στο υπουργείο Μεταφορών, η Κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει ένα τέλος ανακοινώνοντας σειρά δράσεων και ενεργειών.

 

 

Η δουλειά των “Rambo” των ΚΤΕΟ

Το επόμενο χρονικό διάστημα λοιπόν, θα τεθεί σε εφαρμογή το Μητρώο Επιθεωρητών ΚΤΕΟ. Οι επιθεωρητές θα ελέγχουν τα ΚΤΕΟ και παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν και τα οχήματα. Ουσιαστικά λοιπόν, θα γίνεται ένας… “έλεγχος στον έλεγχο”, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το πιστοποιητικό που έλαβε ένα όχημα είναι πραγματικό και δεν υφίσταται ζήτημα παραποίησης των πραγματικών χαρακτηριστικών των ελεγχόμενων οχημάτων, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ξιφαράς.

«Μέσα από αυτό το μέτρο επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε πλέον ένα ουσιαστικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οχημάτων και για την έκδοση του πιστοποιητικού Τεχνικής Επάρκειας. Θα δούμε λοιπόν να γίνονται κάποια σημαντικά βήματα με τους επιθεωρητές ΚΤΕΟ. Εκτιμούμε ότι είναι απαραίτητο να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες συντηρούν τα οχήματά τους. Όλοι γνωρίζουμε εξάλλου πως όσο γερνάει ένα αυτοκίνητο, γίνεται και πιο ακριβό, λόγω των επισκευών που χρειάζεται. Αν αφήσουμε λοιπόν τα ΚΤΕΟ να «κλείνουν το μάτι» σε ελλαττωματικά οχήματα, αυτομάτως δημιουργείται ένα «παράθυρο» στην αγορά που θα κάνει ανεκτή την ύπαρξη παλαιών, ασυντήρητων και άρα επικίνδυνων και ρυπογόνων οχημάτων.

Με απλά λόγια, αυστηροποιώντας τους τεχνικούς ελέγχους και υποχρεώνοντας τους οδηγούς να έχουν καλύτερα συντηρημένα αυτοκίνητα ή να αφήνουν το παλιό για να αγοράσουν ένα πιο καινούριο όχημα, σίγουρα μειώνεις το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και κάνεις τους δρόμους περισσότερο ασφαλείς», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Ξιφαράς.

 

 

Παντελής Τζερτζεβέλης

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή