Αρχική / Uncategorized / Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 2023

Uncategorized

27/11/202311:30

Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 2023

Το σήκωσε η Red Bull στα ουράνια ο Verstappen

Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 2023

Γράφει ThessNews-DESK

Ο Ολλανδός Max Verstappen αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία , στο τελευταίο Grand Prix του 2023 της F1, κερδίζοντας την 19η νίκη στην πίστα Yas Marina του Abu Dhabi, με την οποία σφράγισε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά τόσο για αυτόν όσο και την Redbull, η οποία επάξια κέρδισε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, αφήνοντας στην 2η την Mercedes και στην 3η την Ferrari.

 

 

Μπορεί ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» Max Verstappen να είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα εδώ και 4 αγώνες, και να φάνταζε για μερικούς αδιάφορος, όμως μπήκε στην πίστα οδήγησε για ακόμη μια φορά αλάνθαστα, με την βοήθεια της ομάδας του, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία μια απίστευτη χρονιά, που θα τον συνοδεύει σε όλη τη ζωή του, καθώς πρωταγωνίστησε από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, που στέφθηκε νικητής!

 

 

Δεύτερος τερμάτισε ο πιλότος της Scuderia Ferrari Charles Leclerc, ο οποίος απέδειξε πως όταν έχει αυτοκίνητο σωστό αποδεικνύει εμπράκτως την αξία του.

Στην Τρίτη θέση τερμάτισε ο μαχητικός George Russell, ο οποίος με την εμφάνιση του αυτή έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του η οποία πανηγύρισε την 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, την οποία επιθυμούσε διακαώς! Ας μην ξεχνάμε όμως και την συμβολή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Lewis Hamilton, ο οποίος τερμάτισε στην 9η θέση γενικής και παραμένει πάντα μάχιμος.
Ο αγώνας δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρων, εκτός από το βαθμολογικό, και εξελίχθηκε κάπως ανιαρά, όπως κύλησαν και τα Grand Prix ,όλης της χρονιάς!

Ο πιλότος της Redbull Max Verstappen, ξεκκίνησε πρώτος, και μετά από 58 γύρους τερμάτισε πρώτος στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το άγχος εκδηλώθηκε αρκετές φορές στους πιλότους που ήταν πίσω από την αεροτομή του Max,.

Ο αγώνας δεν διακόπηκε ούτε μια φορά, δεν είχε εγκαταλείψεις, παρά μόνο δόθηκε μία ποινή 5 δευτ. στον 2ο πιλότο της Redbull, Perez, αποτέλεσμα της μικρής επαφής που είχε με την Mc Laren του Lando Norris.

 

 

Το αυτοκινητοδρόμιο Yas Marina Circuit, έχει συνολικό μήκος 5.281 km και οι αγωνιζόμενοι σε 58 γύρους καλύπτουν συνολικά 306.183 km, ίση με την απόσταση μεταξύ Αθηνών- Λαμίας,

Αποτελείται από 16 συνολικά στροφές, 2 ζώνες DRS και βρίσκεται μέσα στην τεχνολογικά προηγμένη και συγχρόνως άκρως εντυπωσιακή Marina του Άμπου Ντάμπι, όπου η glamourous εικόνες κλέβουν την παράσταση, και της χαρίζουν την λάμψη της ανατολής η οποία αποτελεί μέρος του όλου σκηνικού!

Σε λίγο διάστημα αναμένουμε τις ανακοινώσεις των συνθέσεων των ομάδων για τη νέα σαιζόν του 2024.

 

 

Παντελής Τζερτζεβέλης

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

25.10.202418:05

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

25.10.202418:02

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή