Αρχική / Uncategorized / Ο Mr Spartathlon Karl Hubert τερμάτισε 25 φορές- Μιλάει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη – VIDEO & PHOTO

Uncategorized

20/10/202315:30

Ο Mr Spartathlon Karl Hubert τερμάτισε 25 φορές- Μιλάει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη – VIDEO & PHOTO

Στα 66 του χρόνια συνεχίζει να τρέχει υπεραποστάσεις και να μας συγκινεί.

Ο Mr Spartathlon Karl Hubert τερμάτισε 25 φορές- Μιλάει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη – VIDEO & PHOTO

Γράφει ThessNews-DESK

 

 

Ο Γερμανός Καρλ Χούμπερτ είναι υπερμαραθωνοδρόμος και τερμάτισε φέτος για 25η φορά τον ιστορικό διεθνή αγώνα Σπάρταθλον Αθήνα – Σπάρτη 246km.

Ξεκίνησε να τρέχει για πρώτη φορά σε ηλικία 25 χρονών το 1989.
«Η μεγαλύτερη απόσταση που έτρεξα ήταν ένας μαραθώνιος 42,195km. Από την στιγμή που δεν μπόρεσα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον μαραθώνιο 2:41 λεπτά, ξεκίνησα τον πρώτο μου υπερμαραθώνιο πάνω από 89km στην Ελβετία».

 

 

Σε συνάντηση που είχα μαζί του μετά το τέλος του 41ου Σπάρταθλον μου είπε ότι αυτός ο τερματισμός είναι και ο τελευταίος. «Αυτές ήταν οι σκέψεις μου κατά την διάρκεια του αγώνα διότι είναι πολύ δύσκολος. Όμως όταν έφτασαν στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη αυτές οι σκέψεις εξαφανίστηκαν. Ο πιο σημαντικός λόγος που τρέχω το Σπάρταθλον είναι η ιστορία του Φειδιπίδη και οι εγκάρδιοι Έλληνες».

 

 

Ο Karl Hubert εργάζεται ως running therapist, δηλαδή μέσω της προπόνησης θεραπεύει ανθρώπους που υποφέρουν από κατάθλιψη, ψυχικά νοσήματα, διαβήτη, καρδιακά προβλήματα και παχυσαρκία.

 

«Μεταξύ των συνεδριών προπονούμαι μόνος μου. Στη σκληρή προπόνηση εργάζομαι από τις 08:00πμ ως τις 10μμ».

 

 

Επισημαίνει ότι τις τελευταίες 8 εβδομάδες πριν τον αγώνα η σκληρότερη προπόνηση είναι 20 -30km τη μέρα. «Τρεις εβδομάδες πριν τον αγώνα η μεγαλύτερη απόσταση στην προπόνηση είναι 80km».

 

 

Οι ποιο ιδιαίτερες στιγμές κατά τη διάρκεια του Σπάρταθλον είναι η ανάβαση στο βουνό και η θέα της κοιλάδας όπως επίσης και τα τελευταία 400μέτρα πριν τον τερματισμό.

 

Έχοντας διανύσει στον ιστορικό αγώνα συνολικά 6.400km πιστεύει ότι ο 25ος τερματισμός είναι ένα καλό φινάλε.

«Περιμένω τον αθλητή που θα τερματίσει 26 φορές το Σπάρταθλον. Νομίζω θα περιμένω πολλά χρόνια…».

 

 

«Το 2024 θα γίνω 66 χρονών και θέλω να τρέξω στο Route 66 στις ΗΠΑ από το Σικάγο στο Λος Άντζελες σε 66 μέρες. Μάλλον δεν θα έχω αρκετό χρόνο για το Σπάρταθλον».

Υπογραμμίζει ότι στις μεγάλες αποστάσεις βρίσκει τον εαυτό του και βάζει στη σειρά πολλές σκέψεις και προβλήματα.

 

 

Στην ερώτηση τι θα πρέπει να προσέξει κάποιος που τρέχει για πρώτη φορά το Σπάρτθαλον απαντάει πως αν κρατήσει σταθερή ταχύτητα μέχρι και τα 200km τότε θα έχει πολλές προοπτικές να κερδίσει τον αγώνα.

 

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Καρακιουλάχ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή