Αρχική / Uncategorized / Στην Πατρίδα του Αριστοτέλη ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα! (Photos)

Uncategorized

19/09/202308:51

Στην Πατρίδα του Αριστοτέλη ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα! (Photos)

Στην Πατρίδα του Αριστοτέλη ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα!

Στην Πατρίδα του Αριστοτέλη ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα! (Photos)

Γράφει ThessNews-DESK

Ήταν το 2018 όταν τις ίδιες σχεδόν ημερομηνίες διοργανώθηκε το 1ο Ποδηλατικό Διήμερο στην Αρναία της Ορεινής Χαλκιδικής, με διοργανωτές το Ποδηλατικό Τμήμα του Α.Σ. ΠΑΟΚ του Β.Α.Ο. και του Δήμου Αριστοτέλη! Η εμφάνιση της πανδημίας δεν επέτρεψε την εκ νέου διεξαγωγή του παρόλο που η Δημοτική αρχή δήλωνε πανέτοιμη να φιλοξενήσει αθλητές και αθλήτριες από όλη τη χώρα και τα γειτονικά Βαλκάνια!

Μετά από παρότρυνση του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας και του Δημάρχου Στέλιου Βαλλιάνου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε την είσοδο της Ποδηλασίας στο Δήμο Αριστοτέλη, διοργανώθηκε ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Αριστοτέλη 2023, σε μια κυκλική διαδρομή μήκους 80χλμ, η οποία όπως εξελίχτηκε, αγκάλιασε αρκετά χωριά του Δήμου Αριστοτέλη.

Η ποδηλατική δράση των 80 και πλέον αθλητών ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με την Ανάβαση Ταξιάρχη «Έπαθλο Αριστοτέλη». Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης ξεκίνησε στις 17:30μμ και η εκκίνηση των αθλητών δόθηκε μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Αρναίας, όπου λίγο νωρίτερα, είχε στηθεί Πίστα δεξιοτεχνίας ΜΤΒ, αναμένοντας τους μαθητές της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη.

Η προσέλευση των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη όπου σχεδόν, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αρκετοί μαθητές επιδόθηκαν σε ασκήσεις ακριβείας με τα ποδήλατά τους, τα οποία προηγουμένως δέχτηκαν την φροντίδα των ανθρώπων του καταστήματος Cycle που υποστήριζε το event!.

Η ανάβαση του Σαββάτου είχε πολύ ανταγωνισμό, δράση, και άπλετο δυναμισμό καθώς, όλοι οι αναβάτες, επιδόθηκαν σε μια απίστευτη κόντρα με τα χρονόμετρα, της διοργάνωσης, τα οποία ανέδειξαν, πρώτο Νικητή, τον αθλητή του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ Δούζα Διονύση, με χρόνο 0:18:28.910. Στην 2η θέση τερμάτισε ο αθλητής Νικόλαος Βουκελάτος επίσης από τον Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ, με 0:19:36.317, και στην 3η θέση της Γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Γιάννης Κυριακίδης αθλητής του Α.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ο οποίος ήταν και ο νικητής της Ανάβασης του 1ου Ποδηλατικού Διημέρου!
Μετά το πέρας της προσπάθειας όλοι οι αθλητές εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την διοργάνωση του αγώνα, καθώς αγωνίστηκαν την καρδιά του Πανεπιστημιακού Δάσους του Ταξιάρχη, σε ένα καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από ρίπους! Στην συνέχεια τόνισαν την στρατηγική τοποθεσία της Αρναίας ως πόλη όπου κανείς μπορεί να ξεκινήσει την περιήγησή του ή την προπόνησή του στην Γη του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία εδώ και 3 χρόνια αποτελεί πιστοποιημένο Bike Friendly Δήμο, και φιλοξενεί αρκετές σηματοδοτημένες, ποδηλατικές διαδρομές.

Κατά την διάρκεια των απονομών μικροί και μεγάλοι αθλητές ενώθηκαν και χειροκρότησαν τους νικητές όλων των κατηγοριών σε μια τελετή που διοργάνωσε ο ΑΣ. ΠΑΟΚ με τον Δήμο Αριστοτέλη, είχε την αμέριστη υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας, της Hellas Gold, και του Συλλόγου Γυναικών Αρναίας, ο οποίος επεφύλαξε μια «γλυκειά» έκπληξη για όλους όσους έδωσαν το παρών! Εκτός από τα πρωτότυπα μετάλλια που έλαβαν οι νικητές, τα οποία πάνω τους έφεραν λογότυπα του ΠΑΟΚ & του Δήμου Αριστοτέλη, οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης έλαβαν και χρηματικά έπαθλα. Και όχι μόνο, καθώς επίσης και από μία συσκευασία Π.Ο.Π από τη βραβευμένη «ΦΕΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ», η οποία σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχή τους συμμετοχή στον 2ο Γύρο Αριστοτέλη. Τα μετάλλια και το κύπελλο στον πρώτο νικητή της Ατομικής Χρονομέτρησης, έδωσε ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλλιάνος, στον οποίο ο Α.Σ. ΠΑΟΚ μέσω του Προπονητή και Διευθυντή του αγώνα Στέλιου Μαλούση, απένειμε τιμητική πλακέτα, για την υποστήριξη του στην Αγωνιστική Ποδηλασία.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλλιάνος τόνισε τα εξής:

“Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία, την ΕΠΣΜΑΘ τον ΠΑΟΚ, και όλους τους αθλητές οι οποίοι προέρχονται από όλα τα σημεία της χώρας μας, και ταξίδεψαν μέχρι την Βόρεια Χαλκιδική. Ο Δήμος Αριστοτέλη αποτελεί πιστοποιημένο Δήμο “Bike Friendly” όπου, εδώ και 4 χρόνια, έχει βάλει το ποδήλατο στην ζωή του συνεχίζοντας την Ορθοπεταλιά που είχε ξεκίνησε ως όραμα και λίγο αργότερα έγινε πράξη, με την διάνοιξη των ποδηλατικών διαδρομών”.

 

[envira-gallery id=”83012″]

 

2η μέρα

Αγώνας Δρόμου Αντοχής μήκους 80χλμ

Η 2η μέρα του Γύρου Αριστοτέλη, ήταν και η δυσκολότερη του Ποδηλατικού διημέρου, καθώς περιλάμβανε ένα ποτ πουρί αγωνιστικής δράσης, την οποία θα ζήλευαν αρκετές ποδηλατικές διοργανώσεις! Από την Αρναία στην Μεγάλη Παναγιά το Γομάτι την Ιερισσό, και από εκεί, στο Στρατώνι, τα Στάγειρα, το Πάρκο του Αριστοτέλη, το Νεοχώρι το Παλαιοχώρι και τέλος την Αρναία, που τερμάτισαν τις προσπάθειές τους, όπως και την προηγούμενη μέρα, στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε με προεκκίνηση περνώντας μέσα από τον ιστορικό ιστό της Αρναίας, όπου οι ποδηλάτες πήρανε μία μικρή γεύση από τα πολιτιστικά στοιχεία που διαθέτει ο οικισμός! Το «ελεύθερο» δόθηκε έξω από το Παλαιοχώρι όπου ευθύς αμέσως οι αναβάτες ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους! Οι μάχες ξεκίνησαν όταν μια δυνατή δεκάδα αθλητών, χωρίς καθυστέρηση άρχισε τα ντεμαράζ, δείχνοντας έτσι από νωρίς τις διαθέσεις της! Η κατηφοριά μετά την έξοδο από την Μεγάλη Παναγιά ήταν απίστευτα γρήγορη καθώς, οι ταχύτητες που ανέπτυξαν οι ποδηλάτες άγγιξαν και τα 90χλμ.

Από το Γομάτι προς την Ιερισσό, το τέμπο στην κεφαλή της κούρσας ανέβηκε από τους προπορευόμενους αθλητές, με αποτέλεσμα λίγο πριν το ξεκόρφιασμα να αποσπαστούν 8 αναβάτες, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που πήραν την κατηφόρα για την πόλη της Ιερισσού. Το peloton δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, τα γκρουπάκια που είχαν δημιουργηθεί, ξαναενώθηκαν, και από κοινού με πολύ γρήγορες αλλαγές κατάφεραν να μηδενίσουν την διαφορά των 2 λεπτών από τους προπορευόμενους αθλητές, και έτσι βρέθηκαν μαζί τους στην διασταύρωση Στρατωνίου- Αρναίας.
Κατά την ανάβαση ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Δημήτρης Αντωνιάδης του Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ έδειξε την κλάση του και την καλή προετοιμασία του, διατηρώντας ένα σταθερό αλλά δυνατό τέμπο το οποίο ήταν αρκετό για να κουράσει τους πάντες, εκτός από τους δύο αθλητές του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ, Βουκελάτο και Δούζα, οι οποίοι «κόλλησαν» στον πισινό τροχό του Αντωνιάδη, 10 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό! Ξοπίσω τους καταδίωκε συνεχώς ο Γιάννης Κυριακίδης του Α.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ο οποίος κατάφερε να τους πιάσει, ενώ βρισκόταν στα τελευταία 5 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Έτσι, πήγαν τα πράγματα μέχρι το τερματισμό όπου, μετά από ένα δυνατό σπρίντ, νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Νίκος Βουκελάτος του Π.Ο ΠΑΤΡΩΝ, αφήνοντας με ελάχιστα πίσω του τον Αντωνιάδη Δημήτριο του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, και στην Τρίτη θέση τον Γιάννη Κυριακίδη του Α.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, και στην 4η τον Διονύσιο Δούζα επίσης του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ. Οι υπόλοιποι αθλητές τερμάτισαν σε γκρουπάκια των 4 ατόμων, εντός του προβλεπόμενου χρόνου.
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρναίας, η οποία φρόντισε επιμελώς για την ασφάλεια του αγώνα και κατ’ επέκταση των αναβατών, ελέγχοντας την διαδρομή του αγώνα σε όλο το μήκος της, με την συμμετοχή οργάνων σε καίρια σημεία.

Οι απονομές των επάθλων ακολούθησαν μισή ώρα αργότερα, από τον τερματισμό προκειμένου να επισπευσθεί η αναχώρηση όλων όσων ήρθαν από πολύ μακριά! Τις απονομές έκαναν ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μεγάλης Παναγιάς Κωσταντίνος Πασχάλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τροχαίας Αρναίας, κ. Αναστάσιος Καραπαντάς και εκ μέρους του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας, ο κ. Άγγελος Γκαγκάνης, στον οποίο ο Α.Σ. ΠΑΟΚ απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη συνεισφορά του στην αγωνιστική ποδηλασία.
Επίσης τιμητική Πλακέτα απονεμήθηκε στον μεγάλο χορηγό του αγώνα την εταιρεία Hellas Gold για την αμέριστη υποστήριξη που δίνει στους ποδηλατικούς αγώνες!

Η συμμετοχή όλων των αθλητών και στους δύο αγώνες ήταν δωρεάν καθώς δεν υπήρχε χρηματικό παράβολο συμμετοχής! Ο κ. Στέλιος Ρήγας του Δήμου Αριστοτέλη φρόντισε επίσης για την δωρεάν φιλοξενία 30 αθλητών στην Εστία του Ε.Ι.Ν.

Ο 2ος «Ποδηλατικός Γύρος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» έκλεισε με μια αναμνηστική φωτογραφία με τους νικητές του αγώνα αντοχής, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αρναίας. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το 2024.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή