Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Λ. Αυγενάκης στην ThessNews: «Κάτι κρύβουν για το Noor 1»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

10/07/201719:20

Λ. Αυγενάκης στην ThessNews: «Κάτι κρύβουν για το Noor 1»

Λ. Αυγενάκης στην ThessNews: «Κάτι κρύβουν για το Noor 1»

Γράφει thessnews

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || xenikol@hotmail.com

O Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλά στην ThessNews

Πλήρη διαφάνεια και λεπτομερειακό έλεγχο για το Ναρκωπλοίο ζητά, με συνέντευξη του στην ThessΝews, ο Γραμματέας της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει εξεταστική, δεν αποσύρει το αίτημά της για εκλογές, γιατί θεωρεί ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. «Εμείς θα πετυχαίναμε καλύτερη συμφωνία και πιο γρήγορα, γιατί αυτή μας κόστισε». «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε ίδιοι. Δεν μιλήσαμε ποτέ για μονιμοποιήσεις, ενώ ο Π. Καμμένος λειτούργησε παρακρατικά», τονίζει.

Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Η Β΄ Αξιολόγηση, που ήταν και το ζητούμενο για αρκετούς μήνες, ολοκληρώθηκε. Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποσύρετε το αίτημά σας για εκλογές;

Σε καμία περίπτωση. Επιμένουμε σταθερά και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το αίτημα του ελληνικού λαού για πολιτική αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να παρουσιάζει ένα αφήγημα νίκης, όμως κανείς δεν τον πιστεύει.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ: το 71,5%  δηλώνει πως είτε η Ελλάδα δεν πήρε αυτά που διεκδίκησε, είτε η Κυβέρνηση είχε θέσει ψηλά τον πήχη και δεν πήρε αυτά που διεκδίκησε. Επίσης, την ίδια άποψη έχει το 60,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, 82,5% των πολιτών πιστεύει πως με τις αποφάσεις του Eurogroup η Ελλάδα καταδικάστηκε σε διαρκή λιτότητα.

Οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον κ. Τσίπρα, διότι ακόμα και οι βουλευτές του δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις ανακολουθίες του. Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστική αξιοπιστία και ένα συνολικό πρόγραμμα αλλαγών. Η Κυβέρνηση με το δεξί χέρι υπογράφει μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια και με το αριστερό κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Πολλοί λένε ότι με το κλείσιμο της Αξιολόγησης δεν υπάρχουν πλέον εμφανείς σκόπελοι για την Κυβέρνηση. Συμφωνείτε; Μήπως όλα δείχνουν ότι οι εκλογές αργούν και θα πάμε έτσι τουλάχιστον μέχρι το μέσον του 2018, εάν όχι για τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως είπε προχτές ο πρωθυπουργός;

Η β’ αξιολόγηση ήταν να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016. Έκλεισε τον Ιούνιο του 2017 με 16 μήνες καθυστέρηση, με ένα 4ο Μνημόνιο και επιπλέον μέτρα. Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση ήθελε να πείσει τα στελέχη της ότι «διαπραγματεύεται».

Ο κ. Τσίπρας ανήλθε στην Κυβέρνηση με υποσχέσεις για παροχές 12 δις. Παραμένει στην εξουσία υπογράφοντας μέτρα λιτότητας 14,5 δις ευρώ!

Ακόμη σήμερα η εκταμίευση καθυστερεί. Με την Κυβέρνηση να αδυνατεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα και, μέρα με τη μέρα, να διολισθαίνει στην ηθική παρακμή, ευτελίζοντας τον δημόσιο βίο. Μάλιστα, με τη συγκάλυψη του Πρωθυπουργού, Υπουργοί συνομιλούν με ισοβίτες καταδικασμένους για εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, συγκάλυψη που οδηγεί στην «σικελοποίηση» της πολιτικής.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Δε θα επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο στη Χώρα.

Εάν ήταν Κυβέρνηση το κόμμα σας, θα μπορούσατε να κλείσετε την Αξιολόγηση χωρίς μέτρα;

Η αξιολόγηση θα είχε κλείσει στην ώρα της. Θα είχαμε σίγουρα μια καλύτερη συμφωνία, με προοπτικές για τους πολίτες. Έχουμε μια επώδυνη συμφωνία βαριάς λιτότητας. Η «σκληρή διαπραγμάτευση» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοίχησε επιπλέον μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ, τα οποία ουδείς ζητούσε πριν έναν χρόνο. Ένα νέο Μνημόνιο που εισάγει στη χώρα λιτότητα διαρκείας. Η Κυβέρνηση πριν από 45 μέρες ψήφισε:

  • Μείωση συντάξεων.
  • Μείωση αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ.
  • Μείωση ειδικών μισθολογίων.
  • Κατάργηση επιδομάτων ευπαθών ομάδων.
  • Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για 1.500.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Ελλάδα, όμως, μπορεί να αλλάξει. Η χώρα έχει ανάγκη:

  • Μια ευρεία κοινωνική – πολιτική συμμαχία που να στηρίζει ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, πέρα και πάνω από τα κόμματα. Μια εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης, όπου θα προσφέρουν οι καλύτεροι.
  • Αλλαγή μείγματος πολιτικής: μείωση φόρων και δαπανών, μικρότερο και καλύτερο Κράτος, νοικοκύρεμα σε όλους τους τομείς του Δημοσίου.
  • Κινήσεις τόνωσης της ρευστότητας: δράσεις για επιστροφή καταθέσεων, ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την άρση των capital controls.
  • Διαρθρωτικές αλλαγές, που θα στοχεύουν σε επενδύσεις και νέες δουλειές. Μείωση της γραφειοκρατίας, πολυνομίας και κακονομίας. Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι απαραίτητο. Επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης.

Τι –γενικότερα- θα μπορούσε να είχε κάνει μία Κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην Οικονομία; Ο κόσμος πιστεύει ότι πλέον οι πολιτικές χαράσσονται από τους Δανειστές, συνεπώς… «όλοι θα κάνατε τα ίδια»!

Κύριε Νικολαΐδη, σας παρουσίασα ήδη τις άμεσες προτεραιότητες της ΝΔ. Όπως γνωρίζετε, κάθε Πρόγραμμα ενέχει ελευθερίες. Χαρακτηριστικά αναφέρω τη μείωση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, που αποτελεί κατάκτηση της Ελλάδας σε περίοδο μνημονίων. Η ΝΔ είναι μια σοβαρή κι αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαπραγματευτεί ως ίσος προς ίσο με τους δανειστές και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ελευθερίες αυτές. Δεν είμαστε ο παρίας της Ευρώπης. Έχουμε το δικό μας πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ελλάδας. Προτείνουμε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία ενός ευέλικτου κράτους – αρωγού και όχι δυνάστη της ανάπτυξης.

Από το ρεπορτάζ που κάνουμε στα νοσοκομεία (τουλάχιστον της Θεσσαλονίκης), διαπιστώνουμε χιλιάδες προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις σε διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας. Πολλοί από τους εργαζόμενους αυτούς νομίζουν ότι «τρύπωσαν» και σιγά – σιγά θα μονιμοποιηθούν! Τι θα κάνετε μ΄ αυτούς; Θα απολυθούν;

Το ζήτημα των συμβασιούχων έγινε ευρύτερα γνωστό με αφορμή τον εμπαιγμό των συμβασιούχων στην καθαριότητα από την Κυβέρνηση. Η θέση μας είναι σαφής: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία και τα Σώματα Ασφαλείας. Δεν είμαστε κατά του Δημοσίου. Οι συμβασιούχοι είναι χρήσιμοι για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.  Είμαστε, όμως, απολύτως σαφείς, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να χτυπήσουμε πλάτες επιδιώκοντας εφήμερο πολιτικό όφελος. Είμαστε ξεκάθαροι: δεν μπορεί να γίνει μονιμοποίηση εκτός συνταγματικού πλαισίου και δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Ξέρετε, εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα ενδεχομένως διαφορετικό κλίμα από αυτό που υπάρχει στην Αθήνα ή την Κρήτη για όλα τα θέματα του Ιβάν Σαββίδη. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι αντιπαρατίθεστε με τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ, επειδή αυτός με τη δράση του διαταράσσει τις ισορροπίες στο κατεστημένο των Αθηνών. Τι θα απαντούσατε;

Διαφωνώ κάθετα με όρους του τύπου «εκεί στην Κρήτη», «εκεί στην Αθήνα», «εδώ στη Θεσσαλονίκη». Στη ΝΔ πιστεύουμε σε μία Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια έχει οδηγηθεί σε οικονομική και  θεσμική παρακμή.

Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η τήρηση και επιβολή των κανόνων και νόμων. Ολόκληρη η κοινωνία, ομοίως και η επιχειρηματικότητα, υπόκεινται σε αυτούς και θα επιβληθούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, αρκεί να τηρούν τον νόμο και να μη θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν τον έλεγχο κάποιου Μέσου Ενημέρωσης για πολιτική προστασία.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, μακριά από εμένα οποιαδήποτε αντιπαράθεση με την ομάδα και τη διοίκηση. Ως γνήσιος φίλαθλος του ΟΦΗ, θεωρώ αδελφή ομάδα τον ΠΑΟΚ και φίλους τους φιλάθλους του δικεφάλου του Βορρά. Αυτό έχει χτιστεί χρόνια τώρα και από τις δύο πλευρές.

Η Κυβέρνηση δια στόματος Πρωθυπουργού υποστηρίζει πως η ΝΔ επιτίθεται άδικα στον Υπουργό Άμυνας αναφορικά με τις συνομιλίες του με τον κ. Γιαννουσάκη, καθώς είχε υποχρέωση να το πράξει ως θεσμικό πρόσωπο. Θεωρείτε ότι τα περί συνομιλιών ήταν εις γνώσιν του κ. Τσίπρα; Ποια η θέση της ΝΔ απέναντι στο ζήτημα;

 

Η υπόθεση του Noor 1 είναι γνωστή στο πανελλήνιο από το 2014. Ωστόσο ο κ. Καμμένος δεν προβληματίστηκε για αυτήν όταν ο κ. Μαρινάκης κατάφερε και έγινε υπερθεματιστής μιας τηλεοπτικής άδειας. Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί ξαφνικά προέκυψε ζήτημα με τον κ. Μαρινάκη μετά την υπόθεση του Δ.Ο.Λ.

Σας θυμίζω, μάλιστα, πως οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς συναντούσαν τον κ. Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Όχι ο κ. Μητσοτάκης!

Για το ζήτημα, πριν από λίγες μέρες, στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ζητήσαμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των τηλεφώνων, να δούμε ποιοι συνομιλούσαν και εάν πραγματικά υπήρχε πολιτική παρέμβαση. Μπορεί η Εξεταστική Επιτροπή πράγματι να συνεισφέρει σε μια υπόθεση άκρως προβληματική. Γνωρίζετε την εξέλιξη: ο κ. Τσίπρας κρύφτηκε πίσω από ψευτοδικαιολογίες, για να αποφύγει να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Τα ερωτήματα παραμένουν:

Γιατί – και με ποια ιδιότητα – μίλησε 12 φορές με τον κατάδικο ισοβίτη για ναρκωτικά;

Ο κ. Τσίπρας γνώριζε τις ενέργειές του;

Επικοινώνησε με τον λιμενικό κ. Χριστοφορίδη, ο οποίος εμπλέκεται στη σκοτεινή υπόθεση;

Γιατί ακόμη δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον εν λόγω λιμενικό υπάλληλο;

Ο κ. Καμμένος απολαμβάνει κάποιου είδους πολιτικό, θεσμικό και νομικό ακαταλόγιστο;

Όλα αυτά με την πολιτική ζωή να συνεχίζεται σαν να μην τρέχει τίποτε;

Μπορεί Υπουργός Άμυνας να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη έγκλειστο για διακίνηση ναρκωτικών;

Πρόκειται για θεσμική εκτροπή που παραβιάζει τη διάκριση εξουσιών.

Οι πολίτες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια, καθώς βλέπουν παρακρατικές συμπεριφορές στη σκοτεινή αυτή υπόθεση, που δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα.

Από το φύλλο της THESSNEWS #61 (08/07/2017-09/07/2017)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202419:22

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικής αξίας άνω των 12.000.000€, περιλαμβάνει μεγάλα σκάφη ικανά να επιχειρούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες έως και 9 Μποφόρ, καθώς και μικρότερα σκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές και πλημμύρες.   «Για μία ακόμη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202418:49

Ισχυρίζονται εκ νέου ότι οι έρευνες του ελληνικού σκάφους O/AEGAEO που πήραν παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αφορούν σε περιοχές που ανήκουν σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Προχθές, ο σταθμός της Σμύρνης είχε εκδώσει ταυτόσημη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου» τονίζει με ανάρτησή του στο Χ/Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει: «Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202414:52

  Για την αντιπυρική περίοδο που δεν έχει ακόμα τελειώσει και καθημερινά εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες φωτιές, την προσπάθεια που έγινε φέτος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών με αποτέλεσμα τα καμένα στρέμματα να είναι λιγότερα από

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή