Αρχική / Uncategorized / Οι ειδήσεις στις 09:00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (06/01/23)

Uncategorized

06/01/202307:02

Οι ειδήσεις στις 09:00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (06/01/23)

Οι ειδήσεις στις 09:00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (06/01/23)

Γράφει ThessNews-DESK

Με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες ο αγιασμός των Υδάτων. Στην Γαύδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα είναι μόλις η δεύτερη επίσκεψη πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί από το 1996. Αναμένεται να στείλει μήνυμα κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Στον Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας, στο Φανάρι προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης ο επίσημος εορτασμός θα γίνει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά από τις 10πμ με την συμμετοχή των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ρίψη του σταυρού στον Θερμαϊκό. Δεκάδες αναμένεται να πέσουν και φέτος στη θάλασσα με στόχο να πιάσουν τον σταυρό.

Στην Καλαμαριά η ρίψη του σταυρού θα γίνει στο Καραμπουρνάκι. Στην Μηχανιώνα στις 11 θα τελεστεί η πατροπαράδοτη ρίψη του Σταυρού στο λιμάνι.

στο μικρό ελληνικό νησί του νοτίου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα.

Διαστρεβλώνει και πάλι την πραγματικότητα η Τουρκία με αφορμή το σημερινό περιστατικό στο Φαρμακονήσι.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παρενόχλησε ψαράδες και έφτασε στο σημείο για να ελέγξει το συμβάν.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού.

Το ελληνικό πλήρωμα προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε.

Εκατοντάδες οι τουρκικές παραβιάσεις στον αέρα μέσα στις πέντε πρώτες ημέρες του 2023.

Διάλυση της Βουλής τον Μάρτιο και εκλογές τον Απρίλιο προανήγγειλε χθες βράδυ μέσω της ΕΡΤ ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι πρώτες κάλπες είναι αυτές που θα κρίνουν την πρωτιά, αλλά και το πόσο κοντά θα βρίσκεσαι στην αυτοδυναμία.

Την πρόταση Πούτιν για εκεχειρία 36 ωρών απέρριψε το Κίεβο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία πως θέλει εκεχειρία ώστε να σταματήσει την προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ντονμπάς και να ενισχύσει τις δυνάμεις κατοχής.

Η Μόσχα κάλεσε την ουκρανική πλευρά να κηρύξει κατάπαυση του πυρός ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να παραστούν στη λειτουργία την παραμονή των Χριστουγέννων.

 

Συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν

«Η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο για την Ουκρανία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

“Ωστόσο το Κίεβο θα πρέπει να δεχθεί την απώλεια εδαφών τα οποία διεκδικούμε” ανέφερε ο Πούτιν

 

 

Πολιτική κόντρα στην Ελλάδα, μετά τα δημοσιεύματα του βρετανικού και διεθνούς τύπου για την
επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στο τελευταίο δημοσίευμά της η Daily Telegraph πάει ένα βήμα παρακάτω και αποκαλύπτει πως η συμφωνία θα μπορούσε να δει αρχαία έργα τέχνης, που δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα, να δανείζονται στη Βρετανία.

Ανάμεσα σε όσα αναφέρονται, ο «Τζόκεϊ του Αρτεμισίου» ένα χάλκινο άγαλμα αναβάτη ηλικίας 2.000 ετών.

Ανασύρθηκε σε κομμάτια το 1928 και το 1937 από τη θάλασσα, κοντά στο ακρωτήριο Aρτεμίσιο της Eύβοιας, και φιλοξενείται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πρόκειται για το μεγαλοπρεπέστερο χυτό άγαλμα αλόγου με αναβάτη, που σώζεται από την ελληνική αρχαιότητα, σύμφωνα με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσαν να δανειστούν στο μουσείο του Λονδίνου και η ηλικίας 3.600 ετών χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα και το θρυλικό κύπελλο του Νέστορα.

Για “κρυφή διπλωματία αλά 19ου αιώνα, μεταξύ μεγιστάνων και άλλων μεγάλων κεφαλών έκανε λόγο η Tομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

“Πάγια θέση της χώρας μας είναι ότι δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών,καθώς αποτελούν προϊόν κλοπής» τονίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σαρώνουν τα περιστατικά γρίπης με αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων την εβδομάδα 26 Δεκεμβρίου – 1η Ιανουαρίου.

Καταγράφηκαν 3 θάνατοι από γρίπη και 141 από κορωνοϊό

119 oι διασωληνωμένοι ασθενείς.

 

Η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υποχρέωση αρνητικού τεστ 48 ωρών για τον κορονοϊό και χρήση μάσκας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 19 Ιανουαρίου.

 

Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου από τα Γρεβενά.
Άγνωστη παραμένει ακόμη η αιτία που το αγόρι υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Στον 6χρονο ασθενή έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου (ψύξη εγκεφάλου), προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα.

Μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου και διασωληνώθηκε, και από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πάτρα. Δεν υπήρχαν κλίνες ΜΕΘ παίδων διαθέσιμες στην Θεσσαλονίκη.

Ανήμερα των Φώτων θα μπορέσει να συναντήσει για λίγες ώρες την κόρη της, η Εύα Καϊλή, για πρώτη φορά, μέσα στις φυλακές του Χάρεν.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της αναμένεται να είναι η πρώτη επίσκεψη, διάρκειας 3 ωρών, που θα έχει η ευρωβουλευτής από τη 2χρονη κόρη της από τις 9 Δεκεμβρίου που συνελήφθη.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 23χρονου ράπερ που διέπραξε οκτώ ληστείες μέσα σε δύο ώρες σε περιοχές των Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς, Νεάπολης και Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον Οντισβίλι  Γεώργιο

Συνελήφθη την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου του 2022

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή