Αρχική / Uncategorized / Οι ειδήσεις στις 15.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (18/12/2022)

Uncategorized

18/12/202213:09

Οι ειδήσεις στις 15.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (18/12/2022)

Οι ειδήσεις στις 15.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (18/12/2022)

Γράφει ThessNews-DESK

Μποναμάς του Πρωθυπουργού για τη στήριξη των νοικοκυριών  απο τη συζήτηση για τον Προυπολογισμό του 2023 που εγκρίθηκε με 156 ψήφους.

Από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες,  θα καλύπτεται το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα super market και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων.

 

Η διαδικασία  όπως του fuel pass, με μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα.

Δικαιούχοι όσοι έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Νοικοκυριό με ένα άτομο και  κόστος αγορών 220 ευρώ, θα επιδοτείται με 22 ευρώ το μήνα  και  132 ευρώ το εξάμηνο

Ζευγάρι με ένα παιδί  και κόστος τροφίμων 420 ευρώ, με μηνιαία επιδότηση 42 ευρώ και 252 ευρώ στο εξάμηνο .

Θα αφορά  3,1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πολίτες», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς. στον ΣΚΑΙ  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέτρο να ισχύει και στις λαϊκές αγορές.

Τις επόμενες ώρες οι διευκρινήσεις απο το αρμόδιο επιτελείο

“Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ μετά από 15 μήνες αισχροκέρδειας” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ,

Απο το βήμα της Βουλής

Ο πρωθυπουργός  ζήτησε ψήφο ισχυρής κυβέρνησης γιατί – όπως είπε – ”Το σκάφος της Ελλάδος  χρειάζεται σωστή πυξίδα, σταθερό τιμόνι και έμπειρο πλήρωμα, δοκιμασμένο σε κρίσεις”

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ,  κόμμα της γκρίνιας και όχι του  αποτελέσματος.

Για ”προκλητική λεηλασία και αφαίμαξη των μισθωτών, της μεσαίας τάξης, των αδύναμων” έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.  Αυτός ο προϋπολογισμός δεν θα εφαρμοστεί καθώς θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

”Πρίγκιπα σε αποδρομή” αποκάλεσε τον πρωθυπουργό  ο Νίκος Ανδρουλάκης και ξεκαθάρισε ότι η πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτη.

Για ”βαθιά αντιλαϊκό και ταξικό προϋπολογισμό” μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ

”Ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω καθώς περιλαμβάνει ψέματα, τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Προϋπολογισμός Μητσοτάκη «κωδικοποιεί το ταξικό μίσος της κυβέρνησης σε κάθε δημόσιο αγαθό» ανέφερε ο  Γιάννης Βαρουφάκης.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  σύμφωνα με πληροφορίες θα αρχίσει την περιοδεία του απο το Μουσείο της Βεργίνας θα παραστεί στην υπογραφη της  σύμβαση για την έναρξη κατασκευής του Fly Over. Νωρίτερα θα εγκαινιάσει τη   Γέφυρα του Αλιάκμονα.

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων απο το Βήμα της Κυριακής. Αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2015-19). Η ΕΥΠ  παρακολουθούσε τρεις Υπουργούς της τότε κυβέρνησης. Τους  Νίκο Κοτζιά, Πάνο Καμμένο και Στέργιο Πιτσιόρλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

“Το ξαναζεσταμένο φαγητό των δήθεν παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διασώσει ούτε τον Μητσοτάκη ούτε το παρακράτος του”, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας απο το Βήμα της Βουλής

 

Στο σκάνδαλο Qatargate. Στο μικροσκόπιο των αρχών   7 τραπεζικοί λογαριασμοί, που  διακινούνταν χρήματα μέσω ΜΚΟ σύμφωνα με την la rebuplica. Ο Βρετανίκος Guardian μιλά για ένα χρυσο ζευγάρι αναφερόμενος στην Καιλη και τον Τζιόρζιο

Την προσεχή  Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, η κατάθεση της Εύας Καϊλή στους βέλγους δικαστές  οι οποίες θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή της ή όχι.

Σε εξέλιξη έρευνα για ξέπλυμα βρόμικου Χρήματος στην Ελλάδα ελέγχονται και εταιρείες στις οποίες συμμετείχε εκείνη ή συγγενικά της πρόσωπα.

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις για πάρτυ μία ημέρα πριν την επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας αλλά και οι δηλώσεις της Χάνα Νόιμαν, ευρωβουλευτή των Πρασίνων ότι το ταξίδι που η ίδια προετοίμαζε στην Ντόχα «τινάχτηκε στον αέρα» για την ίδια και εκει βρέθηκε η Εύα Καϊλή.

Ενοχλημένη  η Άγκυρα,  από την κίνηση Σίσι να κηρύξει μονομερώς ΑΟΖ στα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Δεν ειναι σαφής η μεθοδος που βασίστηκε η οριοθέτηση  σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται  το Αnadolou. Η Αγκυρα προτεινει διάλογο με τη Λιβυή

Μεγάλο κύμα υποστήριξης υπερ του Ιμάμογλου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Hyrriet, tο 71% δεν βρίσκει σωστή την απόφαση για την ποινή του και την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων  ενώ το 75% μιλά για πολιτική απόφαση

Ανοιχτά  είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα  έως τις 6 το απόγευμα και τα εμπορικά κέντρα έως τις 8 το βράδυ.

Αυξημένη κίνηση  Χιλιάδες κόσμου στo  κέντρο της  Θεσσαλονίκης

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο r thess.gr

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή