Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Σχόλιο: «Ανάσα» για Άρη, Μάντζιο και παίκτες

AUTO MOTOSPORTS

18/10/202123:29

Σχόλιο: «Ανάσα» για Άρη, Μάντζιο και παίκτες

Στο σημερινό ματς στη Λαμία ο Άρης είχε ένα και μοναδικό σκοπό: τη νίκη. Ανεξαρτήτως εμφάνισης παικτών, εμπνεύσεων του Μάντζιου και απόδοσης καλού ποδοσφαίρου, η μαγική λέξη ήταν το «διπλό». Και το πέτυχε. Γράφει ο Βασίλης Μελίδης.

Σχόλιο: «Ανάσα» για Άρη, Μάντζιο και παίκτες

Γράφει ThessNews-DESK

Στο σημερινό ματς στη Λαμία ο Άρης είχε ένα και μοναδικό σκοπό: τη νίκη. Ανεξαρτήτως εμφάνισης παικτών, εμπνεύσεων του Μάντζιου και απόδοσης καλού ποδοσφαίρου, η μαγική λέξη ήταν το «διπλό». Και το πέτυχε.

 

Είχαμε τονίσει πολλάκις ότι το παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» ήταν κομβικό. Μία ενδεχόμενη νέα «γκέλα» θα αύξανε σε πολύ σοβαρό βαθμό την εσωστρέφεια, βγάζοντας ακόμα παραπάνω στην επιφάνεια τόσο τη (συνεχόμενη) γκρίνια των επικριτών του Μάντζιου, όσο και τα «θεματάκια» που φαίνεται να υπάρχουν στα αποδυτήρια, που «πήραν μορφή» με το επεισόδιο Σάσα – Μπεναλουάν.

 

Αυτή η «γκέλα» αποφεύχθηκε, οι κίτρινοι πανηγύρισαν ένα διπλό που ίσως αποδειχθεί πολύ σημαντικό βαθμολογικά στην πορεία της σεζόν και δικαιούνται πλέον να επιζητούν ένα «κούμπωμα» της αναστροφής του αρνητικού κλίματος, μέσω μίας νέας νίκης την Κυριακή (24/10) επί του Παναιτωλικού.

 

Η «παλιά φρουρά» και η προσαρμογή των στόπερ

 

Αν πρέπει να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα από τη σημερινή μάχη της Λαμίας, το πρώτο είναι ότι η ομάδα αποδίδει όταν βρίσκεται στο χορτάρι ο «κορμός» της περσινής σεζόν. Κλασικό παράδειγμα ο Μπερτόλιο, που ήταν εκ των διακριθέντων σήμερα. Όπως, επίσης, και ο – συνεπής φέτος – Μαντσίνι. Προσθέτω, δε, ότι ο Κουέστα ήταν για ένα ακόμα ματς θετικός.

 

Η εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα είναι τα δύο βασικά στόπερ των κιτρίνων, που ήρθαν φέτος στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο μεν Φαμπιάνο, που επέστρεψε σήμερα από τραυματισμό, εμπνέει σιγουριά, ο δε Μπράμπετς δείχνει στοιχεία συμπαγούς αμυντικού, ενώ σήμερα πρόσθεσε στο «μενού» του και το σκοράρισμα. Άψογη η κεφαλιά σε σκέψη και εκτέλεση, με τον Τσέχο να στέλνει το μήνυμα ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο στόπερ.

 

Τελικά ποια είναι η θέση του Καμαρά;

 

Μπορεί να γίνω και πάλι αποδέκτης κριτικής, όμως θα επιμείνω. Και θα επιμείνω, γιατί όσο περνάει ο καιρός τόσο γίνεται σαφέστερο το εξής: ο Καμαρά δεν είναι ο σέντερ φορ περιοχής που έψαχνε ο Άρης. Δε φταίει, προφανώς, για αυτό ο Μαυριτανός. Το παιχνίδι που «ξέρει» το κάνει και με το παραπάνω. Ο Καμαρά είναι, λοιπόν, ένα «δεύτερο» φορ σε διάταξη 4-4-2 ή ένας πιο περιφερειακός παίκτης σε διάταξη 4-2-3-1. Δεν πρόκειται να του «ρίξω πέτρες» επειδή και σήμερα κινούνταν εκτός του «κουτιού». Ίσα-ίσα, του βγάζω το καπέλο για το γεγονός ότι κάλυπτε όλο το δεύτερο μισό του γηπέδου, προσπαθώντας να συμβάλλει και αμυντικά.

 

Day-by-day ο Μάντζιος

 

Θα κλείσω με τον κόουτς. Μπορεί επίσημα ο Καρυπίδης να στηρίζει τον Μάντζιο χωρίς… αστερίσκους, όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι στην Ελλάδα οι αποφάσεις παίρνονται στις περισσότερες περιπτώσεις με βάση το «θέλω» του κόσμου. Και… στην περίπτωση του Μάντζιου, οι μισοί οπαδοί του Άρη περιμένουν «με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

 

Σίγουρα το καταλαβαίνει και ο ίδιος, στοιχείο που δεν το αφήνει να σκεφθεί απερίσπαστος την προετοιμασία κάθε αγώνα. Με αυτή τη λογική, ο 51χρονος κόουτς σήμερα πήρε μια βαθιά «ανάσα». Με το οξυγόνο… να διαρκεί μέχρι το ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό. Αν έρθει και εκεί η νίκη, η… φιάλη θα γεμίσει ακόμη περισσότερο. Day-by-day λοιπόν!

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202415:13

  Το Renault Group και η Γραμματεία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, ανακοίνωσαν μια συνεργασία με επίκεντρο την οδική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, που στόχο έχει να παρέχει εκπαίδευση, και να εξελίξει

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202414:20

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πελατών των μεσαίων SUV για περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση που θα λύνει τα χέρια των οδηγών, η Ford έρχεται να προσφέρει στην ελληνική αγορά το πιο προηγμένο Kuga όλων των εποχών σε μια κορυφαία,

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202409:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή