Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ, ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11/05/202110:06

ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ, ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ!

ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ, ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ!

Γράφει thessnews

Ποιος θυμάται εκείνες τις  σακούλες που μοίρασε μια φορά κι΄έναν καιρό ο Δήμος; Προτροπή ήταν για το αυτονόητο: ανακύκλωση! Μετά, άρχισαν οι φήμες «σιγά να μην ανακυκλώνουν, όλα μαζί τα πετάνε». Οι ευσυνείδητοι συνέχισαν. Σιγά σιγά, αρχίσαμε να αφήνουμε και τις μπαταρίες του τηλεκοντρόλ στον ΑΦΗΣ…

Και πάλι, είμαστε πολύ πίσω στο μείζον αυτό περιβαλλοντικό θέμα. Ξέρατε, ότι σε άλλη  γη, σε άλλα μέρη, ανακυκλώνονται πολλά περισσότερα;

  • Η ΜΑΣΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

Μια τεχνητή οδοντοστοιχία (που πληρώθηκε κάποτε ακριβά) αποτελείται κυρίως από μέταλλα τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Η Ιαπωνική Εταιρία Ανακύκλωσης Οδοντοστοιχιών συλλέγει τις μασελίτσες, αφαιρεί χρυσό, παλλάδιο και ασήμι και πετά τα άχρηστα υπόλοιπα. 100% των κερδών της, αφαιρουμένων των λειτουργικών εξόδων, δωρίζεται στην UNICEF!

  • ΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ

Τα βλέπουμε, κάθε μέρα, πεταμένα στην άκρη του δρόμου. Οι πιο φιλότιμοι τα αφήνουν κοντά στους κάδους.  Το στρώμα σου, αυτό που πάνω του είδες όνειρα, έκανες έρωτα, πέρασες κρυολογήματα μπορεί να χωριστεί εις τα εξ ων εσυνετέθη από ειδική εταιρία και τα υλικά του,  το ξύλο, το ύφασμα, τα ελατήρια, το «αφρολέξ» να ανακυκλωθούν ξεχωριστά! Τι τα κάνουν μετά; Έως και ταπετσαρίες τοίχου!

  • ΕΠΑΘΛΑ & ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι πλακέτες που σου απένειμαν στο σχολείο, τα αριστεία που έλαβες από έναν σύλλογο, τα μετάλλια αθλητικών επιδόσεων, μαζεύουν σκόνη στο παιδικό σου δωμάτιο. Υπάρχει το «Lamb Awards» ένα ειδικό κέντρο ανακύκλωσης, που αναλαμβάνει να τα αξιοποιήσει εκ νέου. Βγάλε μια φωτογραφία, χάριν ανάμνησης, και  στείλε τα στο καλό, να χαρούν και άλλα παιδάκια!

  • ΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ

Το λένε «National Crayon Recycle Program», συλλέγει ακόμη και τα πιο μικρά κομματάκια από τα γυναικεία κραγιόν, τα λιώνει και χρησιμοποιεί ξανά το κερί τους. Μέχρι στιγμής έχουν γλυτώσει τον πλανήτη από 80,000 κιλά κραγιόν που θα κατέληγε στις χωματερές και θα «έβαφε» με μελανά χρώματα το μέλλον της Γης.

  • ΟΙ ΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ

Το αθώο πλασματάκι, λερώνει  κατά μέσον όρο 6.000 πάνες μέχρι να μάθει το γιο-γιο! Η εταιρία «Knowaste» συλλέγει από νοσοκομεία, δημόσιες τουαλέτες και παιδικούς σταθμούς, τις μωρουδιακές πάνες, τις καθαρίζει, τις απολυμαίνει, αφαιρεί τα πλαστικά στοιχεία από το χαρτί και το βαμβάκι και τα μετατρέπει σε σόλες παπουτσιών και σε…δομικά υλικά!

  • ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΛΣΟΝ

Το ένα έχει θηλιές, το άλλο ξεχείλωσε, το άλλο το πήρες σε λάθος χρώμα. Μην τα κρατάς στο συρτάρι! Η εταιρία ανακύκλωσης υφασμάτων και ινών «No Nonsense» τα μεταμορφώνει σε παιχνίδια για παιδικές χαρές  και σε μοκέτες!!!

  • Ο,ΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΕΙΝΑΙ «ΧΡΥΣΟΣ»!

Το αγαπημένο κάθε νοικοκυράς αλουμινόχαρτο έχει κατηγορηθεί για πολλά. Το αλουμίνο είναι όμως και ένα από τα πιο εύκολα προς ανακύκλωση μέταλλα. Εύκολα δε, μετατρέπεται σε νέα προϊόντα, με μια αλυσίδα «ζωής» παντοτινή! Ευτυχώς υπάρχουν παγκοσμίως πολλές εταιρίες που το συλλέγουν. Σημαντική λεπτομέρεια: κάντε το μπαλίτσα, μην το αφήνετε σε φύλλα!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή