Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Το αγγλικό πρωινό – Full English Breakfast

ΕΛΛΑΔΑ

19/09/201719:54

Το αγγλικό πρωινό – Full English Breakfast

Το αγγλικό πρωινό – Full English Breakfast

Γράφει thessnews

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Τι πιο όμορφο από το να ετοιμάσετε ένα κυριακάτικο πρωινό για την οικογένεια ή για το άλλο σας μισό…

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι ερευνητές συνιστούν να ενδώσετε σε ένα πλήρες αγγλικό πρωινό, καθώς επίσης και οι διατροφολόγοι ανακοινώνουν τα καλύτερα νέα σχετικά με αυτό.

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι όταν αρχίζουμε το πρωινό με ένα λιπαρό γεύμα, μπορεί αυτό να ενισχύσει τον μεταβολισμό για το υπόλοιπο της ημέρας και να υποβοηθήσει το σώμα να κάψει το λίπος πιο αποτελεσματικά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, ΗΠΑ, διαπίστωσαν μετά από έρευνες ότι η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά το πρωί και ένα ελαφρύτερο γεύμα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε λιπαρά το βράδυ, έδειξε ότι μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου – προάγγελος διαβήτη και καρδιακής νόσου.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει το παλιό απόφθεγμα, ότι το πρωί πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες, το μεσημέρι σαν πρίγκιπες και το βράδυ σαν άποροι.

Προσθέτει επίσης την πεποίθηση της επιστημονικής άποψης ότι το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό είναι μία από τις καλύτερες προτάσεις για να ξεκινά κάποιος την ημέρα.

ΑΥΓΑ

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, που είναι απαραίτητες για τα κύτταρα που δίνουν ενέργεια. Ένα αυγό είναι επίσης μία από τις λίγες καλές πηγές της βιταμίνης D και συμβάλλει στη δημιουργία γερών κόκαλων και σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα αυγά μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το βάρος σας: όταν καταναλώνουμε δύο αυγά καθημερινά για πρωινό, που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, συμβάλλουν σε μια αυξημένη αίσθηση πληρότητας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χοληστερόλη που περιέχουν τα αυγά θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, αλλά αυτό το έχουν πλέον διαψεύσει.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Β και σίδηρο. Ένα πρωινό που θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε κορεσμό μέχρι το μεσημέρι.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι περιέχουν κορεσμένο λίπος που οδηγεί σε φραγμένες αρτηρίες, οπότε καταναλώστε τα με φειδώ.

ΜΠΕΪΚΟΝ

Παραδόξως, μια ψητή φέτα μπέικον με ορατό λίπος που αφαιρείται έχει λίγο παραπάνω από 50 θερμίδες.

Είναι ακόμα μια πηγή πρωτεϊνών με ένα τέταρτο από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης Β12 ανά φέτα μπέικον – απαραίτητες για υγιή νεύρα.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ίνες και εξαιρετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (δηλαδή κρατούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας), τα μανιτάρια βοηθούν ακόμη περισσότερο και από πολλά φρούτα και λαχανικά.

Είναι μια καλή πηγή των βιταμινών Β. Περιέχουν κάλιο (το οποίο βοηθά να διατηρήσει υγιή την πίεση του αίματος) και σελήνιο, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό για το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΦΑΣΟΛΙΑ

Τα φασόλια υπολογίζονται ως μία από τις καθημερινές μερίδες οσπρίων και είναι μια μεγάλη πηγή σε διαλυτές φυτικές ίνες, που βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.

Πέραν του άρθρου αυτού, ουδέποτε θα σας προέτρεπα να μη βάλετε στη ζωή σας το ελληνικό πρωινό. Η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιείτε το γιαούρτι, τα φρούτα, το μέλι, τους ξηρούς καρπούς, σπανακόπιτες, τραχανά και αυγά στραπατσάδα. Φυσικά ένας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι θα ήταν το επιστέγασμα σε όλο αυτό.

Από το φύλλο της THESSNEWS #71 (16/09/2017-17/09/2017)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:53

Ένας πρωτοπόρος της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο αναμορφωτής της Περαίας, έφυγε σήμερα από τη ζωή και άφησε φτωχότερο τον Δήμο Θερμαϊκού. Ο τέως Δήμαρχος, Αντώνης Ματζάρης, που αγάπησε όσοι λίγοι τον τόπο μας και έβαλε τα θεμέλια για τη μεταμόρφωση της

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή Κέφαλος στην Κω. Εστάλη μήνυμα από το 112, προκειμένου οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, υδροφόρες

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:22

Μια 25χρονη γυναίκα εντοπίσθηκε τα ξημερώματα να κείτεται χτυπημένη και ημίγυμνη στον δρόμο στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο.   Ένας διερχόμενος οδηγός που την είδε, ειδοποίησε την Αστυνομία και στη συνέχεια ξετυλίχθηκε το κουβάρι μιας αποτρόπαιας υπόθεσης. Από

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:20

  Μαρτυρίες από τις τελευταίες ώρες του δεύτερου παιδιού στο νοσοκομείο. Η Ειρήνη Μουρτζούκου, η μητέρα και η γιαγιά του μικρού Παναγιώτη μιλούν αποκλειστικά στο «Open Τώρα»   Τι απαντά η δικηγόρος της Ειρήνης για τη νέα εισαγγελική έρευνα που

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202415:58

Προηγήθηκε ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης για αυτοσυγκράτηση στην εναπόθεση σκουπιδιών το τριήμερο. « Η περιορισμένη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης και του ΣΜΑ Ευκαρπίας εξαιτίας του εορτασμού και των αργιών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου δεν επιτρέπει την ομαλή διαδικασία αποκομιδής

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202415:17

Θα δώσει το παρών σε εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Η εκδήλωση, όπου μαζί με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα είναι παρούσα και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202417:24

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:36

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:30

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή