Αρχική / Uncategorized / Οι ειδήσεις στις 14.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (25/10/22)

Uncategorized

25/10/202211:04

Οι ειδήσεις στις 14.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (25/10/22)

Οι ειδήσεις στις 14.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (25/10/22)

Γράφει ThessNews-DESK

Το στίγμα του κυβερνητικού του προγράμματος ανέλυσε πριν απο λίγο ο 42 χρονος Ρίσι Σούνακ ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας που  νωριτερα πέρασε το κατώφλι της  Ντάουνιγκ στρίτ αφού έλαβε το χρήσμα απο τον βασιλιά Κάρολο τον 3ο

Θα ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, θα διορθώσω τα λάθη ειπε στην πρωτη ομιλία

 

 

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας παρουσιάστηκε το πρωί, συνοδεία του δικηγόρου του, ο 28χρονος που κατηγορείται για τη φονική παράσυρση 15χρονης και τον σοβαρό τραυματισμό της 11χρονης αδελφής της και της μητέρας τους.

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στον οικισμό της Παλαιόχωρας.

Mέσω του δικηγόρου του φέρεται να  υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε την παράσυρση,  αρνείται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και πως κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Τραυματίστηκε κ ο ίδιος και πήγσε σε νοσοκομείο . Τα τελευταία 24ωρα, πάντα κατά τον δικηγόρο του, βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, λόγω της «έκρυθμης κατάστασης» στον οικισμό.

Χθες τα ξημερώματα άγνωστοι πυροβόλησαν το σπίτι του προκαλώντας ζημιές στον εξωτερικό τοίχο της.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

… Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Με μεγαλοπρέπεια, παρουσία πιστών, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων της πόλης και της πολιτείας, πραγματοποιήθηκε  η λιτανεία της ιερής εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και της Ιερής εικόνας της Παναγίας Γεροντίσσης.

Πλέον όλοι οι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Θυμίζουμε ότι αύριο από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 13.30 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

… Στην υπόλοιπη επικαιρότητα…..

… Κοινό τόπο αναζητούν σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί ενέργειας της Ε.Ε. Επί τάπητος οι πρόσφατες αποφάσεις των 27 στη σύνοδο κορυφής.

«Θα συνεργαστούμε για να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας», δήλωσε προσερχόμενος ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στην επείγουσα ανάγκη να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα των ευρωπαίων πολιτών», σημείωσε.

… Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε το ενεργειακό κόστος να παραμένει σε επίπεδο αποδεκτό διαμήνυσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της τακτικής συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας .

Επανέλαβε η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών ώστε να στηρίξει την κοινωνία με έμφαση στους πιο αδύναμους, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχου.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την πρόεδρο της Δημοκρατίας για το δωρεάν πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για την πρόληψη κατα του καρκίνου.  έχουν σταλεί πάνω από 1 εκατ. sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών ενω  ότι 40.000 γυναίκες έχουν ήδη κάνει χρήση αυτής της δωρεάν παροχής και σε πάνω από 2.000 έχουν εντοπιστεί κακοήθειες. «Πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες άνω των 50 να κάνουν χρήση αυτών των δωρεάν εξετάσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα άρχισε να τρέχει τον περασμένο Ιούνιο.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος απο το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

“Οφείλουμε να δεσμευτούμε σε μία ολιστική πολιτική για τον καρκίνο, με δημόσιους πόρους σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών” γράφει σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

 

… Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείου στο Κορδελιό τον Απρίλιο του 2020.

Με κλεμμένο φορτηγό εισέβαλαν στο κατάστημα, σπάζοντας τη βιτρίνα και αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας.

Το φορτηγό βρέθηκε ενώ το αυτοκίνητο το οποίο επίσης χρησιμοποίησαν το έκαψαν.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 31 και 27 ετών. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

… Ορατή και στην Ελλάδα η έκλειψη ηλίου. Ξεκίνησε στις 12:30 και θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο ώρες. Μπορείτε να δείτε live εικόνα στο rthess.gr.

Περισσότερα…..

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή