Αρχική / Uncategorized / Οι ειδήσεις στις 15.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (18/10/22)

Uncategorized

18/10/202212:04

Οι ειδήσεις στις 15.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (18/10/22)

Οι ειδήσεις στις 15.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (18/10/22)

Γράφει ThessNews-DESK

Επιστολή του Προέδρου του Ε Συμβουλιου στους «27» πριν τη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή

ο  Σαρλ Μισελ ζητά εντατικοποιήση των τριών γραμμών δράσης  για μείωση της ζήτησης, διασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού και συγκράτηση των τιμών».

«Οι οικονομικές μας προοπτικές θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο διαχείρισης της ενεργειακής μας κρίσης»

Σήμερα το σχέδιο της Κομισιόν

Μεταξύ αυτών θα προτείνει πιθανές παρεμβάσεις στο ολλανδικό TTF, το οποίο χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Το πακέτο θα προσφέρει επίσης εργαλεία στα κράτη μέλη για τη χρήση κρατικής βοήθειας για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μέρος του πακέτου θα μπορούσε να είναι το σχέδιο της Ε.Ε να προτείνει τη χρήση έως και 40 δισ. ευρώ από το ταμείο συνοχής.

 

Σε χαμηλό τετραμήνου το φυσικό αέριο.

Υποχωρεί κατά 9,5% στα 115,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως τέλη Αυγούστου η τιμή είχε σκαρφαλώσει έως και τα 350 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Οι τιμές ρίχνουν και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Την ερχόμενη Πέμπτη οι πάροχοι ανακοινώνουν τα νέα τιμολόγια για τον Νοέμβριο.

Αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά μειωμένα έναντι του Οκτωβρίου.

 

 

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία, με φόντο τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Τα συνδικάτα ξεκίνησαν σήμερα απεργία σε εθνικό επίπεδο, που θα πλήξει κυρίως τον δημόσιο τομέα, όπως σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, σε συνέχεια των εβδομάδων κινητοποιήσεων στα μεγάλα διυλιστήρια της χώρας.

… Συνεχίζει στο δρόμο πρόκλησης η Άγκυρα.

Ο επρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν κατηγορεί και τη  Δύση για υποκρισία ότι  ξέρει πως η Ελλάδα απωθεί μετανάστες και δεν λέει τίποτα

Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης κατηγορεί την Τουρκία. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό ανέφερε και έδειξε ξανά την ενόχληση της Τουρκίας για τους εξοπλισμούς στα ελληνικά νησιά και προειδοποίησε «με συνέπειες».

Στο στόχαστρο και του τουρκικού ΥΠΕΣ ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης με φόντο τους 92 μετανάστες στον Έβρο.

Με μία προκλητική ανακοίνωση του τουρκικό υπουργειο ζητά εμμέσως πλην σαφώς ζητά την αποπομπή του.

“Εξακολουθεί να κατέχει το αξίωμά του και συνεχίζει τις αβάσιμες καταγγελίες του κατά της χώρας μας” αναφέρει χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απογυμνωμένων μεταναστών.

 

Η Ελλάδα ενημερώνει Ε.Ε και ΟΗΕ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε ήδη την αρμόδια Επίτροπο.

Τους εκπροσώπους των κομμάτων ενημέρωσε σήμερα ο Νίκος Δένδιας.

 

Στην χώρα μας ‘εφτασαν τα πρώτα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3. Ειναι η πρώτη παρτίδα απο τα συνολικά 40 που θα παραλάβει ο Στρατός Ξηράς απο τη Γερμανία.

… Στο μέτωπο της Ουκρανίας…. Να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα καλεί τους Έλληνες πολίτες το ΥΠΕΞ με νέα του ανακοίνωση στην  Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

 

… Στη Θεσσαλονίκη η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη περιοχή της Χαριλάου.

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο το αίτημα του συνηγόρου της οικογένειας του 19χρονου, να γίνει η δίκη στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 12. Αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων την κατηγορία για ανθρωποκτονία με δόλο και σε απόπειρα.

Περισσότερα στο rthess.gr

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή