Είστε λάτρεις των γλυκών και ιδιαίτερα του cheesecake; Σας… φέρνουμε στο πιάτο σας την καλύτερη συνταγή για αυθεντικό new york cheesecake με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.
Τα υλικά που θα δείτε παρακάτω είναι αρκετά για 10-12 μερίδες, με το συνολικό χρόνο εκτέλεσης να υπολογίζεται στα 200 λεπτά. 110 λεπτά θα πάρει το ψήσιμο και 60 λεπτά είναι ο χρόνος αναμονής.
Συστατικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
- 1250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 6 αβγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο, για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος εκτέλεσης
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα. Πιέζουμε για να γίνει λείο και να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας. Δεν κάνουμε γείσο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τους κρόκους, τα αβγά και το αλάτι. Βουτυρώνουμε περιμετρικά τη φόρμα και βάζουμε σιγά σιγά το μείγμα με το τυρί κρέμα πάνω από τη βάση μας. Προσοχή για να μην σπάσει η βάση.
- Βάζουμε στον φούρνο ένα σκεύος με νερό, βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο κατεβάζουμε στους 100ο C και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού και φύλλα δυόσμου.