Αρχική / Uncategorized / Να βουτήξεις ή να μη βουτήξεις; Τιμές «φωτιά» στην παραλία (Podcast)

Uncategorized

24/06/202210:57

Να βουτήξεις ή να μη βουτήξεις; Τιμές «φωτιά» στην παραλία (Podcast)

Ρεπορτάζ: Χριστιάνα Μανιάτη

Να βουτήξεις ή να μη βουτήξεις; Τιμές «φωτιά» στην παραλία (Podcast)

Γράφει ThessNews-DESK

Θετικά μηνύματα εξέπεμψε για τον τουρισμό στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής ο Στέλιος Χαλκιάς, υπεύθυνος του beach bar Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαλκιάς έκανε την εκτίμηση ότι φέτος θα επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2019.

 

Ο κ. Χαλκιάς σημείωσε ότι η απουσία των Ρώσων από τον εισερχόμενο τουρισμό θα επηρεάσει τα beach bar του 2ου ποδιού της Χαλκιδικής σε ένα ποσοστό 10 %.

 

Αναφορικά με τις φετινές τιμές, ο κ. Χαλκιάς μας εξήγησε ότι υπάρχουν αυξήσεις στον καφέ, το φαγητό και το αλκοόλ στην παραλία. Ειδικότερα, οι καφέδες και το φαγητό ανέβηκαν 50 λεπτά σε σχέση με πέρσι, ενώ το αλκοόλ σημείωσε αύξηση 1 ευρώ συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

 

Ο ιδιοκτήτης του beach bar Γλαρόκαβος στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, Γιάννης Καρακύργιος, ο οποίος διατηρεί και την ταβέρνα Άκνος στο Πευκοχώρι, ανέφερε ότι τα δείγματα των τουριστών μέχρι στιγμής δεν είναι ενθαρρυντικά. Έκανε λόγο για τους Ρώσους τουρίστες και επίσης μας είπε ποιές χώρες φαίνεται να μας “αποφεύγουν” φέτος και ποιές άλλες να μας επισκέπτονται περισσότερο.

Ο κ. Καρακύργιος διατήρησε την τιμή στον καφέ ίδια με πέρυσι. Δηλαδή 4,5 ευρώ τον φρέντο εσπρέσο και 5 ευρώ τον φρέντο καπουτσίνο. Αύξηση στην τιμή έκανε στο συνοδευτικό νεράκι του καφέ μισού λίτρου, το οποίο πλέον χρεώνει 1 ευρώ από τα 50 λεπτά που το χρέωνε πέρυσι.

Για τις χρεώσεις στις ξαπλώστρες, εξήγησε ότι είναι λίγες οι επιχειρήσεις που χρεώνουν έξτρα την ξαπλώστρα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Συνήθως, υπάρχει μια ελάχιστη κατανάλωση που κυμαίνεται από 10 έως και 40 ευρώ κατά άτομο.

 

Στην Πιερία ο κ. Αποστολιός, ιδιοκτήτης του beach bar Αλμύρα, τόνισε ότι παρατηρεί μείωση της κινητικότητας των Ελλήνων στα μπιτς μπαρ λόγω του αυξημένου κόστους της βενζίνης.

Επίσης, εκτίμησε ότι θα χαθεί ένα 20%-30% εσόδων που προέρχονται από Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι δε θα μας επισκεφτούν φέτος. Είπε χαρακτηριστικά ότι μέχρι στιγμής ο ίδιος δεν έχει δει ούτε έναν Ρώσο.

 

Ο κ. Αποστολιός ανέφερε ότι η επιχείρησή του προσπαθεί να απορροφήσει την ακρίβεια διατηρώντας τις φετινές τιμές στις περσινές.

 

Ο κ. Χατζήογλου ιδιοκτήτης του beach bar Πεπόνι στην Καβάλα ανέφερε ότι φέτος καταγράφεται μεγάλη αύξηση στον οδικό τουρισμό. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε Ουκρανούς τουρίστες, οι οποίοι έρχονται στην Καβάλα από το Μπάνσκο για να κάνουν τα μπάνια τους. Όσο για τον τοπικό τουρισμό, ο κ. Χατζήογλου είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη «κίνηση» λόγω του αυξημένου κόστους των καυσίμων.

 

Aναφορικά με τις αυξήσεις τιμών στο κατάστημά του, ο κ. Χατζήογλου τόνισε ότι οι καφέδες και τα πιο αγαπημένα ποτά και σνακ των πελατών, όπως το μοχίτο και το τοστ, έχουν παραμείνει στις περσινές τιμές. Ο κατάλογος του φαγητού συνολικά έχει σημειώσει μια αύξηση 7-8%

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

24.10.202418:00

Ο κ. Καρακούκης διενέργησε έλεγχο με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα και σε πορισματική αναφορά τους προς τις δικαστικές αρχές, απέδωσαν τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας, σε ασφυξία. Η εκτίμηση των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών οδήγησε εν πολλοίς

Uncategorized

16.10.202412:52

    Σάρκα και οστά παίρνει η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας.   Προβλέπει την δημιουργία κέντρων βραχείας παραμονής μεταναστών σε δύο περιοχές της Αλβανίας στο Shengjin και στο Gjader που θα στελεχωθούν από ιταλικό προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών

Uncategorized

14.10.202412:49

  Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για σειρά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, ζήτησε η Εισαγγελέας.   Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πατέρα Αντώνιο είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, απειλής και ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες.

Uncategorized

14.10.202412:30

  Υπέκυψε στα τραύματά του ο άνδρας που είχε μεταφερθεί μαζί με τη σύζυγό του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα με τραύματα από μαχαίρι.     Σύμφωνα πληροφορίες του kavalapost.gr, οι δύο ηλικιωμένοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Uncategorized

14.10.202410:37

  Έκτακτη διακοπή νερού σημειώνεται αυτήν την ώρα στην Πυλαία.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών 17ης Νοεμβρίου και Χίου. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

Uncategorized

13.10.202412:53

  Περισσότεροι από 42.227 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και 98.464 τραυματίες από την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου του 2023, ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή