Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / H Alpha Bank συμπαραστάτης στην οικονομική ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας

ΕΛΛΑΔΑ

01/12/202108:05

H Alpha Bank συμπαραστάτης στην οικονομική ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας

H Alpha Bank συμπαραστάτης στην οικονομική ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας

Γράφει ThessNews-DESK

 

 

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος Μετασχηματισμού «the alpha blueprint» η Διοίκηση της Alpha Bank πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Η επίσκεψη στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης  αποτελεί έναν ακόμη συνδετικό κρίκο της Τράπεζας με τις επιχειρήσεις όλης της χώρας.

 

Ο υψηλός βαθμός καινοτομίας και εξωστρέφειας σε συνδυασμό με τους χρηματοδοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα λοιπά Ευρωπαϊκά Ταμεία, δημιουργούν ευνοϊκότατες συνθήκες για την επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέσα από επενδυτικά σχέδια που θα δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης.

 

Το κλιμάκιο της Alpha Bank συναντήθηκε με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που ως στόχο έχει την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

ALPHA2

 

Ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην Alpha Bank είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους την υγιή επιχειρηματικότητα και την μετάβαση σε ένα βιώσιμο, πράσινο πρότυπο ανάπτυξης. Στηρίζουμε όχι μόνον τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Συμβάλλουμε, έτσι, ώστε όχι μόνον η ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά, συνολικά, η κοινωνία μας να κάνει το άλμα προς το Αύριο».

 

Η Alpha Bank στηρίζει κάθε οικονομικό κλάδο στη Βόρεια Ελλάδα

 

Η Alpha Bank υποστηρίζει χρηματοδοτικά την ανάπτυξη των υποδομών αλλά και τα επενδυτικά πλάνα επιχειρήσεων όλων των κλάδων της οικονομίας στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Πρώτον, υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, παρέχοντας μάλιστα για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή το εργαλείο της προ-εγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης (staple financing)

 

Δεύτερον, πρωτοστάτησε στην παραχώρηση των 14 αερολιμένων στη Fraport, την αναβάθμιση του Αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης επί της ουσίας.

 

Τρίτον, η Alpha Bank διαθέτοντας μακρά σχέση με τους κορυφαίους ομίλους της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζει με συνέπεια την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων· στους τομείς του Λιανικού Εμπορίου, του Τουρισμού (αναβάθμιση ξενοδοχειακών δομών και κατασκευή νέων υψηλών προδιαγραφών), την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων που απευθύνονται στις διεθνείς αγορές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το real estate.

 

Ειδικά για τον νομό Θεσσαλονίκης, μέσα από το ευρύ δίκτυο καταστημάτων, η Τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους 600.000 ιδιώτες και 40.000 επιχειρήσεις στην περιοχή καλύπτοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές τους ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί πως πολύ σύντομα τίθεται σε λειτουργία και ένα νέο «Επιχειρηματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας» της Alpha Bank, στοχεύοντας στην περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων.

 

Η Alpha Bank ενισχύει το πολιτιστικό αποτύπωμα της Θεσσαλονίκης

 

Η αποκλειστική υποστήριξη της Alpha Bank στη δράση «Σινεμά για όλους», στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προσφέρει ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας στο σινεμά, με την προσαρμογή ταινιών ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

 

Είχε δοθεί η δυνατότητα σε πάνω από 10.000 άτομα να επισκεφθούν τις κινηνματογραφικές αίθουσες και να απολαύσουν την εμπειρία του κινηματογράφου!

 

Το 2021 η συνεργασία της Τράπεζας επεκτάθηκε και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αλλά και στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 6.000 θεατές να παρακολουθήσουν τόσο  τις καθολικά προσβάσιμες όσο και τις προβολές ελληνικών ταινιών.

 

Παράλληλα, η Τράπεζα υποστηρίζει, μέσω υποτροφιών προς νέους σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στους τομείς της γεωργίας, της οικολογίας, του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας και των επιστημών ζωής.

 

Το Perrotis College είναι ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα το οποίο η Τράπεζα υποστηρίζει από το 2014 μέσα από το “Πρόγραμμα Υποτροφιών” που έχει στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση.

 

Η Τράπεζα πιστεύει στο όραμα και στο έργο της Σχολής, που με αισιοδοξία και συνέπεια προσφέρει ποιοτικές εκπαιδευτικές εμπειρίες σε νέους και νέες, οι οποίοι θα χαράξουν επιτυχημένες επαγγελματικές πορείες και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια για εποικοδομητική αλλαγή. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου μόρφωση.

 

ALPHA3

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202417:57

  Υψώθηκε η τεράστια γαλανόλευκη στο λιμάνι του νησιού, παρουσία των αρχών της Χίου και πλήθους κόσμου. Τη σημαία μετέφεραν με πομπή, στο χώρο της έπαρσης οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου με τη Φιλαρμονική του Δήμου Χίου

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202417:14

  Και δια του λόγου το αληθές, οι κάδοι ήταν άδειοι και καθαροί πριν τελειώσει η παρέλαση και εναποτεθούν τα κυπελλάκια του καφέ και -φευ- μια ελληνική σημαία…    

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202416:59

  Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας η νεολαία και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου παρέλασαν και τίμησαν τους ήρωες του Έπους του 1940.       Το Ελευθέριο – Κορδελιό στο επίκεντρο Το Ελευθέριο – Κορδελιό βρέθηκε στο

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202416:51

  Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες στη στροφή Πλαγιαρίου στη Θεσσαλονίκη. Επί τόπου σπεύδει η Πυροσβεστική, με δύο οχήματα και πλήρωμα 6 ανδρών.      

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202416:49

  Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιόρτασε την εθνική επέτειο αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στις ηρωίδες Ερυθροσταυρίτισσες νοσηλεύτριες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου, δημοσιεύοντας αρχειακό υλικό του Ε.Ε.Σ. από το έπος του ΄40, όπου οι

ΕΛΛΑΔΑ

28.10.202416:46

  Με υπερηφάνεια και συγκίνηση οι δυο μαθητές της ακριτικής Γαύδου πραγματοποίησαν την καθιερωμένη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Όπως μεταδίδει το kriti360.gr, οι δυο μαθητές του δημοτικού σχολείου της Γαύδου καταχειροκροτήθηκαν.

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28.10.202418:15

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή