Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτή είναι η Fly Οver της Θεσσαλονίκης – 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση – Παρουσιάστηκε το σχέδιο και οι μακέτες (VIDEO)

ΕΛΛΑΔΑ

26/06/202010:53

Αυτή είναι η Fly Οver της Θεσσαλονίκης – 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση – Παρουσιάστηκε το σχέδιο και οι μακέτες (VIDEO)

Αυτή είναι η Fly Οver της Θεσσαλονίκης – 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση – Παρουσιάστηκε το σχέδιο και οι μακέτες (VIDEO)

Γράφει ThessNews-DESK

Η κατασκευή του Fly Οver θα κρατήσει 3-4 χρόνια και θα απασχολήσει 1000 εργαζόμενους.

Θα ακολουθεί τη χάραξη της υφιστάμενης θα έχει μήκος 13 χλμ, τα 4 θα είναι σε συνεχόμενη υπερυψωμένη γέφυρα, ενώ θα κατασκευαστούν 9 ανισόπεδοι κόμβοι, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.

Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 370 εκ. ευρώ. Στα τέλη του 2021 ή το αργότερο στις αρχές του 2022 θα προκύψει ο οριστικός ανάδοχος για το έργο.

Κ. Καραμανλής: Εμβληματικό, πρωτοποριακό το έργο

Παρουσιάζοντας το έργο ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής το χαρακτήρισε εμβληματικό, πρωτοποριακό που θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών και θα αναβαθμίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των μετακινήσεων. Ο νέος δρόμος θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κατασκευή του έργου είναι επιτακτική καθώς σύμφωνα με τις μελέτες το 2030 ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα κινούνται στον περιφερειακό θα φτάσει τα 230.000 την ημέρα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια καθώς ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης έχει 12 φορές μεγαλύτερο δείκτη θνησιμότητας και 14 φορές μεγαλύτερο δείκτη τραυματισμών σε σχέση με την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή η κατασκευή του fly over είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την πόλη, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση έδωσε λύση στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου με το έργο να ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2023 και παράλληλα αντιμετώπισε το ζήτημα του ΟΑΣΘ, κρατώντας τον στη ζωή.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΣΘ λέγοντας ότι πρώτα τον κρατικοποίησε και μετά ήθελε να δώσει μέρος του έργου στα ΚΤΕΛ.

Σημείωσε ότι ο κόσμος της πόλης έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα όμως όπως είπε μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ανέφερε ότι μέσα σε ένα χρόνο κυκλοφορούν ήδη 350 λεωφορεία και μέχρι το Σεπτέμβριο θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του δήμου και με το leazing αλλά 170 λεωφορεία, φτάνοντας κοντά στα 500 όσα ήταν και το 2014.

Δείτε στο βίντεο πως αναμένεται να είναι το έργο μετά την ολοκλήρωση του:

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202422:15

  Η ανάρτηση του “Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων…” Καλησπέρα φίλοι μου! ☑️Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων.Για παράδειγμα οι δύο προηγούμενοι μήνες (Σεπ-Οκτ ) κύλησαν με περίπου

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202421:03

  Στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα είναι ανοικτή για να την επισκεφτεί το κοινό.   Οι ώρες

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202419:44

  Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός ενημέρωσε τηλεφωνικά την ΕΛΑΣ, ότι κατά τη διάρκεια στάσης που έκανε, στο Νεοχώρι του Δήμου Σουλίου, διαπίστωσε την παραβίαση της σφραγίδας του φορτίου που μετέφερε με τελικό προορισμό την Ιταλία. Στη συνέχεια, ο ίδιος

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202419:00

  Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών τιμά την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς κατακτητές, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024, στις 11 π.μ., με εκδήλωση στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στις Συκιές με πρωταγωνιστές τους μαθητές. Μετά την παρέλαση της 28ης

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202418:53

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησε στη σύλληψη ενός αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο για

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202418:38

27 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε 24 ώρες στην Ελλάδα. Οι 21 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή