Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Εφ΄όλης της ύλης Στέλιος Αγγελούδης: Τι έγινε ήδη και οι άμεσοι στόχοι του Δήμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22/08/202416:04

Εφ΄όλης της ύλης Στέλιος Αγγελούδης: Τι έγινε ήδη και οι άμεσοι στόχοι του Δήμου

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας, κανονιστική διάταξη για τα πατίνια, ενύσχυση των «Εποπτών Γειτονιάς»

Εφ΄όλης της ύλης Στέλιος Αγγελούδης: Τι έγινε ήδη και οι άμεσοι στόχοι του Δήμου

Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σήμερα και αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης που έπρεπε άμεσα να λυθούν.

 

Τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τα έργα που θα υλοποιηθούν αλλά και και την συλλογιστική για τα ζητήματα της ασφαλείας και του ελεύθερου δημοσίου χώρου.

«Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια στο Δήμο Θεσσαλονίκης, είχαμε δεσμευτεί ότι θα πορευτούμε με ειλικρίνεια, διαφάνεια και διαρκή λογοδοσία. Είναι στρατηγική επιλογή να ανοίξουμε όλα τα ζητήματα και θέματα της πόλης» ανέφερε.

Ο Δήμαρχος επισήμανε τα προβλήματα που η δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει που δεν είναι και λίγα όπως παραδέχτηκε.

«Από την πρώτη μέρα ασχοληθήκαμε με το μείζον ζήτημα της καθαριότητας, το πρόβλημα της σχολικής στέγης αλλά και την κατάντια των δημοσίων χώρων υγιεινής. Στοχεύσαμε να θέσουμε ένα κανονιστικό πλαίσιο για όλα τα ζητήματα της πόλης. Η αναβάθμιση του δημοσίου χώρου είναι για μαςμ η κορωνίδα των στόχων και της προσπάθειάς μας.

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσουμε για τα τραπεζοκαθίσματα ενώ ολοκληρώσαμε την κανονιστική για την φορτοεκφόρτωση. Μια δύσκολη αλλα ευχάριστη διαβούλευση» κατέληξε.

Ο Στέλιος Αγγελούδης αναφέρθηκε και στην άναρχη κυκλοφορία των πατινιών και τους κανόνες που θα μπούν στην κυκλοφορία τους αλλά και τα ζητήματα ασφαλείας στις παιδικές χαρές.

«Ήδη η κίνηση των πατινιών μέσα στην πόλη ελέγχεται από τη Δημοτική Αστυνομία που κάνει ενδελεχείς ελέγχους. Τις πρώτες κιόλας μέρες έχουν πραγματοποιηθεί 173 έλεγχοι με καταγεγραμμένες αρκετές παραβάσεις ενώ στο τέλος του μήνα, η κανονιστική για τα πατίνια θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο».

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 19χρονου στην Χαλκιδική, ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία της ασφαλείας των πολιτών.

«Ως δημοτική αρχή προτάσσουμε την ασφάλεια των δημοτών μας. Βασικό πρόταγμα η βιωσιμότητα αλλά και η ασφάλεια όλων. Για αυτό το λόγο γίνεται καθημερινός έλεγχος στις 65 παιδικές χαρές του δήμου. Κάθε βράδυ κλείνουν τους χώρους και υπηρεσιακά στελέχη ελέγχουν τις αστοχίες και τα ζητήματα ασφάλειας που μπορεί να έχουν προκύψει. Παράλληλα πραγματοποιήσαμε τις αναγκαίες ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους, που θα συνεχιστούν. Ενώ σημαντικό ζήτημα είναι και οι διαγραμμίσεις των δρόμων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η διαγράμμιση από την Βασσιλίσης Όλγας μέχρι και την Συνδίκα. Και ακολουθούν οι δρόμοι γύρω από την. ΧΑΝΘ, τη ΔΕΘ και το δημαρχείο».

Για το θέμα του δημοσίου χώρου, ο κ. Αγγελούδης υπογράμμισε πως  «μετά από χρόνια εγκατάλειψης ασχοληθήκαμε με τις δημόσιες τουαλέτες. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και δόθηκαν στη διάθεση των επισκεπτών 9 τουαλέτες. Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ αποφασίσαμε να δώσουμε φρέσκο και καθαρό νερό στους πολίτες με την τοποθέτηση 10 βρυσών σε όλο το μήκος της παραλίας ενώ θα εγκατασταθούν άλλες 10 σε οδικούς άξονες στο κέντρο της πόλης».

Ο Δήμαρχος σχολίασε και τον καθαρισμό της μουτζούρας στη Νέα Παραλία και τον στόχο να γίνει ένα τοπόσημο τέχνης που θα ομορφαίνει την κακογουστιά των άναρχων γκράφιτι.

«Γίνεται μια συνεχής προσπάθεια κατά της μουτζούρας σε όλην την πόλη. Θα συνεχιστεί πιο οργανωμένα και μαζικά. Στόχος μας να επαναφέρουμε στην πόλη την αισθητική που δικαιούται. Στη Νέα Παραλία θα γίνει μια αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση με την συντήρηση στα παγκάκια και συνεχή καθαρισμό των γκράφιτι»

Ο Δήμαρχος έκανε ειδική μνεία στη διαμόρφωση στο αντιηλιοστάσιο που θα μεταμορφωθεί σε έργο Τέχνης:

«Από αρχές Οκτωβρίου θα μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα δεντροφύτευσης σε όλην την πόλη. Θα δημιουργηθεί ένας χάρτης που θα απεικονίζει την τοποθέτηση των δέντρων με την παραμικρή λεπτομέρεια. Θελουμε να κάνουμε πράσινη την πόλη καθώς το κενό είναι τεράστιο.»

Για το ζήτημα της σχολικής στέγης, ο Δήμαρχος εξήγησε την πολυπλοκότητα του θέματος και διευκρίνησε τις αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής.

«Η σχολική στέγη είναι ένα σύνθετο θέμα. Στις αρμοδιότητες του Δήμου είναι η κατασκευή και η συντήρηση των υποδομών αλλά είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας το πού θα πάνε τα παιδιά.

Εμείς, όπου μπορούμε, ανεξάρτητα απο τις αρμοδιότητες μας, θα βοηθήσουμε, αλλά δε θα φορτωθούμε ευθύνες άλλων. Είμαστε με την ασφάλεια των παιδιών και τις ανάγκες τους μέσα στο θεσμικό όριο που μας επιτρέπεται. Επιθυμούμε να διεκδικήσουμε μαζί με τους γονείς καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές.»

Στο καυτό θέμα της καθαριότητας, ο Στέλιος Αγγελούδης ήταν κάθετος οτι παραμένει δημόσια και δεν υπάρχει σκέψη για ιδιωτικοποίηση.

«Η πόλη εχει καθαρίσει με το υπάρχον προσωπικό του Δήμου και θέλω ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω το προσωπικό. Η πράσινη και μπλε αποκομιδή θα γίνεται από τους εργαζόμενους. Δεν τίθεται θεμα ιδιωτικοποίησης. Επιπλέον, προσλάβαμε 100 νέους εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ για την καθαριότητα που εντάχθηκαν ήδη στα συνεργεία.

Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί ότι μπήκαν ιδιώτες στην καθαριότητα. Να ξεκαθαρίσουμε, ότι οι ιδιώτες έχουν και μισθώνουν τα μηχανήματα που ο Δήμος δε διαθέτει, όπως οι σαρωτές, όχι τους εργαζόμενους. Ο διαγωνισμός είναι για τα μηχανήματα που δεν υπάρχουν στο Δήμο. Αν τα αγοράσουμε τώρα, θα έρθουν σε 5 χρόνια. Το ζήτημα της καθαριότητας όμως ήταν φλέγον και άμεσο».

Για τα ογκώδη υλικά από ανακαινίσεις πολιτών, ο κ. Αγγελούδης ήταν αιχμηρός και προανήγγειλε αύξηση προστίμων στους παραβάτες.

«Πριν αναλάβουμε, κάναμε κυβισθήσεις για να διασχίσουμε δρόμους και πεζοδρόμια. Η κατάσταση ήταν τραγική. Βγάλαμε άμεσα 14 συνεργεία για την αποκομιδή των ογκωδών και μαζέψαμε τόνους από μπάζα. Δυστυχώς, υπάρχει μια πολιτισμική χυδαιότητα από κάποιους πολίτες. Θα έρθει αύξηση προστίμου, θα την προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο. Τα πρόστιμα δε θα μείνουν στα 500 ευρώ. Ως δημοτική αρχή θα επιδιώξουμε μείωση τελών για τις σκάφε ώστε να διευκολύνουμε τους πολίτες να τις νοικιάσουν και να κάνουν νόμιμα τις εργασίες στα σπίτια τους. Δεν είναι δουλειά του Δήμου να μαζεύει τα ογκώδη. Αυτοί που δε μπορούν να το καταλάβουν, θα μας βρουν απέναντι.»

Τέλος ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε το θεσμό του «Αντιδήμαρχου Υπηρεσίας». Κάθε απόγευμα θα πραγματοποιούνται συναντήσεις πολιτών στο Δημαρχείο, κατά τις οποίες θα μπορούν άμεσα να αναφέρουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις αλλά και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους.

«Αποφασίσαμε να θεσμοθετήσουμε Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας. Κάθε Αντιδήμαρχος εναλλάξ θα δέχεται τα απόγευμα πολίτες για έναν απευθείας διάλογο με τον δημότη. Ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος θα ασχολείται προσωπικά με το έργο και την επίλυσή του. Αυτό θα γίνεται καθημερινά και θα αρχίσει από τις 15 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι «Επόπτες Γειτονιάς» ώστε να είναι η αιχμή το δόρατος για τον εντοπισμό των προβλημάτων.»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή