Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Σχόλιο: Ο Μάνος έρχεται και πάλι στο προσκήνιο του Άρη

AUTO MOTOSPORTS

11/10/202122:35

Σχόλιο: Ο Μάνος έρχεται και πάλι στο προσκήνιο του Άρη

Ο τραυματισμός του Μοχανάντ Αλί οδηγεί τον Μάντζιο σε «επανενεργοποίηση» του 27χρονου επιθετικού από τα Τρίκαλα Ημαθίας.

Σχόλιο: Ο Μάνος έρχεται και πάλι στο προσκήνιο του Άρη

Γράφει ThessNews-DESK

Η έλευση των Αμπουμπακάρ Καμαρά και Μοχανάντ Αλί το περασμένο καλοκαίρι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δημιούργησε άμεσα την αίσθηση ότι ο Δημήτρης Μάνος έμπαινε σε… τρίτο ρόλο στο «κάδρο» των επιθετικών του Άκη Μάντζιου.

Ο Μαυριτανός θα έπαιρνε χωρίς καμία αμφιβολία τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του (άλλωστε πρόκειται για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας), ενώ ο νεαρός Ιρακινός (που ήρθε ως δανεικός από την Αλ Ντουχαΐλ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών) έμοιαζε – και από τον τρόπο που παρουσιάστηκε επικοινωνιακά – ότι προορίζεται ως το πρώτο back-up του Καμαρά. Όμως, ο βαρύς τραυματισμός του Αλί αλλάζει άρδην τα δεδομένα.

Τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, ο Μάντζιος πρέπει να πορευτεί με τον Μάνο (και τον Μαντσίνι, που έδειξε να τον λογίζει ως μία λύση για την κορυφή της επίθεσης). Θυμίζουμε ότι ο Λόπεθ αναρρώνει ακόμα από τον τραυματισμό του, ενώ ο Μήτρογλου αποτελεί, με βάση τα τωρινά δεδομένα, «ξένο σώμα».

Έτσι, λοιπόν, ο 27χρονος φορ από τα Τρίκαλα Ημαθίας έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο.

 

Τελικά ο Μάνος… κάνει για τον Άρη;

 

Είναι αλήθεια ότι στις τάξεις του κόσμου οι γνώμες για τον Μάνο διίστανται. Η μία πλευρά θεωρεί ότι ο «Άρης που χτυπάει τίτλους» πρέπει να έχει στο ρόστερ του επιθετικούς μεγαλύτερης εμβέλειας, η άλλη πλευρά κάνει λόγο για ένα παίκτη μαχητικό, που δεν τα παρατάει και δίνει πάντα το 100% αυτού που… ξέρει και μπορεί.

Για να δούμε λίγο τι λένε τα νούμερα. Την περσινή σεζόν ο Μάνος πραγματοποίησε συνολικά 40 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη (25 στην κανονική διάρκεια, 10 στα πλέι-οφ, 4 στο Κύπελλο, 1 στο Europa League), σκοράροντας συνολικά 8 γκολ. Αφενός μεν ο αριθμός «40» είναι αξιοσημείωτος για τα ελληνικά δεδομένα, αφετέρου τα 8 γκολ συνιστούν μία επίδοση μέσου όρου. Άλλωστε, ο 27χρονος φορ δεν ήρθε το καλοκαίρι του 2020 για να αποτελέσει τη βασική «κολώνα» του Άρη στην επίθεση. Ως τέτοια λογιζόταν αρχικά ο Λόπεθ και μετά το Γενάρη ο Μήτρογλου.

Πέρα από τα νούμερα, υπάρχουν και τα τεχνικά-ποιοτικά στοιχεία. Ο Μάνος είναι ένας «εργάτης πολυτελείας», ξέρεις ότι δύσκολα θα πιάσει το «10» σε ένα παιχνίδι, όμως αν οι δυνατότητές του είναι για «7», αυτό το «7» θα σου το δώσει σε κάθε ματς. Είναι μαχητικός, απασχολεί τους αντιπάλους αμυντικούς, προσπαθεί να παίζει με ομαδικό πνεύμα. Από την άλλη πλευρά – επειδή μου αρέσει να είμαι απόλυτα αντικειμενικός – έχει δεδομένο θέμα στα «τελειώματα» και στο ξεπέταγμα για την τελική προσπάθεια, όταν η μπάλα έρχεται στα πόδια του.

Το πλέον σημαντικό είναι, επίσης, ότι βλέπει τον Άρη ως τη μεγάλη ευκαιρία του για να καθιερωθεί στα μάτια των φιλάθλων ως ένα φορ που πέρασε και… ακούμπησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσο, λοιπόν, του δίνονται οι ευκαιρίες – είτε λόγω συνειδητής επιλογής του προπονητή είτε λόγω συγκυριών, όπως είναι ο τραυματισμός του Αλί – αυτός θα προσπαθήσει να τις «πιάνει από τα μαλλιά». Και φυσικά, το γεγονός ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι, αποτελεί ένα εξτρά κίνητρο για να παλέψει περισσότερο.

Ο Μάνος έχει ανάγκη τον Άρη και θέλει να πετύχει και το αντίστροφο. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για να το διεκδικήσει!

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202415:13

  Το Renault Group και η Γραμματεία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, ανακοίνωσαν μια συνεργασία με επίκεντρο την οδική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, που στόχο έχει να παρέχει εκπαίδευση, και να εξελίξει

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202414:20

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πελατών των μεσαίων SUV για περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση που θα λύνει τα χέρια των οδηγών, η Ford έρχεται να προσφέρει στην ελληνική αγορά το πιο προηγμένο Kuga όλων των εποχών σε μια κορυφαία,

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202413:40

  Η συμμετοχή, που αποδείχθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια καλή δοκιμασία για τη νέα ομάδα και τα Dacia Sandriders με τα βιώσιμα καύσιμα, ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και νίκη σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA.    

AUTO MOTOSPORTS

21.10.202418:03

  Το ραντεβού βέβαια έχει κλειστεί από καιρό! Ήταν κάπου στις αρχές Αυγούστου όπου μια ομάδα από λάτρεις της Τετρακίνησης, αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για τις αποδράσεις στην φύση, και να σχεδιάσουν την 1η Πανελλήνια Συνάντηση – Εκδρομή

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23.10.202422:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή