Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας (VIDEO & ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29/07/202413:07

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Πανυγειονομική απεργία και κινητοποιήσεις σήμερα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας (VIDEO & ΦΩΤΟ)

 

Εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και μέλη των Νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ δηλώνοντας για ακόμη μια φορά την αντίθεση τους και την καταδίκη τους για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.

 

«Δείχνουμε την αντίθεση μας και την καταδίκη μας στο νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση στη Βουλή εν μέσω θέρους δήλωσε ο Χρήστος Καραχρήστος πρόεδρος της ΕΝΙΘ. «Το νομοσχέδιο κατεδαφίζει την δημόσια και δωρεάν ψυχική υγεία και απεξάρτηση.

Είμαστε εδώ για διαδηλώσουμε ώστε μα μην τολμήσουν να περάσουν αυτό το νομοσχέδιο που βρίσκει όλους τους φορείς απέναντι του. Το νομοσχέδιο καταργεί τον οργανισμό των ψυχιατρικών νοσοκομείων και δημιουργεί προσκόμματα στην ενίσχυση των δημοσίων κλινών.

Επιπλέον βλέπουμε πως λειτουργεί η κυβέρνηση με την τροπολογία για την επίταξη ιδιωτών γιατρών .Άλλη μια φορά η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους γιατρούς, ενώ αυτή είναι η υπεύθυνη για τα κενά που η ίδια δημιουργεί».

«Σε κλιμάκωση των αντιδράσεων των εργαζομένων στον χώρο των εξαρτήσεων και της ψυχικής υγείας απεργούμε σήμερα κατά του επαίσχυντου νομοσχεδίου που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας και των ζώων μας» δήλωσε η Ρούλα Γεωργιάδου μέλος του σωματείου εργαζομένων στο ΨΝΘ.

 

 

«Διεκδικούμε την βελτίωση των ήδη υπαρχουσών συνθηκών νοσηλείας και περίθαλψης αλλά και των δομών απεξάρτησης. Δίνεται ένας Πακτωλός χρημάτων στις ΜΚΟ και τις Αμκε ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζουν το δημόσιο σύστημα ψυχικής υγείας οδηγώντας στον αποκλεισμό χιλιάδων συμπολιτών μας».

«Αυτό το νομοσχέδιο χρειάζεται να καταργηθεί γιατί εχει φτάσει στην Βουλή με μονόλογο από την πλευρά της κυβέρνησης» αναφέρει ο Αλέξανδρος Τάντος εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.

 

 

«Ζητάμε να καταργηθεί χρόνια και ζητάμε να γίνει από την αρχή διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και τους εργαζόμενους στο πεδίο. Εάν περάσει το νομοσχέδιο καταργεί δομές που λειτουργούν υποδειγματικά εδώ και 40 χρόνια»

Στην συγκέντρωση έδωσε το παρόν και ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

«Η κυβέρνηση ισοπεδώνει οποιαδήποτε κατάκτηση του λαού μας . Τώρα έχει βάλει στόχο την ψυχική υγεία . Αυτό το κάνει σε 2 άξονες . Πρώτον την εξοικονόμηση χρημάτων για την καλύτερη εμπλοκή στην διπλωματία της ΕΕ, άλλα και την είσοδο των επιχειρηματικών ομίλων στη ψυχική υγεία. Το εργατικό κίνημα θα απαντήσει αποφασιστικά στα σχέδια τους»

 

 

 

«Σήμερα κατατέθηκε το περιβόητο νομοσχέδιο Βαρτζόπουλου που μιλάει για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης δήλωσε ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης μέλος του συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος του σωματείου εργαζομένων του ΨΝΘ

«Μόνο ολοκλήρωση δεν είναι το νομοσχέδιο, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η αποασυλοποιηση των 2 νοσοκομείων αλλά και ούτε και η ανάπτυξη των δομών στην Περιφέρεια ώστε να υπάρξει το περιβόητο δημόσιο δίκτυο υπηρεσιών το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Το νομοσχέδιο στοχεύει στην διάλυση των δομών ψυχικής υγεία και απεξάρτησης , το κλείσιμο των 2 νοσοκομείων και τη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας. Στόχος τους η ανάπτυξη δομών ψυχικής υγείας από ΑΜΚΕ και ανώνυμες εταιρία .

Οποίος θα έχει χρήματα θα λαμβάνει υπηρεσίες. Οποίος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα θα πρέπει να περιμένει στις υποστελεχωμένες και υποβαθμισμένες δομές ψυχικής υγείας».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή