Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Αντιδράσεις εργαζομένων της υγείας για την «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» (VIDEΟ & ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

24/07/202413:48

Αντιδράσεις εργαζομένων της υγείας για την «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» (VIDEΟ & ΦΩΤΟ)

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την υποστελέχωση και τις συνεχείς μετακινήσεις των γιατρών

Αντιδράσεις εργαζομένων της υγείας για την «Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση» (VIDEΟ & ΦΩΤΟ)

 

Κινητοποίηση από σωματεία εργαζομένων στον τομέα της υγείας πραγματοποιήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

Οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά του νομοσχεδίου για την «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή.

Το σωματείο στο ΨΝΘ αντιδράει στη συνεχή υποστελέχωση του προσωπικού και στις μετακινήσεις τους σε νοσοκομεία της Περιφέρειας και όπου υπάρχουν κενά.

 

Επιπλέον τονίζουν ότι η κατάργηση του οργανισμού του ψυχιατρικού νοσοκομείου στην ουσία «κλείνει» το νοσοκομείο καθώς πλέον θα εντάσσεται στο σύνολο των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΕΣΥ,
το οποίο διαρθρώνεται σε Περιφερειακά Δίκτυα υπαγόμενα στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών υπό ενιαία υπηρεσιακή, ιατρική και νοσηλευτική Διεύθυνση.

«Η σημερινή κινητοποίηση μπροστά στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των συνολικών δράσεων και κινητοποιήσεων στην ψυχική υγεία. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω συνειδητή υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και των εξαρτήσεων» αναφέρει η κ. Γεωργιάδου Ρούλα μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο ΨΝΘ.

 

«Το νομοσχέδιο αποτελεί την τελική πράξη ενός αμαρτωλού έργου που συρρικνώνει τις δημόσιες δομές στην υγεία. Η κατάργηση του οργανισμού του ψυχιατρικού νοσοκομείου στην ουσία είναι ένα γενικό τσουβάλιασμα των δημοσίων δομών μαζί με τα ιδιωτικά κέντρα που θα καλύπτουν με το αζημίωτο τα κενά.

Δεν θα δεχτούμε να μετακινούμαστε σαν μα είμαστε λευκές μπλούζες. Δεν θα δεχτούμε μια σύγχρονη Λέρο. Ακόμα και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα απορριφθεί από την κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δημόσια και δωρεάν υγεία. Για αποφασιστική ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης»

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έρχεται να επιφέρει μια ταφόπλακα σε κάθε έννοια ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, σε κάθε έννοια αποασυλοποιησης και παροχή σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας» δηλώνει ο κύριος Στέλιος Γκιουζέπας προεδρεύων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και επιστημονικά υπεύθυνος απεξάρτησης ΑΡΓΩ.

 

 

«Ο νέος νόμος αφήνει όλες τις δημόσιες δομές έρμαιο της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Στην ουσία το νέο νομοσχέδιο «κλείνει τα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Δεν υπάρχει όραμα για σχηματισμό και μετεξέλιξη των νοσοκομείων. Επιπλέον μεγαλώνει η περιφέρεια ευθύνης με τις ΥΠΕ με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας από τους πολίτες.

Το μέλλον που προβλέπεται θέλει τα ιδιωτικά κέντρα και ΜκΟ να καρπώνονται τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ ώστε να βγάλουν κέρδος πάνω στην ψυχική υγεία. Ένας μικρός υποστελεχωμένες δημόσιος τομέας υγείας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή