Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Σύσκεψη Συντονιστικού για Fly Over: Διορθωτικές κινήσεις με το βλέμμα στον Σεπτέμβρη (VIDEO & ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/07/202413:35

Σύσκεψη Συντονιστικού για Fly Over: Διορθωτικές κινήσεις με το βλέμμα στον Σεπτέμβρη (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Η εισήγηση του Υφυπουργού Εσωτερικών-Μακεδονίας & Θράκης Κώστα Γκιουλέκα είναι να συγκαλείται το Συντονιστικό κάθε 15 ημέρες

Σύσκεψη Συντονιστικού για Fly Over: Διορθωτικές κινήσεις με το βλέμμα στον Σεπτέμβρη (VIDEO & ΦΩΤΟ)

 

Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου για την παρακολούθηση των έργων του Fly Over και τις επιπτώσεις που προκαλεί η κατασκευή του, συγκάλεσε σήμερα στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

 

Συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Αντιπεριφερειάρχες Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας, Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωκράτης Δωρής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτης κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων της πόλης, οι διοικήσεις των ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ, Εγνατίας Οδού, ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΔΕΘ-HELEXPO, ΟΣΕ και ΟΛΘ, οι επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών και του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, οι Πρυτάνεις του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης «Ερμής», καθώς και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του έργου.

Θέματα προς συζήτηση είναι η εντατικοποίηση των υφιστάμενων μέτρων, η σχεδίαση νέων μέτρων, ο προγραμματισμός κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η εξεύρεση χώρων προσωρινής στάθμευσης και η πρόβλεψη αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας.

Τη δέσμευση ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα παρέμβει αν χρειαστεί για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο φυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος και χαρακτήρισε εποικοδομητική την σημερινή σύσκεψη στο ΥΜΑΘ.

«Είναι ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης και οδικής ασφάλειας» ανέφερε τονίζοντας ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη και θα συνεχίσει να ακούει τους φορείς για τυχόν βελτιώσεις.

Άμεση προτεραιότητα κρίνει το ζήτημα της καθημερινότητας της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ο ΥΜΑΘ Κώστας Γκιουλέκας.

«Διαπιστώσαμε πολλά θέματα και καταλήξαμε να συνεδριάζει κάθε 15 ημέρες το συντονιστικό για να δούμε τα μέτρα που δεν απέδωσαν και να διορθωθούν, ώστε από Σεπτέμβριο να είναι λειτουργική η πόλη» ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας.

Την ομοφωνία για την ολοκλήρωση του έργου επισήμανε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τονίζοντας ότι «αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που προκαλεί ένα μεγάλο έργο, αλλά αισιοδοξούμε ότι το έργο θα προχωρήσει και θα παραδοθεί στην πόλη όπως έχει σχεδιαστεί».

 

Η τοποθέτηση του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου:

 

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε τη δέσμευση να ολοκληρωθεί στους προκαθορισμένους χρόνους το έργο.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή