Η τουριστική ανάπτυξη βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών και ο ανταγωνισμός εξελίσσεται σκληρός μεταξύ των χωρών, προκειμένου να κερδίσουν επισκέπτες.
Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος που φαινόταν ως το ‘Αγιο Δισκοπότηρο για την οικονομική ευρωστία, σήμερα μετατρέπεται σε Λεβιάθαν.
Οι συνέπειες του συνεχώς διογκούμενου τουριστικού κύματος χτύπησε όλους τους μεγάλους προορισμούς της Μεσογείου και μεταξύ αυτών την Ελλάδα. Τα προβλήματα τεράστια για το νησί της Κερκύρας, τα οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση.
Aπό τις 3 Ιουλίου ετέθη σε δημόσια, διαβούλευση το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.
Σύμφωνα με το σχέδιο σε διάφορες περιοχές και δημοτικές, που χαρακτηρίζονται κορεσμένες δεν θα δίνονται πλέον άδειες για νέες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά κίνητρα για αποκατάσταση παρωχημένων και εγκαταλελειμμένων μονάδων. Επίσης, αναμένονται περιορισμοί στις χρονομισθώσεις τύπου airbnb, που έχουν καταστήσει σχεδόν αδύνατη την εύρεση στέγης για τους κατοίκους και τους φοιτητές του Ιονίου πανεπιστημίου.
Έως τα μέσα Σεπτεμβρίου οι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να καταθέσουν τις θέσεις τους, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν περάσει το νομοσχέδιο θα υπάρξουν εξειδικεύσεις.
ΠΗΓΗ: ERTNEWS