Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Ανέλαβε ο Κώστας Γκιουλέκας το ΥΜΑΘ – Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17/06/202412:05

Ανέλαβε ο Κώστας Γκιουλέκας το ΥΜΑΘ – Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Μακεδονίας και της Θράκης» δεσμεύτηκε ο νέος Υφυπουργός

Ανέλαβε ο Κώστας Γκιουλέκας το ΥΜΑΘ – Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

 

Το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου παρέλαβε ο νέος Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Γκιουλέκας από τον Στάθη Κωνσταντινίδη, σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου.

 

 

Ο απερχόμενος ΥΠ.ΕΣ. αναφέρθηκε στα έργα στους μεθοριακούς σταθμούς στους Κήπους και στο δρόμο που κατασκευάζεται στον Λαιμό των Πρεσπών που θα συνδέσει την περιοχή με τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής.

«Οι συνοριακοί σταθμοί σε Λαιμό και Κήπους προχωρούν.
Η αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού των Κήπων έχει υπογραφεί, προχωρά από το ΤΑΙΠΕΔ ένα έργο αναβάθμισης, 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι να φτιαχτεί οριστικά ο συνοριακός σταθμός στην πύλη εισόδου από την γειτονική Τουρκία» ανέφερε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κώστα Γκιουλέκα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρει να αναδείξει τη σημασία της Μακεδονίας στην κυβερνητική πολιτική.

 

Αναφέρθηκε στα έργα της Θεσσαλονίκης και στην προσωρινή ταλαιπωρία του Fly Over, μίλησε για τις συνεργασίες με τις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας και τους Dημάρχους αλλά και τον προεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Μακεδονίας και της Θράκης» είπε και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα για μηνιαία επίσκεψη στο Υπουργείο και συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

 

«Έχουμε τη βούληση και τη θέληση να τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο λαός» τόνισε ο Κώστας Γκιουλέκας υποσχόμενος ότι ως εγγονός Μακεδονομάχου πήρε την εντολή να «σηκώσουμε πιο ψηλά τη Μακεδονία και τη Θράκη».

«Το υφυπουργείο δεν έχει πολλές αρμοδιότητες, έχει όμως πολλές δυνατότητε» τόνισε ο Κώστας Γκιουλέκας υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιδειχθεί συνέπεια στα μεγάλα έργα που γίνονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Μίλησε για το μετρό που όπως είπε πρώτος ο Πρωθυπουργός θα κόψει σύντομα το πρώτο εισιτήριο ενώ αναφέρθηκε και στις ξένες εταιρείες που επένδυσαν στη Βόρεια Ελλάδα.

«Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα» είπε μιλώντας για τη φιλοδοξία του να «αφήσουμε κάτι και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο» τιμώντας την εντολή του Πρωθυπουργού και την εντολή του λαού.

Στάθης Κωνσταντινίδης: Να πάρει κι’ άλλες αρμοδιότητες το ΥΜΑΘ

«Ο απολογισμός έχει βάρος συναισθηματικό, από την άλλη όμως παραδίδω σε έναν φίλο και συναγωνιστή που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή» ανέφερε ο απερχόμενος υφυπουργός Στάθης Κωνσταντινίδης ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο ζήτησε το ΥΜΑΘ να ανακτήσει το σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει
ενώ περιέγραψε τον ρόλο του συντονιστή του κυβερνητικού έργου που έχει σήμερα το υπουργείο που αφήνει.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή