Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Άνοιξε την αγκαλιά της η «Υπατία» – Το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών στην Π. Συνδίκα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12/06/202415:55

Άνοιξε την αγκαλιά της η «Υπατία» – Το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών στην Π. Συνδίκα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Μια νέα δομή για την υποστήριξη γυναικών που χρειάζονται βοήθεια, εγκαινίασε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Άνοιξε την αγκαλιά της η «Υπατία» – Το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών στην Π. Συνδίκα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

 

Το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών «Υπατία» που στεγάζεται στην οδό Πέτρου Συνδίκα 24, ανοίγει από αύριο το πρωί για να προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, εκπαίδευση, νομική και εργασιακή συμβουλευτική στις γυναίκες δια ζώσης αλλά και μέσω τηλεφωνικής γραμμής στο τηλέφωνο 2311504194 από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

 

Το κέντρο δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, των κοινωνικών υπηρεσιών και της ΑμΚΕ «Ίασις» για την «αυτονόητη ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας μέσα από ισχυρές κοινωνικές πρωτοβουλίες» όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης .

Είναι το πρώτο από τα τρία συνολικά κέντρα υποστήριξης που θα δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε ο κ. Αγγελούδης

Στην τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «θα θέλαμε όλοι να ζούμε σε μια κοινωνία που τέτοιες δομές να μην ήταν απαραίτητες» και δήλωσε συγκινημένος για τη δημιουργία αυτής της δομής ελπίζοντας να αφήσει μεγάλο αποτύπωμα.

«Αυτή η προσπάθεια έχει για εμένα ιδιαίτερη σημασία γιατί γίνεται σε ένα πλαίσιο το οποίο για εμάς αποτελεί κανόνα. Οι δομές αυτές θα πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με τους φορείς που παράγουν και αφήνουν κοινωνικό αποτύπωμα. Η «Ίασις» αποτελεί μια τέτοια προσπάθεια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Αγγελούδης.

 

Στον χρόνο ρεκόρ της ίδρυσης της δομής αναφέρθηκε και ο Νίκος Μπαλτάς, πρόεδρος της ΑμΚΕ «Ίασις».

 

«Τέτοιες δομές που αντιμετωπίζουν ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα στηρίζονται σε δυο βασικές αρχές, στη συνεργασία και στην πρόληψη» υπογράμμισε «και σε αυτούς τους πυλώνες έχει χτιστεί η Υπατία».

Το κέντρο θα λειτουργήσει στο κτίριο του Δήμου με τη συμβολή εθελοντών και υπαλλήλων της «Ίασις» υπό την ομπρέλα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή