Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Μαχαιρώματα, ναρκωτικά, κλοπές και διαρρήξεις στην Βενιζέλου (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/06/202418:30

Μαχαιρώματα, ναρκωτικά, κλοπές και διαρρήξεις στην Βενιζέλου (ΦΩΤΟ)

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες

Μαχαιρώματα, ναρκωτικά, κλοπές και διαρρήξεις στην Βενιζέλου (ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

 

Τρομοκρατημένοι και συνάμα αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της οδού Βενιζέλου και Φιλίππου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αιματηρής συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

 

 

Ήταν λίγο μετά τις 11:30 όταν αλλοδαποί περισσότεροι από δέκα στον αριθμό, διαφώνησαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και διαπληκτίστηκαν με το επεισόδιο να ξεκινά από την οδό Φιλίππου.

Στην πορεία σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων άρχισαν να τρέχουν στα γύρω στενά με δυο από αυτούς να αλληλομαχαιρόνονται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου με Εγνατία και να πέφτουν αιμόφυρτοι στο έδαφος. Το σκηνικό αναστάτωσε όλη την περιοχή, καθώς διαδραματίστηκε μπροστά σε δεκάδες κατοίκους και πολίτες που διασκέδαζαν στα παρακείμενα ταβερνάκια και μπαρ.

Ωστόσο όπως υποστηρίζουν δεν ήταν η πρώτη φορά που έγιναν μάρτυρες παρόμοιου περιστατικού, ενώ δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες που χαρακτήρισαν την περιοχή «στέκι» παραβατικότητας.

 

 

«Μετά τις 8:30 με 9 το βράδυ κυκλοφορούν μόνο αλλοδαποί που συνέχεια τσακώνονται, πλακώνονται μεταξύ τους και ανταλλάζουν χάπια. Ήταν το τρίτο συμβάν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Έγινε άλλο ένα λίγο πιο πάνω στη γωνία Φιλίππου με Βενιζέλου, ένα δεύτερο έγινε Φιλίππου προς Δραγούμη και αυτό ήταν το τρίτο. Γυναίκες δεν κυκλοφορούν το βράδυ μόνες και ασυνόδευτες. Δεν πειράζουν όλοι αλλά οι περισσότεροι πειράζουν…Υποβαθμίστηκε η περιοχή όσο καιρό ήταν κλειστή με τα έργα του μέτρο και γινόταν το έλα να δεις. Τώρα σιγά σιγά πάει να καλυτερεύσει, περνάει και η αστυνομία, τους “ενοχλεί” και σιγά σιγά βλέπω να αλλάζουν στέκι», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Βέβαια παρά το γεγονός πως είχε καιρό να σημειωθεί τόσο σοβαρή αιματηρή συμπλοκή, το φαινόμενο των κλοπών, των διαρρήξεων αλλά και των ριφιφί είναι σχεδόν καθημερινό, σύμφωνα με τους περιοίκους.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου οκτώ μήνες 42χρονος επιχείρησε να ληστέψει μέρα μεσημέρι κοσμηματοπωλείο στην οδό Βενιζέλου απειλώντας με όπλο την ιδιοκτήτρια.

«Είχαμε καιρό να δούμε μαχαιρώματα αλλά το φαινόμενο είναι συχνό. Πολλές φορές έχουμε εδώ μπροστά κυνηγητά και καβγάδες. Δεν φταίνε τα μαγαζιά των Αράβων της περιοχής αλλά ο κόσμος που μαζεύεται εδώ γύρω. Οι κάτοικοι αισθάνονται απροστάτευτοι και ακούω από πολλούς να λενέ πως η γειτονιά τους έχει χαλάσει. Όσο για την αστυνομία εγώ ανοίγω το μαγαζί κάθε μέρα από τις 17:00 το απόγευμα και δεν βλέπω ποτέ να περνάει, βέβαια εκείνο το βράδυ αντέδρασαν αμέσως, έφτασαν γρήγορα και η αστυνομία και τα ασθενοφόρα», σημείωσε ιδιοκτήτρια μεζεδοπωλείου στη συμβολή των οδών Κλεισούρας με Βενιζέλου.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202409:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή