Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Μουσείο Ολοκαυτώματος: Το πρώτο βήμα για το μνημείο-σύμβολο έγινε (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/06/202413:45

Μουσείο Ολοκαυτώματος: Το πρώτο βήμα για το μνημείο-σύμβολο έγινε (ΦΩΤΟ)

Κάθε χρόνο θα προσελκύει πάνω από 500.000 επισκέπτες και θα ενισχύσει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Μουσείο Ολοκαυτώματος: Το πρώτο βήμα για το μνημείο-σύμβολο έγινε (ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

 

 

Μια ανάσα πριν την έναρξη των εργασιών βρίσκεται το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ένα πολυσυζητημένο και εμβληματικό μνημείo για την Θεσσαλονίκη αλλά και την παγκόσμια κοινότητα καθώς θα αποτελέσει σημείο αναφοράς κατά του φασισμού και του ρατσισμού: θα ανεγερθεί κοντά στο λιμάνι, εκεί από όπου ξεκινούσαν τα τρένα φορτωμένα Θεσσαλονικείς Εβραίους για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του εργοταξίου με τους αρμόδιους να καθαρίζουν τον χώρο, καίγοντας και απομακρύνοντας τα ξερόχορτα ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί γύρω τριγύρω λαμαρίνες για την αποφυγή ατυχημάτων. 

Έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και έχει βρεθεί ο ανάδοχος εργολάβος για τις πρώτες εργασίες, αυτές των εκσκαφών και των αντιστηρίξεων. Ωστόσο, για να ξεκινήσουν οι εργασίες τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να εξασφαλιστεί η παροχή ρεύματος και νερού. 

 

«Είμαστε στη φάση που έχει στηθεί το εργοτάξιο και καθαρίστηκε ο χώρος. Γνωρίζω ότι ο ανάδοχος εργολάβος θέλει να ξεκινήσει άμεσα, θέλει να βάλει ρεύμα και νερό. Χωρίς αυτές τις παροχές δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Ανυπομονώ κι εγώ να ακούσω και να δω τα μηχανήματα να δουλεύουν. Έχουν περάσει πάνω από επτά χρόνια, νομίζω πως ήρθε η ώρα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ.  

Οι πρόδρομες εργασίες θα διαρκέσουν περίπου επτά μήνες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα προετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης για το διαγωνισμό της επόμενης φάσης, δηλαδή για το κυρίως μέρος της κατασκευής.

 

 

Το μουσείο θα έχει συνολική επιφάνεια περίπου 9.000 τ.μ. και θα αποτελείται από έξι υπέργειους και δύο υπόγειους ορόφους. Θα αναπτύσσεται επίσης γύρω από ένα μικρό αστικό άλσος. Πέρα από τους χώρους της μόνιμης έκθεσης, θα περιλαμβάνει χώρους περιοδικών εκθέσεων, αρχείων, εκπαίδευσης και έρευνας, χώρους πολλαπλών χρήσεων και αναψυχής και γραφεία διοίκησης, ενώ στο διπλανό ακίνητο θα δημιουργηθεί ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο θα προσελκύει περισσότερους από 500.000 επισκέπτες, ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202409:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή