Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Η «Νίκη» κατά του Europride – Διαμαρτύρονται τώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο! (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

07/06/202411:36

Η «Νίκη» κατά του Europride – Διαμαρτύρονται τώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο! (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ισχυρίζονται πως σε πρότερες διοργανώσεις «έγιναν φοβερά πράγματα όπως προσβολή της δημόσιας αιδούς, προσβολή των θρησκευτικών αλλά και εθνικών συμβόλων»

Η «Νίκη» κατά του Europride – Διαμαρτύρονται τώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο! (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Παράσταση διαμαρτυρίας κάνουν αυτήν την ώρα υποψήφιοι Ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματος «Νίκη» έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το EuroPride 2024 που διοργανώνεται 21-29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Οι υποψήφιοι με επικεφαλής τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Νίκο Παπαδόπουλο θα συναντηθούν με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και θα
καταθέσουν υπόμνημα ζητώντας περισσότερα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του Europride προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες που προσβάλουν τη δημοσία αιδώ.

Πριν λίγες ημέρες, οι βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

 

 

Ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Επειδή γίναμε δέκτες πολλών παραπόνων για την πόλη του Αγίου Δημητρίου, την πόλη της Θεσσαλονίκης, για την παρέλαση του Europride, και επειδή έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων ετών, όπου έγιναν φοβερά πράγματα όπως προσβολή της δημόσιας αιδούς, από άτομα που συμμετείχαν σε αυτές τις παρελάσεις, προσβολή των θρησκευτικών αλλά και εθνικών συμβόλων για αυτό ήρθαμε να επισημάνουμε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ότι υπάρχουν στην πόλη ενεργοί πολίτες που δεν θέλουν τέτοια πράγματα στην πόλη. Ας κάνουν ότι είναι να κάνουν χωρίς να θίγεται το κοινό αίσθημα, γιατί θεωρούμε αδιανόητο 9 ημέρες να αποκλειστεί το κέντρο της πόλης και να βλέπουν τα παιδιά και οι γονείς εικόνες που προσβάλλουν τη δημοσία αιδώ. Δεν θέλουμε η πατρίδα μας να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.»

 

 

 

Λίγη ώρα αργότερα, έστειλαν υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη αλλά και εξώδικη διαμαρτυρία στο Τhessalonikipride:

 

Η ΝΙΚΗ στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το Europride και με εξώδικη διαμαρτυρία προς το Thessalonikipride

Υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κατέθεσε η ΝΙΚΗ.
Εξώδικο διαμαρτυρίας παραλαμβάνουν και οι διοργανωτές της ΜΚΟ Thessalonikipride.
Οι «παρελάσεις υπερηφανείας» προσβάλλουν συστηματικά τη δημόσια αιδώ και τα εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα, κάτι που δεν αρνείται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Είναι παράλογο κοινόχρηστοι χώροι της Θεσσαλονίκης να μετατρέπονται σε «απαγορευμένες ζώνες» για γονείς με παιδιά.

Υπόμνημα Διαμαρτυρίας στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 6/6, κλιμάκιο στελεχών της ΝΙΚΗΣ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Αγγελούδη, και υπέβαλε επίσημο Υπόμνημα Διαμαρτυρίας, αναφορικά με την οργάνωση του EuroPride 2024 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η εμπειρία των παρελθόντων ετών από την ετήσια διεξαγωγή του Gay Pride έχει δείξει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του, προβαίνουν σε πράξεις προσβολής της Δημόσιας Αιδούς και των Εθνικών και Θρησκευτικών Συμβόλων, φέρνοντας σε δύσκολη θέση γονείς που θα βρεθούν με τα παιδιά τους τυχαία στους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και προκαλώντας σοβαρότατη ηθική βλάβη σε όλους όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας και είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Σε πρόσφατη σχετική επίκαιρη ερώτηση της ΝΙΚΗΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο αρμόδιος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αρνήθηκε τις συγκεκριμένες προσβολές αλλά επισήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν επενέβη διότι δεν υπήρξαν σχετικές καταγγελίες πολιτών!

Σε μία Δημοκρατία, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η οριοθέτηση του δικαιωματισμού των κοινωνικών ομάδων και τα δικαιώματά της μίας να σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα της άλλης. Κατά την διάρκεια των εννέα ημερών του Europride, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι Αρχές Ασφαλείας οφείλουν να λάβουν όλα τα μέτρα χωροθέτησης και φροντίδας ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή παραβίαση του Συντάγματος από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στο Europride.

Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τους Διοργανωτές της «παρέλασης»

Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτριος Νατσιός υπογράφει την Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με την επωνυμία «THESSALONIKIPRIDE-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» η οποία επιδίδεται την Παρασκευή 7/6.

Το εξώδικο της ΝΙΚΗΣ υπενθυμίζει στους διοργανωτές τα άρθρα 337 και 191 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και το άρθρο 5 του Συντάγματος, και τους καλεί να απέχουν από κάθε υβριστική και αήθη συμπεριφορά προς τα ιερά σύμβολα του Έθνους και της Ορθόδοξης Πίστης, καθώς και να μην επιτρέψουν σε συμμετέχοντες να παρουσιάζονται ημίγυμνοι και να ερωτοτροπούν δημοσίως, προσβάλλοντας τη δημόσια αιδώ. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΝΙΚΗ γνωστοποιεί στους Διοργανωτές ότι καθίστανται υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί των αδικημάτων, και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές για την κατά νόμο τιμωρία των παράνομων πράξεων και παραλείψεων των Διοργανωτών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΙΚΗΣ κ. Θανάσουλας δήλωσε:

«Είναι αδιανόητο να αποκλείεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης ως ακατάλληλο για παιδιά και τους γονείς τους, ακόμη και για τον ελάχιστο χρόνο -πόσω μάλλον για εννέα ολόκληρες μέρες! Στην ίδια λογική, και άλλες εκδηλώσεις δικαιωματισμού, όπως οι γυμνές ποδηλατοδρομίες, είναι εντελώς εκτός της λογικής και των αξιών που συνέχουν την κοινωνία μας.

Η ΝΙΚΗ γίνεται δέκτης, αλλά και συμμερίζεται πλήρως, την ανησυχία και το παράπονο χιλιάδων δημοτών της Θεσσαλονίκης, και θα εργασθεί ώστε να φέρει την πολιτεία και τις αρχές προ των ευθυνών τους, με σεβασμό στο Σύνταγμα, τον πολιτισμό και τις παραδοσιακές αξίες του ελληνικού λαού.»

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202409:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή