Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Λάβρα Ζωή: Για τα Τέμπη, τον απόντα Μητσοτάκη, τους πλημμυροπαθείς, την Ευρωβουλή (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/06/202415:02

Λάβρα Ζωή: Για τα Τέμπη, τον απόντα Μητσοτάκη, τους πλημμυροπαθείς, την Ευρωβουλή (ΦΩΤΟ+VIDEO)

«Έχω έρθει στην πόλη περισσότερες φορές απ’ όσες έχει πατήσει το πόδι του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τελευταίους 11 μήνες» είπε στον χαιρετισμό της

Λάβρα Ζωή: Για τα Τέμπη, τον απόντα Μητσοτάκη, τους πλημμυροπαθείς, την Ευρωβουλή  (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

 

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου.

 

Η ίδια ζήτησε δυναμική εμπιστοσύνη από τους πολίτες στις Ευρωεκλογές, προκειμένου να στείλει στην Ευρωβουλή 2 εκπροσώπους του κόμματος και τόνισε πως η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι «ένα κίνημα χωρίς κομματικές γραφειοκρατίες, χωρίς κρυφές χορηγίες και χρηματοδοτήσεις. Ένα απείθαρχο κίνημα που ανακτά και παίρνει ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και καταγράφεται στις συνειδήσεις των πολιτών ως μια πραγματική αντιπολίτευση.»

Μάλιστα στον χαιρετισμό της μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την Θεσσαλονίκη και σημείωσε «Έχω έρθει στην πόλη περισσότερες φορές απ’ όσες έχει πατήσει το πόδι του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τελευταίους 11 μήνες.».

Στην συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε μια μακρά αποτίμηση του έργου της, τονίζοντας πολλές φορές πως είναι η μόνη που μπορεί να κοιτά τους πολίτες στα μάτια.

«Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και να τους λέμε ότι αυτά που είπαμε, τα κάναμε. Υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε εκεί στη Βουλή, ότι θα υπερασπιστούμε τους πολίτες, ότι δεν θα αφήνουμε τα έδρανα αφύλαχτα, υποσχεθήκαμε ότι θα δώσουμε ζωή στη Βουλή και το κάναμε. Είμασταν εκεί σε κάθε ζήτημα. Ως η μοναδική γυναίκα πολιτική αρχηγός είμαι εκείνη που βρίσκομαι καθημερινά στη Βουλή, είμαι η μοναδική που παρεμβαίνω τακτικά σε όλες τις διαδικασίες της. Έχω καταθέσει 60 επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό και δεν έχει απαντήσει σε καμία. Είμαι η μοναδική πολιτική αρχηγός που έχω καταθέσει επίσης 19 επίκαιρες ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα τόνισε πως ήταν η μόνη που ανάγκασε την κυβέρνηση να φέρει θετικά νομοσχέδια όπως το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς και τα ζητήματα των ευάλωτων ομάδων και έθεσε το ζήτημα της συζήτησης στη Βουλή στη νοηματική γλώσσα.

Ακόμη έκανε ξεχωριστή αναφορά για τις πλημμύρες, τις αποζημιώσεις και τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, καθώς επίσης και για το έγκλημα των Τεμπών.

«Κάναμε έντονη κριτική για το που πήγαν τα λεφτά από τα αντιπλημμυρικά έργα. Παλέψαμε για την υπεράσπιση κάθε βαλλόμενου και αδύναμου πολίτη. Βρέθηκα εκεί 19 φορές, μεταξύ αυτών 11 φορές βρέθηκα στη Λάρισα. Δίπλα στους ανθρώπους που εδώ και 11 μήνες ακούν υποσχέσεις αλλά αυτό που βιώνουν είναι η πραγματικότητα της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας, των ψεμάτων, της απάτης. Το μαύρο στην κυβέρνηση είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη συμπλήρωσε πως αποτελεί προσωπική της δέσμευση και δε θα ησυχάσει αν δεν καθίσουν στο σκαμνί όλοι οι υπεύθυνοι.

«Δεν θα αφήσουμε συνεδρίαση που να μην φέρνουμε το ζήτημα της λογοδοσίας στη Βουλή, δεν θα ησυχάσουμε αν δεν καθίσουν στο σκαμνί όλοι οι υπεύθυνοι. Το μπάζωμα, η αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος χρηματοδοτήθηκε με 647.000 ευρώ. Θα υπογράψουμε και θα υιοθετήσουμε πρώτοι το ψήφισμα που υπέγραψαν 1.5 εκατομμύριο πολίτες για λογοδοσία για τα Τέμπη, για άρση της πολιτική και βουλευτικής ασυλίας και δίκη για τα Τέμπη. Είναι ζήτημα προσωπικό, είναι ζήτημα τιμής για την κοινωνία μας. Θρηνούμε τους νεκρούς αλλά ζητούμε και δικαιοσύνη. Προσωπικά διαβεβαιώνω πως ότι και να κάνει όποια εξουσία, θα είμαι εκεί για να διεκδικώ τη δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών αλλά και για όλους τους πολίτες. Πάμε να δώσουμε ζωή και στην Ευρωβουλή, πάμε να δώσουμε μια δυναμική ηχηρή παρουσία στις Ευρωεκλογές. Σας καλώ να κάνουμε άλλο ένα βήμα στη δική μας ιστορία. Το δικό μας κίνημα είναι φρέσκο και έχει ανθρώπους με αξία».

Επιπλέον, η κ. Κωνσταντοπούλου θέλησε να κάνει γνωστή στους πολίτες την πραγματική εικόνα της Βουλής μιλώντας για τα άδεια έδρανα από βουλευτές της κυβέρνησης σε συνεδριάσεις για καίρια ζητήματα.

«Η Πλεύση Ελευθερίας ήταν στη Βουλή στις 24 Μαΐου όταν έγινε μια σοβαρή συζήτηση για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφυγε για να συναντήσει τον Ολάντ. Για να ξέρουν οι πολίτες ότι το 41% της Νέας Δημοκρατίας μεταφράζεται σε 158 άδεια έδρανα στη Βουλή.

Εμείς όμως ήμασταν αυτοί που φέραμε τους πολίτες στη Βουλή γιατί η Πλεύση Ελευθερίας πιστεύει ότι η Βουλή δεν ανήκει σε κάποιους προνόμιουχους βουλευτές, είναι η Βουλή των Ελλήνων αυτό πιστεύουμε και αυτό υποστηρίζουμε.

Η κυβέρνηση θέλει μια άδεια Βουλή για να περνάει ερήμην νομοσχέδια, θέλουν μια Βουλή διακοσμητική και διεκπεραιωτική. Έτσι οραματίζονται και την παρουσία τους στην Ευρωβουλή», σημείωσε.

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως είναι δίπλα στο λαό της Παλαιστίνης και ανέφερε πως οι παρεμβάσεις της ίδιας και του κόμματος της γίνονται για όλους τους Έλληνες.

«Είμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, μιλάμε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη μέσα στη Βουλή. Δώστε μας κι’ άλλη δύναμη για να μπορέσουμε να εκλέξουμε δυο Ευρωβουλευτές. Ο κόσμος όταν το πιστεύουμε αλλάζει, καλώ τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν», κατέληξε.

Αυτή την ώρα η κ. Κωνσταντοπούλου μαζί με υποψήφιες Ευρωβουλευτές κάνει βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνομιλεί με τους πολίτες αφού αρκετοί εξ αυτών θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί της.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202409:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή